Genel

İletişim Başkanı Altun: Her bir CİMER başvurusu bizim namusumuza emanettir

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CİMER’in dünyada örneği olmayan bir uygulama olduğunu belirterek, “Dilekçe hakkının etkin kullanımı için bu hizmet ağının hazırlanmış olması dünyada eşi benzeri olmayan bir uygulamadır. Avrupa ve Batı ülkeleri başta olmak üzere bunun bir örneği yoktur. Bu imkan ve güç sayesinde, son dönemde CİMER üzerinden gerçekleştirilen faaliyetlerde memnuniyet oranının yüzde 20 arttığını gördük. Her bir CİMER başvurusu bizim namusumuza emanettir, mahremimizdir” dedi

Hülya Keklik – Sadettin Aliusta
ANKARA
-Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İletişim Başkanlığı’nda gerçekleşen CİMER Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısına katıldı. Hayatını kaybeden Klasik Türk müziği sanatçısı, icracı ve bestekar Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca’ya rahmet dileyen Altun, katılımcılara teşekkür etti.

Altun, “Ülkemizi dört bir yanından toplantımıza iştirak ettiniz her birinize şükranlarımı sunuyorum. CİMER bizim en hayati fonksiyonlarımızdan, organlarımızdan bir tanesi. Bu fonksiyonu, bu birimi sizlerin gayretleriyle ayakta tutuyoruz.

Bu toplantıyı güncel gelişmeleri, aydınlatıcı bilgileri paylaşmak için yapıyoruz. Bu bir kaynaşma toplantısı, bir aradalık, birlikte aynı idare, aynı hedef doğrultusunda olan insanların tecrübe paylaşımı son derece hayati bir unsurdur. Böyle bir eğitim toplantısının önemli olduğunu düşündük. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçildikten sonra ilk defa böyle kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Bu toplantı esasında bu anlamda yapılacak toplantıların ilki, 2022 yılında farklı formatlarda seri halinde sürdüreceğiz toplantılarımızı” dedi.

“Hiç kuşkusuz devletin en önemli görevi milletin yanında olmak vatandaşın sorununu çözmektir”

CİMER’in vatandaşlar ve devlet arasında önemli bir görev üstlendiğini bildiren Altun,”Hiç kuşkusuz devletin en önemli görevi; milletin yanında olmak vatandaşın sorununu çözmektir. Vatandaşın derdiyle dertlenmek hayatını kolaylaştırmak ve sorun çözmektir. CİMER, vatandaşın, milletin sorununu çözmenin en somut örneklerinden biridir. En iyi işleyen mekanizmalarından biridir. Ne yazık ki bu ülkede devlet millet ilişkilerinde vatandaş aleyhine bir hiyerarşi söz konusuydu. Bir anlamda devletin, kamu görevlileri karşısında el pençe divan durulması beklenir bu çerçevede ilişki dizayn edilirdi. Hamdolsun bu Türkiye geçmişte kalmıştır, bugün devlet vatandaşının emrindedir. Cumhurbaşkanımızın hep söylediği gibi devlet vatandaşının hizmetkarıdır. Gerçek anlamda milletine hizmet eden devlet büyük devlettir, kurucu devlettir, nüfus sahibi bir devlettir” diye konuştu.

“Türkiye’de devlet yönetimin paydaşı konumunda olan vatandaşımızdır”

Türkiye’nin küresel aktör olma yarışında emin ve güçlü adımlarla ilerleyişinin en önemli kazanımının devlet millet birlikteliği olduğuna dikkat çeken Altun, “Türkiye bölgesel bir aktör olduktan sonra kürese aktör oma yarışında emin ve güçlü adımlar atmaya başladıktan sonra ancak ve ancak devlet ve millet birlikteliğiyle sağlanan bir unsudur. Devletin meşruiyeti milletten gelir. Bu noktada 2002 ‘den bu yana yaşanan dönüşümlerin en temel unsurlarından biri milletin emrinde bir devlet felsefesidir. Bu Türkiye’de devlet yönetimin paydaşı konumunda olan vatandaşımızdır. Vatandaşlarımızın şikayetlerini çekinmeden kurumlara iletebilmesi en temel unsurlardan birisidir” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler