Çevre

Bakan Kurum’dan çiftçiye hazine arazisi müjdesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sit alanlarla ilgili iddialara 3 madde altında rakamlarla yanıt vererek, çiftçilere ise “2022 yılında, çok daha büyük oranda Hazine arazimizi yine başta zeytin ve ayçiçeği olmak üzere, organik tarımın her türü için çiftçimizin kullanımına açacağız” müjdesini verdi.

Huzeyfe Tarık Yaman – Ali Nargüner
ANKARA-
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Antalya’nın Manavgat ilçesinde düzenlenen “Türk-İş Kadın İşçiler Hatıra Ormanı” programına katıldı. Hatıra ormanı için fidan dikimi öncesi konuşan Bakan Kurum, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, “Türkiye’nin tüm sorunlarını birlikte aştığımız kadınlarımızla, gençlerimizle iklim değişikliğiyle mücadelede de el ele vereceğiz” dedi.

Fidan dikimi etkinliğiyle beraber Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü ile Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu arasında çevre, doğa ve tüm yeşil alanları merkeze alan bir protokol imzalanacağını belirten Bakan Murat Kurum, “Bu vesileyle etkinliği gerçekleştiren Türk-İş Konfederasyonumuzun başkanı Sayın Ergün Atalay’a ve kıymetli yönetimine, Tarım ve Orman Bakanlığımızın kıymetli çalışanlarına, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Bizim medeniyetimiz, kadının varlığını sınırlı tutan toplumların aksine, tarihin her döneminde; kadınlarımızı sosyal, siyasal ve ekonomik yaşamın merkezine koymuştur” diyen Bakan Kurum, “Ülkemizin elleri öpülesi kadınları; mimariden şehirciliğe, tarladan üniversitelere, evlerimizden fabrikalarımıza, okullardan adliye binalarına ve güvenliğimize kadar her alanda Türkiye’yi büyütüyorlar. Biz de bakanlık olarak en prestijli projelerimizde, bilgisine, bakış açısına, estetik anlayışına yürekten inandığımız kadınlarımızla birlikte çalışıyoruz” ifadeleri kullandı.

Ülke olarak, özellikle kadınların öncülük ettiği projelerle 20 yıldır iklim değişikliğiyle ve olumsuz sonuçlarıyla mücadele edildiğinin altını çizen Murat Kurum, “Tabi tüm iklim dostu, çevreyi merkeze alan projelerde, yatırımlarda, başarının en önemli anahtarı kadınlarımızı mahareti, ilgisidir. Biz her fırsatta şunu söylüyoruz: Türkiye’nin tüm sorunlarını birlikte aştığımız kadınlarımızla, gençlerimizle iklim değişikliğiyle mücadelede de el ele vereceğiz. İşte bugün de bu sözümüzün bir yansımasını Antalya’mızda görüyoruz. İklim değişikliğiyle mücadelemize güç katacak çok kıymetli bir protokolü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde imza altına alıyoruz. İnşallah bu protokolle ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ etkinliği kapsamında Hatıra Ormanı çalışmalarını artık her yıl birlikte yapacağız. Bugün ülkemizin her yerinde milyonlarca fidanımızı, kadınlarımızın yoğun ilgi gösterdiği ve sahiplendiği millet bahçelerimizde toprakla buluşturuyoruz. Şehirlerimizi yeşil koridorlarla, ekolojik koridorlarla birbirine bağlıyor, ülkemizi yeşil ağlarla örüyoruz” diye konuştu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler