Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Gündem

CHP’de şok istifa

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Korkman, bu görevinden istifa etti.


CHP Bilecik İl Başkanlığı Eğitim Sekreteri olarak görev yapan Korkman, 30 Mart 2019 günü yapılan yerel seçimlerde Bilecik Belediye Başkanlığı için partisinden aday adayı olurken, CHP Bilecik Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi olarak da 2 dönem görev almıştı. Korkman, istifası hakkında kısa bir açıklama yaparken, “Bugün İl Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettim. CHP üyeliğim devam ediyor. Gerekçelerimi İl Başkanlığına verdiğim dilekçede yazılı olarak belirttim. Burada açıklamam etik olmaz” ifadelerine yer verdi.


Öte yandan Korkman’ın istifasında, CHP’li İl Genel Meclis üyelerinin Ak Partili İl Genel Meclis Başkanı Osman Yılmaz’a başkanlık seçimlerinde oy vermeleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında CHP’nin törenlere katılmamasının etken olduğu iddia edildi.

Cem Kaan Toka

Asayiş

PKK şüphelisi, Yunanistan’a kaçmaya çalışırken yakalandı

Edirne’de yasa dışı yollarla Yunanistan‘a kaçmaya çalışan terör örgütü PKK şüphelisi M.F. yakalandı.

Ünsal YÜCEL
EDİRNE-Güvenlik güçleri tarafından, merkezdeki askeri yasak bölgede düzenlenen operasyonda yasa dışı yollarla Yunanistan‘a kaçmak isteyen ve ‘PKK silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan arandığı belirlenen M.F. yakalandı. Gözaltına alınan M.F., işlemlerinin ardından jandarma ekiplerine teslim edildi. (DHA)

Okumaya devam et

Gündem

Vatandaşların yüzde 88,1’i İsrail’in Gazze saldırılarını istese Amerika’nın bitirebileceğini düşünüyor

Areda Survey araştırma şirketinin 2 bin 503 kişiyle gerçekleştirdiği araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 90,2’si Türkiye’nin İsrail’e uyguladığı ticaret ambargosunu destekliyor. Yüzde 89,5’i Türkiye’nin, Uluslararası Ceza Mahkemesi davalarına müdahil olmasını memnuniyetle karşılıyor. Buna karşın yüzde 80,9’una göre, mahkemenin yalnızca İsrail Başbakanı ve savunma bakanına ceza vermesi yetersiz. Ayrıca katılımcıların yüzde 88,1’ine göre Amerika gerçekten istese İsrail’in Gazze saldırılarını önleyebilir.

İSTANBUL-Türkiye genelinde 2 bin 503 kişiyle gerçekleştirdiği araştırmada Türk halkının yüzde 90,2’si Türkiye’nin İsrail’e uyguladığı ticaret ambargosunu destekliyor. Buna karşın yüzde 9,8’i ise bu ambargoyu desteklemiyor. Araştırma sonuçların göre Türk halkının yüzde 89,5’i, İsrail aleyhine açılan Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne Türkiye’nin de müdahil olmasını memnuniyetle karşılarken; yüzde 10,5’i ise bu karara karşı çıkıyor.

YÜZDE 80,9: ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİ’NİN KARARI YETERSİZ

Araştırmada, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında verdiği tutuklama kararı hakkındaki düşünceleri de halka soruluyor. Mahkeme kararının yetersiz olduğunu ve daha fazla kişiye hapis cezasının verilmesi gerektiğini düşünenler, katılımcıların yüzde 80,9’unu kapsıyor. Bununla beraber yüzde 15,9’u bu cezayı normal karşılarken İsrail için ağır bir ceza olduğunu düşünenler ise yüzde 3,2.

Araştırmada, İsrail’in Gazze saldırılarına karşı Amerika’nın tutumu da soruluyor. Türk halkının yüzde 88,1’i ‘Amerika gerçekten istese İsrail’in Gazze saldırılarını bitirebilir’ diyor.

ARAŞTIRMANIN METODOLOJİSİ

Türkiye genelinde 2 bin 503 ve 2 bin 432 kişinin katıldığı; 28-31 Mayıs / 27 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde yapılan araştırmalar, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile ‘Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli’ kullanılarak gerçekleştirildi.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

MSB: 15 terörist etkisiz hale getirildi

MSB: Irak’ın kuzeyindeki Kandil, Asos, Gara, Hakurk bölgelerinde tespit edilen 11 PKK’lı terörist ile Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde belirlenen 4 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hale getirildi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.