Belediyeler

Başkan Şahin: “Kaldırım zamanı değil yardım zamanı”

Tüm dünyada ve ülkemizde bir yılı aşkın süredir yaşanan pandemide Samsun’daki esnaf ve sanatkarların zor zamanlar geçirmesi ve durum karşısında bazı yerel yönetimlerin sessiz kalması her kesimden insanların tepkisine yol açtı.

Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şahin’de bu duruma sessiz kalmadı. İl başkanı Salih Şahin yaptığı açıklamada ” Parti gözetmeksizin bütün yerel yönetimler bu pandemi sürecinde esnaflarımıza karşı sorumluluklarını yerine getirmelilerdir. Özellikle bazı belediye başkanlarımız kendilerini yol kaldırım yapım işlerine verdiler bu durum esnaflarımıza karşı yapılan büyük bir ayıptır ” dedi.

Kaldırım değil gönülleri yapın

Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şahin, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından tekrar araç trafiğine açılan istiklal caddesinin pandemi sürecinde asfalt ve kaldırım çalışmasına başlamış olmasının esnaflara karşı büyük bir haksızlık olduğunu belirtti.

İl Başkanı Şahin ” Ülkemizde yaşanan bu zor zamanlarda dükkanını kapatmak zorunda kalan esnaflarımıza karşı yapılması gerekenler pek yapılmamaktadır. Özellikle bu yardımları yapması gereken kurumlar içerinde belediyeler ön sıralarda yer alır. Ve bunun başlıca örneklerini verecek olursak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mansur Yavaş beyefendi, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin beyefendi, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş beyefendi bu isimlerini zikrettiğim belediye başkanları bulundukları yerlerde kapatmış esnaflarına yardım yaparak kaldırım yerine gönül yapan insanlar. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Demir ise bu zor zamanlarda esnaflarımıza destek olmak yerine kaldırım ve yol yapımını daha önemli bulmakta. Samsun’da esnaflar zor zamanlar geçiriyor başkan sessiz, Samsunspor’un hakkı yeniliyor başkan sessiz, belediyede daire başkanının kasasından 10 milyon rüşvet parası çıkıyor başkan gene sessiz. Ya Allah aşkına sayın Başkan madem bu kadar susacaktınız niye aday olup başkan oldunuz” dedi.

Komşusu açken tok yatan bizden değildir

Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şahin ” Vefa sadece bir semt adı değildir. Sizlere seçim zamanlarında her anlamda sahip çıkan destek veren esnaf ve sanatkarlarımıza sizde zor zamanlarda sahip çıkıp onların arkasında durmalısınız. İslamiyette bir kavram vardır “Komşusu açken tok yatan bizden değildir.” diye işte elhamdülillah müslümanım demek istiyorsanız komşunuzu da düşünmek zorundasınız. Bu yardımları yapan belediyeler var sizde pekala rahatlıkla bu yardımları yapabilirsiniz. Bütçe nakit sıkıntısı demeyin. Daire başkanınızın kasasından çıkan para dağıtılsa esnaf başı bin liradan on bin esnaf nefes alır. 500 lira dağıtılsa 20 bin esnaf nefes alır. Allah aşkına susmak yol kaldırım yapmak yerine biraz gönül yapalım. İnsanlarımızın gönlüne girelim” şeklinde konuştu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler