Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Gündem

Samsunspor: 3 – Ankaraspor: 1

TFF 1. Lig’in 33. haftasında Samsunspor, sahasında Ankaraspor’u 3-1 mağlup etti.

Maçtan dakikalardakikada ceza sahası dışında topla buluşan Gökhan Karadeniz’in sert şutu direğin yanından dışarı çıktı.

13. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Gökhan Karadeniz’in sert şutu direğin yanından dışarı çıktı.

25. dakikada Nadir’in pasında topla buluşan Yasin, kaleci Osorio’yu geçerek topu ağlarla buluşturdu. 1-0

30. dakikada ceza sahasına gelen ortayı ağlarla buluşturan Nadir’in golü hakemin ofsayt kararıyla iptal edildi.

49. dakikada Ankaraspor’un kazandığı kornerde Bodul’un şutu filelerle buluştu. 1-1

57. dakikada kaleci Mathias’ın elinde kaçırdığı topu Yalçın boş kaleye gönderdi.

64. dakikada Samsunspor’un baskısında bir kez çizgiden çıkan bir kez de direkten dönen topu Veli filelere yolladı. 2-1

73. dakikada İlyas’ın sağ kanattan ortasına Yasin şık bir dokunuş yaparak farkı 2’ye çıkardı. 3-1

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Burak Şeker xx, Abdullah Uğur Sarı xx, Mehmet Akıncık xx
Samsunspor: Nurullah Aslan x, Erkam Reşmen xx (Erhan dk. 84 x), Veli Çetin xx, Yalçın Kılınç xx, Mücahit Albayrak xx, Dja Djedje x (Ferhat dk. 72 x), Savicevic x (Gökhan Alsan dk. 72 x), Guido Koçer x (İlyas dk. 57 xx), Gökhan Karadeniz x (Couruer dk. 84 x), Yasin Öztekin xxx, Nadir Çiftçi x
Yedekler: Furkan, Emirhan, Boli,
Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam
Ankaraspor: Mejias Osioro x, Ali Ülgen x, Gökhan Akhan x, Madimu x (Levent dk. 68 x), Mahmut Akan x, Bodul xx (Olatunbosun dk. 78 x), Barış Zeren xx, Umar x (Mehmet Başkan dk. 60 x), Samed Kaya x (Batuhan dk. 78 x), Erdem Çetinkaya x, Pedersen xx
Yedekler: Berk, Tevfik, Mete, Fatih, Hacı, Ali Rıza
Teknik Sorumlu: Mehmet Ak
Goller: Yasin (dk. 25 ve 73), Veli (dk. 64) (Samsunspor), Bodul (dk. 49) (Ankaraspor)
Sarı kartlar: Guido, Nadir, Savicevic, Djedje (Samsunspor), Umar, Ali Ülgen (Ankaraspor)

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ekonomi

TCMB: Enflasyonda Ramazan ayına özgü unsurların etkisinin belirgin olduğu gıda fiyatları öne çıkmıştır

Merkez Bankası PPK özetinde Şubat ayı tüketici enflasyonu artışında ücret ve geriye doğru endeksleme davranışının devam eden yansımalarının hissedildiği hizmet fiyatlarının yanı sıra Ramazan ayına özgü unsurların etkisinin belirgin olduğu gıda fiyatlarının öne çıktığı ifade edildi. Bu dönemde özellikle kırmızı et ve bağlantılı işlenmiş et ürünleri ile çiğ süt referans fiyat artışının yansımalarının izlendiği süt ve süt ürünleri fiyatlarında artış oranının belirgin olduğuna işaret edildi.

İSTANBUL-
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetini yayımladı. Özette, Şubat ayı enflasyonunda ücret ve geriye doğru endeksleme davranışının devam eden yansımalarının hissedildiği belirtildi. Raporda Ramazan ayına özgü unsurların etkisinin belirgin olduğu gıda fiyatlarının öne çıktığı ifade edildi.
Metinde şu ifadeler yer aldı:

“Küresel büyüme görünümü yatay seyretmekte, işgücü piyasalarındaki sıkılık ise devam etmektedir. Türkiye’nin dış ticaret ortaklarının ihracat paylarıyla ağırlıklandırılan küresel büyüme endeksinin 2023 yılı dördüncü çeyrek yıllık büyümesi yüzde 1,76 olarak gerçekleşerek bir önceki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı sonrasında yatay bir seyir izlemiştir. 2024 yılı ilk çeyreğine ilişkin tahminler ise yüzde 1,85 düzeyindedir. Bu çerçevede, küresel ekonomide geçen yılın üçüncü çeyreğinde yaşanan yavaşlamanın son çeyrekte de devam ettiği ve küresel iktisadi faaliyetin zayıf seyrini sürdürdüğü değerlendirilmektedir. Bununla birlikte, gerek ihracat ağırlıklı küresel büyüme görünümü gerekse ocak ve şubat ayı PMI verileri, iktisadi faaliyette 2023 yılı son çeyreğine göre ılımlı bir toparlanmaya işaret etmektedir. Enflasyonda kalıcı düşüş sağlamak amacıyla sıkı para politikalarının sürdürülmesi ve jeopolitik risklerin varlığı 2024 yılında küresel iktisadi faaliyetin seyri açısından öne çıkan risk faktörleri olarak görülmektedir.

Çekirdek enflasyonun ve enflasyon beklentilerinin yüksek seviyeleri, küresel enflasyonun bir süre daha merkez bankalarının hedeflerinin üzerinde seyretmeye devam edeceğini ima etmektedir. 2023 yılında enflasyonda görülen keskin düşüşe rağmen birçok ülkede, özellikle hizmet enflasyonundaki katılık dikkat çekmektedir. Gelişmekte olan ülkelerde faiz indirimleri parasal sıkılığı koruyacak şekilde sürdürülürken, gelişmiş ülke merkez bankalarının da 2024 yılı içerisinde faiz indirimlerine başlamaları beklenmektedir. Ancak, merkez bankalarının son dönem iletişimleri ve ABD ocak ve şubat enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi sonucunda piyasa fiyatlamaları önceki PPK dönemine kıyasla daha temkinli bir indirim patikasına işaret etmektedir. GOÜ’lere yönelen portföy akımları, ocak ayı başından itibaren görülen yavaşlamanın ardından, risk iştahındaki olumlu seyre bağlı olarak son haftalarda yeniden artış göstermiştir.

Parasal ve Finansal Koşullar

Bir önceki PPK döneminden bu yana toplam kredi büyümesinde ivmelenme gözlenmiştir. Bireysel kredilerin 4 haftalık ortalama büyüme oranları önceki PPK toplantısı haftasından bu yana artarak, yüzde 4,12 seviyesinde gerçekleşmiştir. İhtiyaç kredilerinde ve bireysel kredi kartlarında bu oran sırasıyla yüzde 4,59 ve yüzde 5,34 seviyesindedir. Taşıt kredileri ise yüzde 0,59 azalarak yılbaşından bu yana sergilediği zayıf seyrine devam etmiştir. Diğer taraftan, Türk lirası ve kur etkisinden arındırılmış yabancı para ticari kredilerin aynı dönemde 4 haftalık ortalama artış oranları sırasıyla yüzde 3,34 ve 1,28 seviyesinde gerçekleşmiştir.
Mart ayı içinde yapılan düzenlemelerle finansal koşullar sıkılaştırılmış, para politikası aktarımı desteklenmiştir. Bu kapsamda, Türk lirası ticari ve ihtiyaç kredileri için aylık büyüme kısıtları yüzde 2’ye düşürülmüş, uygulamanın etkinliğini artırmak amacıyla büyüme kısıtlarının aşılması durumunda menkul kıymet tesisine ek olarak zorunlu karşılık tesisi getirilmiştir. Kredi kartı nakit çekim ve kredili mevduat hesaplarında uygulanacak azami faiz oranları ihtiyaç kredi faizleri ile uyumlu olarak yüzde 4,42’den yüzde 5’e yükseltilmiştir. Öte yandan, Türk lirası mevduatın desteklenmesi amacıyla, tüzel kişiler için Türk lirası pay artış hedefi getirilmiş, gerçek kişi Türk lirası pay artış hedefleri mevcut eğilimler çerçevesinde kalibre edilmiş ve hedeflere ulaşılamaması durumundaki komisyon oranları artırılmış, yenileme ve Türk lirasına geçiş hedefini sağlayan bankalar için zorunlu karşılık tesisi üzerinden faiz ödemesi (katılım bankaları için indirim uygulaması) vadesiz ve 1 aya kadar vadeli mevduatı kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Türk lirası cinsinden yükümlülükler için 14 günlük dönemde ortalama olarak tesis edilen zorunlu karşılık tutarının bir kısmının bloke olarak tutulmasına karar verilmiştir.

Finansal koşulları sıkılaştırıcı yönde atılan adımların da etkisiyle Türk lirası ticari kredi faizleri ve ihtiyaç kredisi (Kredili Mevduat Hesabı-KMH hariç) faizleri önceki PPK toplantı haftasından bu yana sırasıyla 6,27 puan ve 15,3 puan artarak, yüzde 59,6 ve yüzde 76,0 olarak gerçekleşmiştir. Aynı dönemde sınırlı artış gösteren konut kredisi ve taşıt kredisi faizleri 15 Mart 2024 itibarıyla sırasıyla yüzde 42,7 ve yüzde 43,1 olarak gerçekleşmiştir. Mart ayı PPK kararı ve alınan makroihtiyati tedbirler ile kredi büyümesinde dengelenme öngörülmektedir.

Okumaya devam et

Asayiş

Batan gemide bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

Marmara Denizi’nde batan kuru yük gemisinde bir kişinin daha cansız bedenine SAS (Sualtı Savunma Grup Komutanlığı) komandoları tarafından ulaşıldı. Zeynep Kılınç’tan sonra gemiden çıkarılacak kişinin kazan dairesinde bulunduğu öğrenildi.

Ahmet Berke Erdal – Emir Aktaş
BURSA-
Batuhan A. isimli kuru yük gemisi 15 Şubat’ta İmralı açıklarında fırtına sebebiyle battı. Geçtiğimiz günlerde bölgede faaliyet gösteren Deniz Kuvvetleri’ne ait balık adamlar asansör yardımıyla 51 metre derinliğe inerek Zeynep Kılınç’ın cansız bedenine ulaştı. Bugün yapılan dalışta ise, kazan dairesinde bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Bulunan kişinin kimliği ise henüz açıklanmadı.

Okumaya devam et

Genel

Apaydın: Takcicilerin güvenliği sağlanmalı!

ZAFER BULUT
HABER MERKEZİ
– Taksicilerin güvenliğinin zaman kaybedilmeden sağlanması gerektiğini vurgulayan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “İzmir Gaziemir’de ekmek parasını kazanırken müşterisi tarafından canice vurularak öldürülen taksi şoförümüze Allah’tan rahmet, acılı ailesine, yakınlarına ve tüm camiamıza başsağlığı diliyorum. Vatandaşların güvenli ulaşımını sağlamak için gece gündüz demeden her koşulda çalışan ve toplumun tüm kesimlerine hizmet veren taksici esnafımıza yönelik cinayetleri tüm şoför camiamız adına şiddetle kınıyorum. Taksicilerimizin güvenliği zaman kaybedilmeden sağlanmalı ve taksici cinayetleri durdurulmalıdır” dedi.

-“TAKSİCİ CİNAYETLERİ DURDURULMALI”

Şoför camiası adına taksici cinayetlerine ilişkin kınama mesajı yayınlayan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Vatandaşın her anında yanında olan taksici esnafına yönelik son dönemlerde artan cinayet ve şiddet olayları asla kabul edilemez. Ülkemizin farklı bölgelerinde, farklı zamanlarda yaşanan ve gittikçe artış gösteren taksici cinayetleri, darp ve yaralama haberlerini ne yazık ki üzüntü ile öğrenmekteyiz. Öldürülen ve darp edilen taksicilerimiz bizim ailemizden biridir ve tek amaçları, her meslekte olduğu gibi ekmek paralarını kazanmaktır. Tek derdi geçim gayesi olan taksicileri hedef almak kimseye bir şey kazandırmaz, aksine toplumdan birini aramızdan koparır. Trafikte gördüğünüz taksici esnafı vatandaşa komşusu kadar yakın olan bir hizmet sektöründedir. Günün 24 saatinde, yeni doğan çocuktan mezara giden insanlara kadar kesintisiz hizmet vermektedir. Böyle bir sektöre yönelik kötü muamele yapmak kabul edilemez. Bu tür elim olayların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirler mutlaka alınmalı. Unutulmamalı ki taksicilik tüm vatandaşların ortak noktası olan bir esnaf koludur ve devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.