Belediyeler

Belediye’de 100 basın çalışanının işi ne?

Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şahin, (Samsun’da gazeteler can çekişirken), Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in belediye basın ofisinde 100 personelin çalışmasına anlam veremediğini belirtti.

HABER MERKEZİ

SAMSUN-Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şahin, Samsun Etik Haber İnternet Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Haber sitesinin Genel Koordinatörü Sezer Sezer’e konuşan Salih Şahin, “Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir 3 yılın sonunda Samsun’da 100’lerce seçim vaadinden hangisini yaptı? Bir de basın ofisi adam dolu. Buna rağmen ortada hizmet göremiyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Demir’in basın ofisi elemanlarının yol, kanalizasyon ve kar kürüme çalışmalarını hizmetmiş gibi kamuoyuna duyurduğunu ifade eden Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şahin, şöyle konuştu:

“Bunlar hizmet değil kardeşim. Yol, kanalizasyon, su, çöp, belediye başkanlarının asli görevidir. Diğer vadettiği sosyal projeler nerede? Hangisini yaptı? 100 gazeteci, kameraman vs.’yi belediyenin basın ofisinde toplayıp maaş vererek hizmet olmaz. Fen İşleri’nde bu kadar personel yok.”

Mustafa Demir, gazeteciliğe çok hevesliyse belediye başkanlığından istifa edip gazete veya TV kurması gerektiğinin altı çizilirken, yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şahin, “Başkan Demir göreve geldi geleli 3 yılın sonunda sadece Yeraltı Camii ve bir park yapmış. Onu başladı, sürüyor, bitti-bitecek diye anlata anlata bitiremediler. Bu başkan açısından nasıl bir duygu, çok merak ediyorum. O kadar medya mensubunu belediyenin çalışanı yapacaksın ama gündeme oturacak tek bir sosyal projen, konuşman bile olmayacak? O zaman, o basın kadrosuna ne gerek var, sahi ne gerek var? Yol, kanalizasyon yapmak belediyelerin asli görevidir. Bunların ‘hizmet’ diye vatandaşın önüne sürülmesi çok komik. Dronlarla tepelerden çekilen görüntülerle ‘yol yapıyoruz, kar temizliyoruz’ diye haberler servis etmekte nedir? Bunu insanlara lütuf gibi sunamazsınız! Bunlar zaten asli görevleri ve yapmak zorundalar” dedi.

Şehre bir fabrika kurulmasına öncülük ederler ise, istihdam oluştururlarsa buna hizmet denilebileceğini kaydeden Şahin, “Demirin ‘Şuraya, buraya yol yaptık’ diye yapılan reklamlara harcadığı para, yaptıkları yolun maliyetini geçiyor. Demir, 100’e yakın kişiyi belediye basınında çalıştırıyor. Belediyenin fen işlerinde o kadar personeli yok. Yol yaptım diye, kanalizasyon açtım diye, kar temizledim diye hizmet yaptığını bir belediye öne süremez” şeklinde konuştu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler