Genel

Cumhurbaşkanı’na yaklaşan 2 doz aşılılardan da PCR testi isteniyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı miting, kongre gibi toplu programlara girişlerde aşılı olanlardan da PCR Testi isteniyor. Aşılı aşısız ayrımı yapılmaması vatandaşlara aşıyı sorgulattı.

Rıdvan YENER  

ÖZEL HABER – Eski yöntem ile hazırlanan Sinovac’ın yetersiz kaldığının açıklanmasının ardından Biontech gibi mRNA aşılarından birinin vurulmadığı takdirde, vatandaşın aşısız kabul edileceğinin kamuoyuna yansıması akıllarda soru işareti bırakmıştı.  2 doz Sinovac vurduranlar 1 doz Biontech aşısı olmak zorunda kalmıştı. Bunun üzerine “Madem işe yaramıyor neden vurdurduk?” soruları halk arasında yayılan cevapsız bir konu haline geldi.

Salgında aşı en büyük hata

Dünyanın en iyi virologlarından biri olarak bilinen Prof. Dr. Luc Montaigner  “Salgın sırasında ‘aşı’ uygulaması tıbbi hataların en büyüğüdür. Hem doğal direnci baltalarsınız hem yeni varyant ve mutasyonlara yol açarsınız. Böylelikle vaka sayısı da artar, ölüm sayısı da. Bu kabul edilemez.” demesinin üzerine yeni soru işaretleri akıllarda belirmişti. Yeni varyantlara karşı aşıların ne kadar etkili olacağı yahut kaç dozda etki göstereceği ise toplum arasında tartışılan bir mesele halini aldı.

BioNTech’in CEO’su Uğur Şahin’in “1 trilyon doz üretim yapacağız.” açıklaması “Dünya nüfusu 7 milyar 674 milyon. Bu kadar aşıyı kime vuracaklar ya da kaç doz vurmayı planlıyorlar?” sorularını akıllara getirmişti. 1 trilyon dozu dünya nüfusuna oranlarsak kişi başı -ki aralarında bebeklerde bulunuyor- 130 doz eder.

PCR Testi %50 yanlış sonuç veriyor

Mehmet Ceyhan’ın katıldığı CNN Türk canlı yayınında “PCR testinin doğruluk payı yüzde 50’dir.” demesi toplum arasında PCR testinin sorgulanmasına sebep olmuştu. Hiçbir belirtisi olmayan vatandaşların PCR testinin pozitif çıkması sonucu 14 gün karantinaya alınarak toplumdan soyutlanması birçok mağduriyete sebep olmuştu.

Cumhurbaşkanı’nın katıldığı toplu programlarda 2 doz aşı olanlara da PCR testi mecburiyeti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı toplu programlara girişlerde 2 doz Biontech olmuş kişilerden bile PCR testi istenmesi aşı tartışmalarını tekrar alevlendirdi.

Cumhurbaşkanı’nın katıldığı kalabalık toplantılardaki 2 dozludan bile PCR testi istenme uygulaması, faz çalışmaları tamamlanmamış “aşı”  denilerek dayatılan sıvıların Cumhurbaşkanlığı düzeyinde geçerliliğinin sorgulandığını ortaya çıkardı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler