Genel

CHP’li Aykut Erdoğdu ve eşi CHP’den istifa etti

Eski eşi Özge Erdoğdu tarafından yayınlanan telefon görüşmesi ve ses kayıtları nedeniyle eleştiri oklarının hedefine yerleşen CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile Yüksek Disiplin Kurulu üyesi eşi Tuba Torun CHP’den istifa etti.

CHP’den yapılan açıklamada, “İstanbul Milletvekilimiz Aykut Erdoğdu ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyemiz Tuba Torun Erdoğdu, gördükleri lüzum üzerine partimizden istifa etmiştir. Sayın Genel Başkanımız, yaşanan süreç ile ilgili kararı, kendi takdirlerine bırakmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendileri üzerinden yıpratılmaması amacıyla bu kararı aldıklarını bildirdiler” denildi.


CHP’li Aykut Erdoğdu’nun boşandığı eski eşi Özge Erdoğdu’ya ait olduğu öne sürülen bir hesap tarafından servis edilen görüntüler Türkiye’yi karıştırmıştı.

Yaklaşık bir hafta önce CHP’li Erdoğdu’nun eski eşiyle yaptığı görüntülü bir telefon görüşmesi, “Özge” ismiyle açılan hesaptan paylaşılmıştı. Paylaşımda “Bu kaydı 3,5 ay önce aldım. Eski eşim Aykut Erdoğdu’nun Tuba Torun’la ilişkisini öğrendikten hemen sonra… Aykut Erdoğdu beni Tuba ile ilişkisi olmadığına ikna etmeye çalışırken, ’50 kişi ile yatmış’ dedi. Daha sonra ’50 kişi ile yattı’ dediği Tuba Torun ile evlendi” ifadesi kullanılmıştı.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, sosyal medyada paylaşılan özel hayatına dair telefon görüşmesinin ardından halktv.com.tr’den İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtlamıştı. Erdoğdu, istifa edip etmeyeceğine dair soruya, “Genel Başkan veya parti yönetimi zor durumda bıraktığımı düşünürse hemen, o konuda çekincem yok ama şu an sağlıklı karar verecek durumda değilim” yanıtını vermişti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Aykut Erdoğdu hakkında istifa imasında bulunarak “Parti ve kendisi için en doğru kararı vereceğine inanıyoruz” açıklamasında bulunmuştu. Öztrak’ın açıklamasının ardından da Erdoğdu çifti CHP’den istifa etti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler