Genel

Bakan Dönmez: 6 milyar lira tasarruf ettik

Enerji ve tabii kaynaklar bakanı Fatih Dönmez, 2016 yılında başlayan sabit saat uygulaması ile 5 yılda 6 milyar tl tasarruf edildiğini söyleyerek “bugünlerde tekrar bu işleri gündeme getirmek isteyenler var. Herkes kendi işi ile meşgul olsun” dedi.

Öznur Sel Coşkun
SAMSUN-
Bilindiği gibi; 2016 yılına kadar kışın saatler 1 saat geri alınıyordu. Saat 17:00’de kararması gereken hava 16:00’da kararıyordu. Haliyle ülkede 1 saat erken karartılan hava sebebiyle kamu kurumları ve tüm işyerleri ile evlerde elektrik düğmesine erken basılıyordu. Bu da fazLa enerji sarfiyatı demekti.

1991 senesinde Türkiye Gazetesi’nde çalışan Gazeteci Ayhan Gonca, o sene saatlerin geri alındığı gün saat 16:00’da konu ile ilgili Ayhan Songar’ın, “Enerjide tasarruf sağlanacak” köşesini okuyunca çarpıklığı, önce ofiste sonra yaptığı haberlerle tüm Türkiye’de gözler önüne serdi.

Ayhan Songar’ın Türkiye Gazetesi’ndeki köşe yazısını saat 16:00’da okuduğunu kaydeden Ayhan Gonca, “Şöyle bir dışarıya baktım hava kararmıştı. Dün 17:00’de kararan hava uygulama ile 16:00’da karardı. Büronun karşısındaki Valilik binasına baktım ışıkları yakmışlardı. Yani dün
16:30’da yanan elektrikler bugün 15:30’da yanmıştı. Bu nasıl enerjiden tasarruftu? Birileri çıkıp bir yalan uyduruyor Allah rahmet eylesin Ayhan Songar bile buna inanıyordu. O günden 2016 yılına kadar defalarca konuyu eleştirdik. Değişik platformlara taşıdık. Bugün Fox TV çıkmış her sabah İsmail Küçükkaya’nın ağzı ile enerji tasarrufu için eskiye dönülmesini istiyor. Bu işin doğrusunun yapılması için kaç kişi görevden alındı. Bugünkü uygulama doğrudur. Eski bakan Taner Yıldız’a bir yanlışı düzeltip enerjide gerçekten tasarruf sağladığından dolayı tüm Türkiye müteşekkirdir. Fox TV yöneticileri yeni bakanın tasarrufla ilgili açıklamalarını detaylı bir şekilde adam gibi okuyup anlamalıdır.” dedi.

Gazeteci Ayhan Gonca, AK Parti iktidarının en önemli icraatlarından birininde “İleri-geri saat uygulaması”nı kaldırmış olması olduğunu sözlerine eklerken, araştırma ve sorgulamanın önemine dikkat çekti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler