Genel

Bakanın korkuttuğu halkı profesör rahatlattı

Corona virüsle ilgili küresel güçler, medya ve Türkiye’de Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın korkuttuğu halkı Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İdris Şahin rahatlattı.

HABER MERKEZİ

Grip ve corona virüs gibi salgınların doğal salgınlar olduğunu, gribin covid 19’dan 300 kat daha öldürücü etkisi bulunduğunu belirten Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İdris Şahin, “Corona, sanki dünyada ilk kez oluyormuş gibi davranıyoruz. Halbuki biz insanlar milyonlarca yıldır gripler, nezleler geçiriyoruz. Bir kısmımız hayatını kaybediyor. Ama sürekli bu evrim süreci devam ediyor. Çok ilginçtir! Sadece 100 kişinin öldüğü bir durum yaşanırken, dünyada inanılmaz bir kaos oluşturulup inanılmaz bir korku salındı.” dedi.

Gripten her yıl 50-100 bin insanın öldüğüne dikkat çeken Prof. Dr. İdris Şahin, şunları söyledi: “Şu an gripten ölme ihtimaliniz corona virüsten ölme ihtimalinden 300 kat daha fazla. Ama kimse takmıyor. Bütün şeyler inflüanza virüs. Şu an dünyada her yıl 300 bin insan sıtmadan hayatını kaybediyor. 100 kişilik salgınlara verdiğimiz önemi, daha fazla ölümlere sebep olan hastalıklara vermiyoruz. Bu salgınlarda korku pompalaması var.”

İnsanlar korkuyla güdüleniyor

Son yıllarda dünyada bir korku fenomeni ortaya çıktığını, insanların korkularla güdülenerek yönetilmeye başlandığını vurgulayan Prof. Dr. İdris Şahin, bunun son 20 yıldır görüldüğünü kaydetti. Şahin, “Önce kuş gribinde inanılmaz bir medyatik haber salgını, daha sonra domuz gribi, ondan sonra sars geldi, akabinde mers… Bu 4 salgında ölen insan sayısı 10 bin bile değil. Yani halbuki 50 bin kişi normal influenzadan hayatını kaybediyor. Hergün göktaşı düşecek algısı, küresel ısınmadan yok olacağız algısı. Ben son yıllarda insanların büyük güçler tarafından özellikle korkuyla yönetildiğine ve korkuyla güdülendiğine inanıyorum. Bu tip salgınlar doğaldır. Daha soğukkanlı olmak gerekir. Bildiğimiz eskiden beri yaptığımız genel önlemleri alarak hayata devam edebiliriz.” şeklinde konuştu.

Bütün solunum yolu virüsleri için tek ve çok basit yapılması gerekenin ellerin yıkanması olduğunun altını çizen Şahin, gereksiz korku salgınından kurtulmak için de sosyal medyaya ve TV’lere takılmamak gerektiğinin önemine işaret etti. Şahin, korku bulaşının solunum yolu virüslerinden daha tehlikeli bir bulaş olduğunu sözlerine ekledi.

Prof. Dr. İdris Şahin kimdir?

1968 yılında Kayseri’de dünyaya gelen Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, 1993 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1993-1994 yılları arasında Siirt Pervari Devlet Hastanesi’nde pratisyen hekim olarak devlet hizmet yükümlülüğü görevini yaptı. 1999 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki uzmanlık eğitimini tamamlayıp, Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı olarak Sivas Numune Hastanesi’nde görev yaptı. Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda 2000-2006 yılları arasında Yardımcı Doçent, 2006-2011 yılları arasında Doçent, 2011 yılından itibaren de Profesör oldu. Düzce Üniversitesi’nde Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığı, Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı, Transfüzyon Merkezi Müdürlüğü, Merkezi Sterilizasyon Ünitesi Sorumlusu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği, Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Başkanlığı, Senato üyeliği gibi birçok idari görev yapan Prof. Dr. İdris Şahin,  26 Mayıs 2015 tarihinde Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı, 24 Aralık 2019 tarihinde de Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı olarak atandı.

Uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış çok sayıda makaleleri ve bildirileri, kitap bölümü yazarlıkları bulunmakta olup tıpta uzmanlık ve yüksek lisans öğrencilerinin tez danışmanlığını yaptı.

Prof. Dr. İdris Şahin, evli ve üç çocuk babası.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler