Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan döviz kuru ve faiz mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Döviz kurundaki faizlerdeki , enflasyondaki dalgalanmalar, yaşadığımız geçiş sürecinin bedelleridir. Biz durmadık, çalışıyoruz” dedi.

Hülya Keklik
ANKARA-
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde gerçekleşen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

“Biz AK Parti’yi istişare ile kurduk. En büyük istişareyi de milletimizle yaptık”

Berat Kandili’ni tebrik eden Erdoğan,” Milletimizin ve tüm Müslümanların Berat gecesini canı gönülden tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Önümüzdeki ağustos ayında partimiz 21. yaşını kasım ayında da iktidarımız 20. yılını geride bırakıyor. Bir büyük davanın neferleri olarak AK Parti bayrağı altında yola nasıl, niçin ve hangi şartlarda çıktığımızın muhasebesini her şartta yapmaya çalışıyoruz. Öncelikle şu hususun altını tekrar çizmek isterim. Biz AK Parti’yi istişare ile kurduk. En büyük istişareyi de milletimizle yaptık” dedi.

Erdoğan,” Attığımız her adımda önce milletimize onunla birlikte teşkilatlarımızın gözüne baktık. Partimizin genel merkezinden il ve ilçe teşkilatlarına kadar her kademesinde kurumsal işleyişin harfiyen yürümesini sağladık. Genel başkan olarak biz de fevkalade bir durum olmadıkça MYK, MKYK, Meclis grubu toplantılarını belirli periyodlarla titizlikle gerçekleştirmeye özen gösterdik. İl ziyaretlerimizde teşkilatlarımızla bir araya gelmemize vesile olan Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantılarına mutlaka katılıyoruz. Dünyada bölgemizde ve ülkemizde yaşanan nice mesele ile nice krizle, nice gelişmeyle uğraşırken parti çalışmalarını da asla ihmal etmedik etmiyoruz” dedi.

Salı günü milletvekilleriyle yapılan sohbet toplantılarının dördüncüsünün gerçekleştirildiğini hatırlatan Erdoğan,” Bugün sizlerle birlikteyiz, pazartesi günü Merkez Yürütme Kurulu’nu topluyor, ardından eski dönem milletvekillerimiz ve il başkanlarımızla bir yemekli toplantıda bir araya geliyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi AK Parti milletin partisidir. Milletin sesidir, milletin hizmetkarıdır. Günün 24 saati milletle beraberdir. Parti toplantılarında aynı zamanda sizler vasıtasıyla vatandaşlarımızın dertlerini, sıkıntılarını, beklentilerini de derli toplu bir şekilde öğrenme imkanı buluyoruz. Kendi tespitlerimizin sağlamasını yapıyor ortak aklın ürünü teklifleri kayıt altına alıyoruz. Kadim davamızın bize gösterdiği istikamette yol yürürken partimizin 21 yıllık birikimi ışığında daha büyük hedeflere yöneliyoruz. Elbette kimi zaman konjonktürel dalgalanmalar günlük telaşlar geçici olduğunu bildiğimiz sıkıntılar hepimizi bunaltıyor. Fakat gittiğimiz yolun doğru olduğunu bildiğimiz için sabırla ve sebatla çalışarak önümüze çıkan her engeli aşıyor, hem meseleyi çözüyor, her mücadeleyi zaferle neticelendiriyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“Yeni bir imtihanın 2023 seçimlerinin arifesindeyiz”

AK Parti’nin 15 seçimin tamamında sandıktan açık ara birinci parti olarak çıktığını ifade eden Erdoğan, “Bu milletimizin bu duruşumuzu gördüğünü, tasdik ettiğini, desteklediğini gösteriyor. Yeni bir imtihanın 2023 seçimlerinin arifesindeyiz. Bir kez daha milletimizin huzuruna çıkacak geçmişin hesabını verecek, gelecekte yapacaklarımızı ortaya koyacak, sonraki 5 yıl için seçmenden ruhsat isteyeceğiz. Şüphesiz her seçim önemlidir, hayatidir, belirleyicidir fakat 2023 seçimleri AK Parti’nin bunun yanında Cumhur İttifakı’nın geleceğinin ötesinde ülkemizin ve milletimizin kaderi bakımından gerçek anlamda bir yol ayrımını ifade edecektir. Biz bu seçimde öncelikle Türkiye’yi Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına atfettiğimiz büyük hedeflerine ulaştırarak ülkemizin demokrasi ve kalkınma kazanımlarını korumanın peşindeyiz. Bununla kalmıyor ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi haline getirerek milletimizi asırlık özlemlerine kavuşturmanın taahhüdünü veriyoruz. Türkiye’nin son 20 yılına damgasını vuran her eserimizle, her hizmetimizle, her projemizle, her siyasi, ekonomik, sosyal reformumuzla bu büyük gayeyi hayata geçirmek için gereken alt yapıyı kurmaya çalışıyorduk. Artık fiziki kalkınma konusunda kayda değer bir eksiğimiz kalmadığını memnuniyetle ifade etmek isterim” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler