Kültür Sanat

Başkan Seçer, Mersin Roman Yarışmasının ödül törenine katıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi ile Mersin’e Değer Katanlar (MEDEKA) Edebiyat Kurulu tarafından bu yıl ilki düzenlenen ‘Mersin Roman Yarışması’nın ödül törenine katıldı. Başkan Seçer, “Sanat bize güzellikleri, birliği, beraberliği, bir arada olmayı, hoşgörüyü, birbirine tahammül etmeyi, her şeyden önemlisi insanları sevmeyi öğretiyor” dedi.

MERSİN
-Mersin Roman Yarışmasının ödül töreni, Büyükşehir Belediyesi Nikah ve Etkinlik Salonunda yapıldı. Törene; Başkan Seçer’in yanı sıra sivil toplum, oda, dernek ve siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, MEDEKA ve Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA) üyeleri, MEDEKA Edebiyat Kurulu Seçici Kurul Üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Tanıtım Günleri için kente gelen tiyatro eleştirmenleri katıldı.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Mersin Roman Yarışmasının birincisi, Vivaldi rumuzuyla ‘Çünkü Deccal İnsanoğlunun Ta Kendiydi’ eserinin sahibi yazar Özgür Doğan oldu. Mersin Roman Yarışmasına toplam 101 eser katıldı. Başkan Seçer, Özgür Doğan’a sertifika ve çiçek verdi.

“Hiç kötülük öğreten bir sanat dalı var mı?”

Başkan Seçer, törende yaptığı konuşmada, kültür, sanat ve güzelliklerin olduğu toplumlarda kötülük olmayacağının altını çizerek, “Hiç kötülük öğreten bir sanat dalı var mı? Böyle bir şey yok. Sanat bize hep güzellikleri, birliği, beraberliği, bir arada olmayı, hoşgörüyü, birbirine tahammül etmeyi, her şeyden önemlisi insanları sevmeyi öğretiyor” dedi.

Özellikle sanatçıların Mersin ile ilgili söylediklerinin, siyasetçilerin söylediklerine göre daha önemli olduğunu vurgulayan Seçer, “Biz de söylüyoruz her konuşmamızda; Mersin müstesna kenttir, Mersin güzel kenttir, Mersin huzur kentidir, barış kentidir. Bunu hangi ağızların söylediği önemli. Bir siyasetçi söylüyorsa inanılırlığı yüzde 50’dir ama bir sanatçı söylüyorsa tam puandır. Hakikaten böyle bir kentin belediye başkanlığını yapıyorum” diye konuştu.

“Sanat Mersin’de çok daha iyi noktalara gelecek”

Şehir Tiyatrosu Tanıtım Günleri için kente gelen tiyatro eleştirmenleri hakkında da konuşan Seçer, “Misafirlerimiz var. Çok da güzel bir hafta geçirdiler. Kendilerinden de duydum, mutlu oldum. 7 ayrı tiyatro oyunumuzu izlediler. Her biri değerli tiyatro eleştirmeni, tiyatro yazarı. Bu konuda otorite, daha üst bir müktesebat ya da söylem geliştirecek insan yok. Onların Mersin’le ilgili değerlendirmeleri önemli” ifadelerini kullandı.

Seçer, sanatçı alımlarında objektif ve şeffaf davrandıklarını, torpile izin vermediklerini belirterek, “Onun için tiyatromuz, Kent Orkestramız, bandomuz göz dolduruyor. Sanat Mersin’de çok daha iyi noktalara gelecek. Bundan hiçbir endişem yok. Bu konuda olması gerekeni yapıyoruz. Mersin’in de atmosferi, zemini, dokuları buna çok uygun” diye konuştu.

“MEDEKA bizim icadımızdır”

Seçer, MEDEKA hakkında da bilgiler paylaşarak, “MEDEKA bizim icadımızdır, Mersin’e Değer Katanlar. Kim en iyi edebiyatçıysa bu kentte doğmuş yaşamış, şu anda yaşayan, onları da davet ettim Edebiyat Kuruluna, Tarih Kuruluna, Arkeoloji Kuruluna. Toplamda Mersin merkez için 15, Tarsus için 8 kurul oluşturuldu. Tarsus bizim en kadim, en büyük ilçemiz olduğu için. Şimdi bütün bu çalışmaları yapan MEDEKA; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanından önce bu insanlara teşekkür etmek ve onları alkışlamak lazım. Ben sadece bu insanlara Mersin’i bir başkan olarak nasıl görmek istediğimi söyledim” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler