Siyaset

Kılıç kesti attı: Tek alternatif Yeniden Refah

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı, eski bakan Suat Kılıç, AK Parti’nin de CHP’nin de tek alternatifinin Yeniden Refah Partisi olduğunu söyledi.

AYHAN GONCA
SAMSUN – Bir zamanlar AK Parti’nin gözbebeği olan ve mecliste CHP’ye karşı milleti ve devleti savunan, Samsun’a çok sayıda sağlık ve spor yatırımlarının onun milletvekilliği ve bakanlığı döneminde geldiği bilinen, gençlerle kurduğu köprü sayesinde AK Parti’nin genç oylarını arttıran ve sonunda Yeniden Refah Partisi’nde Genel Başkan Yardımcısı olarak görev alan eski bakan Suat Kılıç kesti attı: AK Parti’nin de CHP’nin de tek alternatifi Yeniden Refah Partisi’dir. Millet partimizin iktidarını özlemle bekliyor. Yerel seçimlerde büyük başarı elde edip iktidara yürüyeceğiz.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı İbrahim Yaşar ve haber sitemizin imtiyaz sahibi Mustafa Yunus Gonca’nın da katıldığı basın toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, AK Parti’den ayrılmasına değinirken, “AK Parti’de söylenecek sözümüz bitti. Buna karşın milletimize olan hizmet aşkımızdan hiçbirşey eksilmedi.” dedi. AK Parti çatısı altında 20 yıl süren hizmet yolculuğunu 10 Haziran 2023’te bitiren ve Yeniden Refah Partisi çatısı altında Türkiye’ye ve aziz millete hizmetlerini sürdüreceğini vurgulayan Kılıç, bu yeni yolda, adalet, merhamet için, sorunlarına çözüm bekleyen insanlar için çalışmaya gayret edeceğini ifade etti.

“AK PARTİ İLE ALACAK-VERECEK MESELEM YOKTUR”
Suat Kılıç, AK Parti’de artık kendisine yer bulamadığı için ayrıldığı yönündeki eleştirilere ise şu cevabı verdi:
“Sığ, bilimden, mantıktan yoksun bir bakış açısıdır. 21, 22 ve 23’üncü dönemlerde AK Parti’den milletvekilliği yaptım. 22’nci dönem Türkiye’nin en genç milletvekiliydim. 23’üncü dönemde Türkiye’nin en genç grup başkanvekiliydim. 24’üncü dönemde 61’inci hükümette Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı kuran kabinenin en genç Bakanıydım. Anayasa, adalet, milli savunma, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi gibi komisyonlarda görev yapmışım. Sayın Cumhurbaşkanı bana daha ne görev versin?” diye sordu.

Kılıç, AK Parti’de alabileceği tüm görevleri aldığını, hepsinin hakkını verdiğini ki bu sayede her defasında daha üst bir göreve getirildiğini dile getirerek, şunları söyledi: “AK Parti ile alacak verecek meselemiz yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı insan olarak seviyorum. İyi ki bu geçmişi birlikte inşa ettik, iyi ki bu hizmetleri birlikte yaptık diyorum.”

‘CHP DE KAZANSA FARK ETMEYECEKTİ’
Türkiye’nin bugün geldiği noktada alternatif bir siyasi partiye ihtiyacı olduğunu gördüğünü belirten Suat Kılıç, Tek gerçek alternatifin de Yeniden Refah Partisi olduğuna tüm kalbiyle inandığını vurguladı. Kılıç, “Partimiz hem iktidarın gerçek alternatifi, hem de CHP dahil olmak üzere muhalefetin tek gerçek alternatifidir. AK Parti ile CHP’nin temel ekonomik ve sosyal politikalarında farklılık olmadığını Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası başlayan zam ve vergi politikaları ile gördük. Kazanan CHP de olsaydı bu zamlar yine yapılacaktı. Farklı olan Yeniden Refah Partisi ve milli kaynak paketleri, söylemleri ve geçmişteki uygulamalarıdır. Merhum Erbakan hocanın politikalarına baktığımızda 2 değerin var olduğunu görürüz. Biri ekonomide denk bütçe, diğeri kamuda tek hesaptır. Milli kaynak paketlerine yöneldiğiniz zaman, milli enerji politikanızı milli kaynaklarla destekleğinizde Türkiye’nin borçlanmaya ihtiyacı kalmayacaktır. Vakit Yeniden Refah vaktidir.” diye konuştu.

SU AKAR MECRASINI BULUR”
AK Parti ile rekabet için ve AK Parti’nin oyunu bölmek için kurulan bir parti olmadıklarını, AK Parti dahil tüm partilerin tabanına ve seçmenine hitap ettiklerini, bu bakımdan tüm Türkiye’nin partisi olacaklarını ve ayrılıkçılık yapmadan hizmet edeceklerini vurgulayan Suat Kılıç, “Türkiye’nin yerel ve genel yönetiminde ihtiyacı olan Milli Görüş anlayışı ve Yeniden Refan Partisi’nin söylem ve politikalarıdır. Bizler kapı kapı, cadde cadde, sokak sokak dolaşır halkımıza mesajımızı veririz. Sonra seçmen AK Parti’den de gelir, her yerden gelir. Su akar mecrasını bulur” ifadelerini kullandı.

“MÜKELLEF UN ÇUVALI DEĞİLDİR”
Seçimlerde Cumhur İttifakı’na dahil olduklarında ‘doğruya doğru, yanlışa yanlış’ politikası izlediklerini ve halen izlemeye devam ettiklerini de hatırlatan Kılıç, “İttifaka dahil olduğumuz gün, ‘hayra motor, şerre fren olacağız’ dedik. O gün bugündür iktidarın doğrusuna doğru, yanlışına yanlış demeyi sürdürüyoruz. ‘Zamlar yanlıştır’ diyoruz, ‘zamlar ile bütçe açığı kapatılamaz’ diyoruz. ‘Vergiler 2 kere alınamaz’ diyoruz. ‘Ek vergiler koyarak bütçe açığını kapatamazsınız’ diyoruz. ‘Mükellef, vurdukça tozan bir un çuvalı değildir’ diyoruz. ‘Vergi, zam, faiz, enflasyon sarmalından bu ekonomiyi çıkarmak gerekir’ diyoruz. Bu, Türkiye’nin susadığı bir muhalefet anlıyışıdır” vurgusunu yaptı.

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BAŞKANLIĞI ADAYLIĞI
Suat Kılıç, son olarak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığı konusunda bir soruya ise şu yanıtı verdi:

“Bugün bunların konuşalacağı zaman değildir. Şahsımla ilgili değerlendirme yapmak istemiyorum. Yalnız şunu çok net olarak söyleyebiliriz. Belediye başkan adaylarımız, meclis üyesi, il genel meclisi üyesi adaylarımız Türkiye’nin en iyi, en genç, halkın tandığı, sevdiği sempatik isimlerden oluşacaktır.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler