Gündem

Elon Musk, Bill Gates’e “aptal” diyerek aşıya karşı çıktı

SpaceX ve Tesla’nın kurucusu Elon Musk, kendisine ve ailesine covid aşısı vurdurmak istemiyor. Rakibi sayılan Bill Gates’i sert sözlerle eleştire Elon Musk, korona testlerinin de bir işe yaramadığına dair attığı Tweetler ile gündeme oturmuştu.

Rıdvan YENER

Analiz – Testler düzmece
Yaptırdığı testler hakkında Twitter’den açıklama yapan Musk, “Oldukça düzmece bir şeyler dönüyor. Bugün dört kez Covid-19 testi yaptırdım. İki testin sonucu negatif, diğer iki testin sonucu ise pozitif çıktı. Aynı alet, aynı test, aynı hemşire” demişti.

“Aşı yaptırmayacağım”

Musk, Amerikalı gazeteci Kara Swisher ile yaptığı bir podcast röportajında, ne kendisinin ne de çocuklarının COVID-19 aşısına ihtiyaç duymadığını ifade etti.
Karantinaları “fiili ev hapsi” olarak nitelendiren Musk, “İnsanların mantıksızlığı insanlara olan inancımı zayıflattı” dedi.

Amerikalı gazeteci Swisher’ın “ölürlerse ne olacak” sorusuna Musk, “Bütün insanlar ölür” diye cevap verdi.

Sokağa çıkma kısıtlamarını sert bir şekilde eleştiren Musk, Tesla fabrikalarının bu dönemler içinde de araba üretmeye devam ettiğini söyledi. Ayrıca Ulusal Güvenlik İzni sayesinde SpaceX’in pandemi boyuca açık olduğunu sözlerine ekledi.

Bill Gates’in aşıları

Musk, multi milyar dolarlık meslektaşı Bill Gates’i eleştiri oklarına tuttu.
Gates, “Elon, çirkin yorumları sürdürmekte.” dedi ve ekledi “Aşılarla pek ilgilenmiyor. Harika elektrikli arabalar yapıyor. Ve roketleri iyi çalışıyor. Umarım ilgilenmediği alanlara çok fazla karıştırmaz.” diyerek eleştirdiği Musk ateş püskürdü. Musk, “Gates, ne yaptığımı bilmediğim hakkında bir şeyler söyledi. Aptal, aslında yatırım yaptığınız şirket CureVac için aşı makineleri yapmıyoruz.” dedi.

mRNA’ya dayalı tedaviler geliştiren Alman biyofarmasötik şirketi CureVac’a Bill Gates 2015 yılında 52 milyon dolar hibe ederek finansmanlığına soyunmuştu. Musk ayrıca, şu anda COVID-19 antikor çalışmaları üzerinde çalışan Harvard’ın epidemiyoloji ekibiyle yakın bir şekilde çalıştığına da dikkat çekti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler