Genel

Gazetecilik 10 Yılda Değişti

İnternet gazeteciliği yazılı medyayı solladı. Anadolu Basın Birliği Genel Sekreteri ve Samsun Şube Başkanı Turhan Akşen, bilgi çağının dijital ortamda serpildiğini ve yazılı gazetelerin döneminin bittiğini bu yönde çıkacak yasalarla ilgili gazetecilerin görüşlerinin alınmasının gerekliliğini belirtti.

RÜMEYSA BULUT
SAMSUN – Samsunlu gazeteciler 1975’te kamu yararına kurulan Anadolu Basın Birliği’nin (ABB) düzenlediği kahvaltıda biraraya geldi. ABB Samsun Şube Başkanı Turhan Akşen, internet gazeteciliğiyle ilgili yasada resmi ilan alımı için 8 kişi çalıştırma zorunluluğuna dikkat çekerek, “Bu sayı çok fazla. Bu kadar personel günlük yerel gazetelerde bile çalıştırılamıyor. Sayı 5’e çekilmelidir.” dedi.

Anadolu’daki gazetecilerin mesleki dayanışma ve haberleşme faaliyetlerinin sürdürülmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan ABB’nin Samsun Şube Başkanı Turhan Akşen, yazılı basının son demlerini yaşadığına işaret ederek, bununla birlikte internet gazeteciliğinin zirve yaptığını, internet gazeteciliğinin ise siyasiler tarafından yeni yeni dikkate alınmaya başlandığını ifade etti.

www.ohaberneydi.com ve www.haberaramizda.com internet haber sitelerinin yöneticileri Ayhan Gonca ve Mustafa Yunus Gonca’nın da katıldığı kahvaltıda bilginin dijital ortama geçmesiyle yazılı basını zor günlerin beklediğine vurgu yapıldı. Başkan Turhan Akşen, “Özellikle Enformasyon ve Basın Yayın Yasası’nın 1 Nisan tarihi itibariyle yürürlüğe girmesiyle İnternet gazeteciliğinde çok önemli adımlar atılarak mesleki yönden beklediğimiz kurallar yasalar ve işlevler içeriğinde düzenlemeler getirilmiştir. Bu yasayı elbette destekliyoruz. Lakin özellikle personel sayısı ve diğer bazı hususlar bir kez daha gözden geçirilerek bilhassa bu mesleği icraa eden gazetecilerinde bir fikrinin ve görüşlerinin dikkate alınmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler