Ekonomi

İSTOÇ’tan zam yok

İSTOÇ İş Adamları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İSTOÇDER) Başkanı Ahmet Acar, “Toptancılar olarak Şubat ayı sonuna kadar fiyatlarımıza zam yapmayacağız” dedi.

AYHAN GONCA
İSTANBUL-İstanbul ticaretinin kalbinin attığı yer İSTOÇ. İstanbul’un ihracatının üçte biri burada gerçekleşiyor. Yine hırdavat, züccaciye, otomotiv, kırtasiye olmak üzere 42 meslek grubunu içerisinde bulunduruyor.
Bu sektörlerin hepsinin Türkiye için katma değerinin oldukça fazla olduğunu söyleyen İSTOÇDER Başkanı Ahmet Acar, “İSTOÇ, dünyanın ikinci, Avrupa’nın ve bölgesinin ise birinci en büyük ticaret merkezi unvanını taşıyor.  Doğrudan 100 bin kişiye istihdam oluşturan merkezimiz, dolaylı yoldan da 400 bin kişiye istihdam oluşturuyor. Toptan ticaretin ağırlıklı olduğu İSTOÇDER olarak yılbaşı öncesinde yer alan fiyatlarımızı şubat sonuna kadar devam ettirme kararı aldık” dedi.
Acar, asgari ücrete gelen zammın fiyatlardaki yansımasının yüzde 5, ürün gamına ve sektörlere göre yüzde 10-20 ağırlığında, işçiliğe göre de yüzde 25 olması gerektiğine de dikkat çekerek, “Ancak dayanma gücümüzü ortaya koyarak perakendecilerin tüketicilere fiyat artışını yansıtmaması için fiyatlarımızı sabitleme kararı aldık.” diye konuştu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler