Spor

Süper Lig’de geri dönüşler haftaya damga vurdu

Süper Lig’de 27. hafta geride kalırken, futbolseverler gol düellolarına tanıklık etti. 44 gol atılarak rekor kırılan haftada 5 takım galibiyete geri dönüşle imza attı.

İsmail Yasin Akçın
İSTANBUL-
Spor Toto Süper Lig’de 27. hafta 66 puanlı Trabzonspor’un liderliği ile geçilirken, oynanan 10 karşılaşmada toplam 44 gol atıldı. 6 ev sahibi, 3 deplasman ekibinin 3 puanla ayrıldığı haftada Adana Demirspor – Antalyaspor maçında gol sesi çıkmadı. Süper Lig’in 26. haftasında hakemler tarafından 12 kez penaltı kararı verilirken bu hafta da 8 penaltı verildi.

Gol düelloları yaşandı

Haftanın en gollü karşılaşmasında Hatayspor, Yeni Malatyaspor’u 5-2 mağlup ederken; Galatasaray – Rizespor (4-2) ve Alanyaspor – Konyaspor (5-1) maçlarında da 6’şar gol atıldı. Gol düellosuna sahne olan diğer maçlarda ise Trabzonspor, Beşiktaş ve Altay rakiplerini 3-2’lik skorlarla mağlup etti.

Zirvede puan farkı 17

Ligde haftalardır lider konumda yer alan Trabzonspor, sahasında ilk yarıyı 2-0 geride kapattığı maçta Kayserispor’u 90+8. dakikada bulduğu golle 3-2 mağlup ederek puanını 66’ya çıkardı. Hafta içi erteleme maçında Başakşehir’e 2-1 mağlup olan Konyaspor, hafta sonu da Alanyaspor deplasmanında farklı kaybederek zirve yolunda büyük yara aldı. Yeşil-beyazlılar son 4 karşılaşmada 11 puan kaybetti. Ligde 4 maçlık galibiyet serisi yakalayan Başakşehir sahasında Karagümrük’e 2-1 kaybederken Adana Demirspor ise Antalyaspor ile 0-0 berabere kaldı.

3 büyükler bu hafta da kazandı

Bu sezon aldığı sonuçlarla taraftarlarını üzen Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray geçen haftanın ardından bu hafta da 3 puanla sahadan ayrıldı. Kasımpaşa’yı deplasmanda 2-1 yenen sarı-lacivertliler üst üste 3. galibiyetini elde ederken puanını da 46’ya çıkararak averajla 4. sırada yer aldı. Siyah-beyazlılar gol düellosuna sahne olan maçta Sivasspor’u 3-2 mağlup ederken 44 puanla haftayı 6. sırada tamamladı. 6 maçlık galibiyet hasretini geçtiğimiz hafta İzmir’de sona erdiren sarı-kırmızılar ise 35 puana ulaşarak rahat bir nefes aldı. Galatasaray 35 puanla 12. sırada yer alıyor.

Küme düşme hattında son durum

Bu sezon 4 takımın düşeceği ligde, son sıralarda yer alan 4 takım dan 3’ü haftayı mağlubiyetle kapattı. Son galibiyetini 22 Ekim’de Altay’a karşı alan Yeni Malatyaspor, bu süreçte 12 mağlubiyet ve 5 beraberlik ile galibiyet hasretini 17 maça çıkarırken, 17 puanla ligin dibine demir atmış durumda. İstanbul’dan puansız dönen Rizespor 23 puanla 19. sıraya gerilerken, İzmir ekibi Altay 3 puanla kapattığı haftada puanını 25’e yükseltti. Giresun’dan 3-1’lik mağlubiyetle ayrılan Göztepe üst üste 4. yenilgisini alırken 27 puanda kaldı. Karadeniz temsilcisi ise 6 maç aranın ardından aldığı galibiyetle 29 puana ulaşarak küme düşme hattından çıkmayı başardı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler