Eğitim

Yeni ödev sistemi ile öğrenciler aileleriyle daha çok zaman geçirecek

Eskişehir Çağfen Koleji’nde hayata geçirilen yeni ödev projesiyle öğrencilerin hafta içi aileleriyle daha çok zaman geçirmesi amaçlandı.

Bahadır Turgut – Batuhan Kılıç
ESKİŞEHİR-
Eskişehir Çağfen Koleji tarafından yeni proje hayatı geçirildi. Okuldaki öğretmenler ve ebeveynlerden gelen geri bildirimler doğrultusunda ödev sisteminde yapılan değişiklikle öğrencilerin akademik ödevleri hafta sonuna programlandı. Yapılan yenilikle birlikte öğrencilerin, hafta içi okuldan geldikten sonra aileleriyle daha fazla vakit geçirmesine imkan sağlanması amaçlandı. Dönem başından bu yana seçilen bir sınıfta pilot uygulama yapılıyor. Proje; öğretmenler, öğrenciler ve velilerden tam not alırken geri dönüşler olumlu oldu.

“Rahat bir şekilde ödevlerini yapma ortamı oluşturmuş olduk”

Proje hakkında konuşan Eskişehir Çağfen Koleji İlkokul Ortaokul Müdürü Özlem Acay, “Ödev sistemimizde aslında bir yenilik getirdik. Bu yenilikle birlikte öğrencilerimizden, öğretmenlerimizden kendi gözlemlerimize ve ebeveynlerimizden gelen geri bildirimler doğrultusunda bir bütün halinde oluşturduğumuz bir proje oldu. Bu geri bildirimlerle birlikte hafta içi aslında öğrencilere verdiğimiz ödevlerin öğrencilerde odaklanma sürelerinin ne kadar azalttığını, onları aile iletişimlerini kadar azalttığını gözlemlemiş olduk. Bu sistemle birlikte öğrencilerimize akademik ödevlerini hafta sonuna aktarmış olduk. Hafta içi öğrencilerimize daha fazla aileleriyle vakit geçirebilecekleri, kitap okumaya zaman ayırabilecekleri, kendilerine vakit ayırabilecekleri bir zaman dilimi oluşturmuş olduk. Hafta sonu da ödevlerini yapma süresi olarak hem kendilerine bir çalışma planı oluşturma hem de daha rahat bir şekilde ödevlerini yapma ortamı oluşturmuş olduk. Ebeveynlerimiz den gelen geri bildirimler çok olumlu yönde. Bu sistemle birlikte aslında çocuklarıyla okul sonrasında hafta içi çok daha iyi vakit geçirebildiklerini, daha kaliteli zaman geçirebileceklerini ilettiler. Öğrencilerimizin de stres altında olmadan hafta sonu ödevlerini çok daha rahatlıkla yapabildiklerini belirttiler. Aslında bizim hayal ettiğimiz ve düşündüğümüzü ebeveynlerimiz somut olarak da bizlere geri bildirimde bulunmuş oldu” dedi.

“Şu an boş zamanlarında ailemle vakit geçiriyorum”

Eskişehir Çağfen Koleji’nde öğrenim gören 4. sınıf öğrencisi Yağız Efe Yüksel ise “Ailemle daha çok vakit geçiren biliyorum. Artık daha çok odaklanan biliyorum mesela ödevlerde sonra mesela ödev ver daha az oldu artık. Eskiden biraz fazla oluyordu ve yani ailemle zaman geçirince hafta içi hafta sonu ödev yapmaya çok fazla zamanım kalmıyordu işte antrenmanda şudur, budur derken bence bu uygulama çok güzel oldu. Şu an boş zamanlarında ailemle vakit geçiriyorum. Kitap okuyoruz, yürüyüşe çıkıyoruz, film izliyoruz. Daha bu hafta başladı ama bence gayet güzel bir uygulama oluyor” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler