Gündem

Fahrettin Koca Millet ittifakının yeni çatı adayı mı olacak?

Geçtiğimiz aylarda Ak Parti’ye uzak isimlerin aşı propagandası için çektikleri videoları sosyal medya hesabında paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Yeni çatı aday” söylentilerine sebep oldu.

Rıdvan Yener – Analiz

Gezi Parkı eylemlerinden aşı propagandasına

2013’ün 28 Mayısı’nda başlayan gezi parkı eylemlerine çok sayıda ünlü isim katılmış yahut sosyal medya gibi mecraları kullanarak destek vermişti. Aralarında Cem Yılmaz gibi komedyen, Kıvanç Tatlıtuğ gibi oyuncu hatta İlber Ortaylı gibi tarihçilerin bulunduğu eylemler ülke çapında gündeme oturmuştu.

Gezi parkı eylemlerinin neticesinde 157 milyar dolar zarara uğrayan Türkiye Cumhuriyeti, sonraki dönemde büyük sıkıntılar çekmişti. Hatta öyle ki İstanbul Üniversitesi (İ.Ü.) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sefer Şener, üç yıllık sürecin her vatandaşa maliyetinin 1.560 dolar olduğunu söylemişti.

Gezi parkı eylemlerine destek çıkan ünlü isimlerin aşı propagandası içinde kullanılması dikkat çekti. Akıllara “algı operasyonu için aynı isimlerin sürekli kullanıldığı” geldi.

Çatı aday

2014 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesinin sonucunda “Çatı aday” ifadesiyle Türkiye tanışmıştı. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun aday gösterilmesi şaşkınlığa yol açmıştı.

Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun reklamları hep “Bütün toplumu kucaklayacak” sloganıyla yapılmıştı. Lakin şuan Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında yenilerek siyaset sahnesinden çekilmişti.

Bütün partilerden destek niteliğinde tepkiler alan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca içinde “Yeni çatı aday” yakıştırması yapılıyor. Erdoğan’a rakip olabilecek mi bilinmez ama Milli Eğitim Bakanı ve İçişleri Bakanı’nın yerine açıklamalarda bulunması toplum tarafından kınanır duruma geldi. Hatta yakın tarihlerde zorunlu aşı ve PCR testi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ters düştüğü medyaya yansımıştı.

Aynı ünlü isimler hem gezi parkında hem Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanında.

Engin Altan Düzyatan, Kıvanç Tatlıtuğ, Demet Akbağ, Sertab Erener, Hayko Cepkin, Sevcan Orhan, Okan Bayülgen, Candan Erçetin, Cem Yılmaz, Ezgi Mola ve İlber Ortaylı’nın aşı propagandası için çektikleri videoları paylaşan Fahrettin Koca’nın ne yapmak istediği merak konusu oldu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler