Politics

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Herkesten attıkları imzalara sahip çıkmalarını bekliyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Herkesten attıkları imzalara sahip çıkmalarını bekliyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:
“Bu tarihi başarıya verdiğimiz katkı, Türkiye’nin küresel meselelerde oynamaya muktedir olduğu önemli rolü bir kez daha ortaya koymuştur. Planın operasyonel boyutu inşallah İstanbul’dan idare edilecek”
“PKK/PYD/YPG ile FETÖ’ye destek verilmeyeceği ve bunun bizim kırmızı çizgimiz olduğunu kendilerine orada ısrarla hatırlattık. ‘Buradan taviz vermeyi bizden kimse beklemesin’ dedik. Zirvenin en önemli neticesi bana göre budur”

“İsveç somut adım atmaktan, temel bir yaklaşıma gitmekten şu anda çok uzakta gözüküyor”
– “Sadece olay İsveç, Finlandiya değil. Maalesef Almanya da böyle, Fransa böyle, İngiltere böyle, İtalya böyle. İskandinav ülkelerinin hemen hemen tamamı böyle”

“İran ile ikili ticaret hacmimizi 30 milyar dolara çıkarma hedefimiz var. Aramızdaki görüşme gerçekten samimi geçti. 8 anlaşmayı da imzalamak suretiyle buradaki konseyi başarılı şekilde tamamlamış olduk”
“Suriye, terör örgütlerinin yuvası haline gelmiş durumda. Dolayısıyla Suriye’ye karşı gerek Rusya, gerekse İran’ın bir tavır belirlemesi gerekir”
“Yunanistan bizim güvenlik ihtiyaçlarımız için uçak almamızı engellemeye çalışıyor. Ne gerekiyorsa vakti saati geldiğinde Türkiye olarak yaparız”
“Bizim kırmızı çizgimiz Azerbaycan’dı. Biz Ermenistan ile normalleşme sürecinde kararlıyız. İyi komşuluk ilişkilerini hedefliyoruz. Azerbaycan ile eş güdüm içinde Ermenistan ile olan bu yaklaşımı geliştiriyoruz”
“Millet zillet, ne derseniz deyin adına, bu ittifak ne yapar, kimi çıkarır bizi ilgilendirmiyor. Biz kendimizden sorumluyuz. Masanın altında ayrı, masanın üstünde ayrı hesaplar dönüyor. Böyle bir masadan memleket hayrına bir şey beklemek mümkün değil”
“Hayat pahalılığının yükünü azaltmak, Türk lirası cinsinden enstrümanlara güveni artırmak için gerekli adımları attık”
“AFAD’ın koordinesinde şu ana kadar 100 bine yakın konutu bitirdik. Şimdi yeni çalışmaya gireceğiz. Bizdeki mültecilerin kendi istekleriyle dönüşlerini artıralım diyoruz”
“Yıllık enflasyondaki düşüşü önümüzdeki şubat-mart ayı itibarıyla belirgin olarak görmeye başlarız. Kayseri’de resmi rakam o gün 70 bin civarındaydı. Vatandaşların o meydana gelmiş olması bir şeyi gösteriyor”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler