Asayiş

Jandarmayı Cumhurbaşkanı’na şikayet etti

Başkasına yazılan ceza kendisine kesilen Taksi Şoförü Mesut Gonca Kavak Jandarması’na durumu izah etmesine rağmen netice alamayınca CİMER’e şikayette bulundu.

Rıdvan YENER

SAMSUN/KAVAK-İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da seslenen Mesut Gonca, polis ve jandarmanın bu milletin göz bebeği olduğunu ancak işini düzgün yapmayanlara da göz yumulmaması gerektiğini belirterek, “Bunların yüzünden taksiciliği bırakacağım.” dedi

Cezayı yiyen kişinin suçunu kabul ettiğini jandarmaya ispat etmesine rağmen devletin yani milletin kurumundan kovulduğunu kaydeden Mesut Gonca, “Biz vergisini veren, cezalarını günü gününe ödeyen, devletimize saygılı, ağzımızdan haram lokma geçmeyen insanlarız. Vatandaşın biri ceza yiyor. Suçunu da kabul ediyor. Ceza bana gönderiliyor. Ceza yazılan saatte ben orada değilim. Tutanak tutulan kişi, ‘Bu cezayı ben yedim’ diyor. Ama devletimizin jandarmasına bunu anlatamıyoruz! Bu ceza nedeniyle de SGK tarafıma tutanağı imzalayan sözde sürücü başkası olduğu için 30 bin lira ceza kesiyor. Bu haksızlık ve adaletsizlik karşısında ne yapacağımı şaşırdım. Taksimi satılığa çıkardım. Kamu görevini düzgün yapmalı. Ben bu haksız cezayı ödemeyeceğim. Devlet gerekeni yapsın. Düzgün çalışan jandarma ve polisimiz başımız gözümüz üstüne ama laftan anlamayan çürük elmalar bu devletin içinden temizlenmelidir. Hatalı bir uygulama yapmışsın, hatanı düzelt kardeşim. Senin hatanı ispatlamışım, ne diye mahkemeye gideyim” diye konuştu.

Mesut Gonca CİMER’e yaptığı şikayette de şunları kaydetti:

“Kendi adıma tescilli 55 T 3538 plakalı aracımla ticari araç sürücüsüyüm. 03.08.2021 tarihinde Samsun’un Kavak ilçesi Dörtyol Mevkii’nde aynı ilçeye mensup 55 T 3528 plakalı Reşit Bengi isimli şahsa Kavak İlçe Jandarma trafik görevlilerince idari para cezalı tutanak tutulmuş, ancak ilçe jandarma personeli işlemi benim plakam üzerine yazarak beni mağdur etmiştir. Ceza tutanağı tutulan Reşit Bengi olayı kabullenmesine rağmen ilçe jandarma personeli yaptığı hatayı kabullenmeyip talebimizi geri çevirmiştir. Olayın gerçekleştiği istikamette bulunan MOBESE kameralarından olayın gerçekleştiği saatte o güzergahta olmadığım ortaya çıkmaktadır. Ancak jandarma personeli MOBESE kayıtlarını mahkeme kararı olmadan inceleyeceğini söyleyerek beni mağdur etmiştir. Cezayı kabul eden Reşit Bengi ile Kavak İlçe Jandarma Komutanlığı’na gitmemize rağmen, bizi dinlemeyip kapı dışarı etmişlerdir. Jandarma personelinin olayı kasten yaptığını, yanlışlığı düzeltmesini, olaydan dolayı ortaya çıkan SGK Kurumu’nun kestiği sigortasız işçi çalıştırma cezasını iptalini arz ederim.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler