Eğitim

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: Üye sayımız, bugün itibariyle 250 bin sınırına dayanmış bulunmaktadır

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Altıncı olağan genel kurulumuzu yaptığımız 2018 yılı mutabakatında 201 bin 475 olan üye sayımız, bugün itibariyle 250 bin sınırına dayanmış bulunmaktadır” dedi.

Huzeyfe Tarık Yaman – İbrahim Berat Yılmaz
ANKARA-
Türkiye Kamu-Sen sendikasına bağlı olan Türk Eğitim-Sen’in 7. Olağan Merkez Genel Kurulu’nun açılış toplantısı Ankara’da bir otelde düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Genel Kurul, divanın oluşturulması ile devam etti. Divan kurulu tarafından protokol katılımcılarının adlarının okunmasının ardından Genel Kurul’un açılış konuşmasını Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan gerçekleştirdi. Geylan, eğitim çalışanlarının sendikalarına olan teveccühünün her geçen gün artarak büyüdüğünü söyledi.

“Üye sayımız, bugün itibariyle 250 bin sınırına dayanmış bulunmaktadır”

2018 yılında 201 bin 475 olan üye sayılarının şu anda 250 bin sınırına dayandığını açıklayan Genel Başkan Geylan, “Altıncı olağan genel kurulumuzu yaptığımız 2018 yılı mutabakatında 201 bin 475 olan üye sayımız, bugün itibariyle 250 bin sınırına dayanmış bulunmaktadır. Bu başarının sahibi, hiç şüphesiz, işyeri temsilcisinden şube başkanına kadar fedakarca ve hiçbir karşılık beklemeden sendikamıza omuz veren teşkilat yöneticilerimizdir. Rabbim hepsinden, Rabbim hepinizden razı olsun. Evet; eğitim çalışanları Türk Eğitim-Sen’e güveniyor, üye olarak güç veriyor. Çünkü onlar biliyorlar ki herkes sussa, Türk Eğitim-Sen susmaz. Herkes korksa, çekinse Türk Eğitim-Sen geri durmaz. Türk Eğitim-Sen, hiçbir denge hesabı gütmeden, her durum ve koşulda çalışanın yanında yer alır. Türk Eğitim-Sen’in duruşunu besleyen tek kaynak, sadakatle bağlı olduğu ilkeleri ve eğitim çalışanlarının hak ve kazanımlarıdır” diye konuştu.

Geylan, “Kamu çalışanlarının ortak kanaatidir ki, Türk Eğitim-Sen, ülkemiz memur sendikacılığının amiral gemisidir. Ancak yine çok iyi biliyoruz ki; Türk Eğitim-Sen, asla sadece bir sendika değil, milletimizin ve devletimizin ihtiyacı olduğunda sağına soluna ‘Kim var?’ diye bakmadan, cesaret ve adanmışlıkla ‘Ben varım!’ diye haykırarak öne atılan Türkiye sevdalılarının hayat verdiği milli bir sivil toplum kuruluşudur” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler