Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Şehit Piyade Uzman Çavuş Hasan Kahraman dualarla anıldı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hasan Kahraman şehadetinin yıl dönümünde kabri başında dualarla anıldı.

Hava Şehitliğinde düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim okundu, bütün şehitler için dualar edildi.
Şehit Piyade Uzman Çavuş Hasan Kahraman’ın ailesine sabır dileyen Vali Ali Çelik, “Şehitlerimizin bizlere emaneti olan kıymetli ailelerinin her zaman yanındayız” dedi.

Asayiş

Yargıtay kararı bozdu, çocuk istismarcısının cezası arttı

Burdur’da sevgilisinin kızına cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılandığı davada 15 yıl hapis cezası alan tutuklu sanık A.C.D., Yargıtay‘ın bozma kararının ardından yeniden yargılanarak bu kez 20 yıl hapisle cezalandırıldı.

MESUT MADAN
BURDUR-Burdur’un Yeşilova ilçesinde 3 yıl önce yaşanan olayda, sevgilisi E.G.’nin 5 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu için tutuklanan A.C.D., Burdur Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ’12 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı’, ‘müstehcen görüntü, yazı ve sözler içeren ürünlerin üretiminde çocukları kullanma’ suçlarından 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık A.C.D., Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onaylanan kararı Yargıtay‘a taşıdı. Yargıtay Birinci Ceza Dairesi ise “Sanığın birlikte yaşadığı sevgilisinin kızına yönelik cinsel istismara konu eylemlerini gerçekleştirmesi nedeniyle, mağdur çocuk üzerindeki koruma, bakım ve gözetim yükümlülüğü nedeniyle hakkında verilen cezanın TCK’nın 103’üncü maddesinde vasi, eğitici, öğretici, bakıcı, koruyucu aile veya sağlık hizmeti veren ya da koruma, bakım veya gözetim yükümlülüğü bulunan kişiler tarafından cinsel istismar yapılması halinde verilecek ceza yarı oranında artırılır” diyerek yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu ve sanığın yeniden yargılanmasını istedi. Yargıtay kararının ardından Burdur Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yargılanan tutuklu sanık A.C.D.’ye ’12 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı’, ‘müstehcen görüntü, yazı ve sözler içeren ürünlerin üretiminde çocukları kullanma’ suçlarından 20 yıl hapis cezası verildi. (DHA)

Okumaya devam et

Genel

Vezirköprü’de offroad heyecanı başlıyor

Samsun’da gerçekleştirilecek olan Petlas 2024 Offroad Şampiyonası birinci ayağı olan Vezirköprü Yarışı, 32 aracın katılımı ile başlıyor.

ERDİ DEMİR
SAMSUN-19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama programına dahil edilen, 7 ayaklı ve 32 aracın yarışacağı Türkiye Offroad Şampiyonası Vezirköprü Yarışı’nın basın tanıtımı gerçekleştirildi. Bandırma Gemi Müze ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesi’nde düzenlenen tanıtım toplantısına; Samsun Vali Vekili Fatih Cıdıroğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Çamaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Sportif Kurul Üyesi Metin Yılmaz ve organizasyonun paydaşları katıldı.

METİN YILMAZ: YÜKSEK KATILIMLI BİR YARIŞ OLACAK

Türkiye Offroad Şampiyonası Vezirköprü ayağı hakkında bilgiler veren TOSFED Sportif Kurulu Üyesi Metin Yılmaz, “TOSFED’in 2024 yılı yarış takvimine dahil olan Petlas Türkiye Offroad Şampiyonası, 7 ayaktan oluşmaktadır. Bu şampiyonanın ilk startını Vezirköprü’den veriyoruz. Vezirköprü bu organizasyonu 14. kez yapıyor. Ulusal bazlı bir organizasyon. Bundan önce Vezirköprü’de mahalli, bölgesel düzeyde organizasyonlar olmuştu. Son 7 sezondur da ulusal şampiyonanın bir ayağını icra ediyor. Samsun Otomobil Spor Kulübü bünyesinde yapılan bu organizasyon yarın start seremonisi ile beraber Vezirköprü Çamlık Parkı’nda saat 17.00 itibariyle başlayacak. Bu ulusal organizasyonun birinci ayağı olan Samsun Vezirköprü ilçesinden sonra, Ankara, Giresun, Denizli, Trabzon, Sakarya ve Kahramanmaraş illeriyle beraber sezon son bulacak. Ülkemizde her sene neredeyse 30 farklı ilden bu denli yaklaşık 100’e yakın pilot copilot, mekaniker dediğimiz yarışmacı grubu geliyor. Start kayıtları bitti. Start kayıtlarına baktığımızda, yaklaşık 32 araç, yarışmaya kayıt oldu. Bu da şunu gösteriyor, şu an itibariyle son 4 sezondan beri ilk defa bu kadar yüksek katılımlı bir yarış olacak. Daha önceki kayıtlarımız ulusal bir şampiyona olduğu için 20-25 civarındaydı. Bu seneki kayıtlarımız yani cuma günkü startımız 32 ile başlayacak. Tabi otomobil sporlarına olan ilgi ve alaka artıyor her geçen yıl. Seyirci katılım, adrenalin olduğu için en yüksek yarış formatlarından biri” dedi.

FATİH CIDIROĞLU: TURİZM İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Yarış için kente gelecek olan misafirleri en iyi şekilde ağırlayacaklarını söyleyen Samsun Vali Vekili Fatih Cıdıroğlu, “Şampiyonamızın 19 Mayıs 1919 simgeli, temalı Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında organize ediliyor olması kadar, lansmanının da Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını Samsun’a ulaştıran Bandırma Vapuru’nun önünde yapılıyor olması da oldukça anlamlı ve önemli olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bilindiği üzere Samsun’da turizmin çeşitlendirilmesi ve Samsun’un turizmden hak ettiği payı alabilmesine katkı sağlamak amacıyla, şehrimizin tüm paydaşları ile birlikte önemli çalışmalar yürütüyoruz ve organizasyonlar düzenliyoruz. Vezirköprü ilçemizde 10-12 Mayıs tarihleri arasında adrenalin ve heyecan dolu anlar yaşatacak olan, offroad şampiyonası birinci ayağı Vezirköprü yarışını da bu anlamda oldukça önemli bir organizasyon olarak görüyoruz. Bugüne kadar gerek ulusal, gerekse uluslararası arenada çok sayıda organizasyon ve festivale başarılı bir şekilde ev sahipliği yapmış, çok sayıda yerli ve yabancı turisti bu vesileyle ağırlamış olan şehrimiz, bu organizasyon kapsamında da gelecek yarışmacıları ve misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayacak. Karadeniz’in incisi Samsun’un doğasını tarihini ve zengin kültürünü de keşfetme imkanı bulacak olan misafirlerimizin, aynı zamanda Samsun’un gönüllü turizm elçileri olacaklarına da inanıyoruz” diye konuştu.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

TBMM’de eski Devlet Bakanı Kocabatmaz için cenaze töreni

Ankara’da vefat eden eski Devlet Bakanı Mehmet Kocabatmaz (78), TBMM‘de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Torunu Mehmet Efe, Kocabatmaz’ın fotoğrafını taşıdı.

ANKARA-Mehmet Kocabatmaz, Ankara’da bir süredir tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybetti. Kocabatmaz için bugün TBMM‘de cenaze töreni düzenlendi. Törene, Kocabatmaz’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra milletvekilleri ile Meclis çalışanları katıldı. Cenaze, görevlilerin omuzlarında TBMM Şeref Kapısı merdivenlerinin önüne getirildi. Cenaze alayının önünde yürüyen torunu Mehmet Efe, Kocabatmaz’ın fotoğrafını taşıdı. Dua okunması ve saygı duruşunun ardından tören sona ererken, Kocabatmaz’ın cenazesi, yarın toprağa verilmek üzere memleketi Denizli’ye gönderildi.

MEHMET KOCABATMAZ

Mehmet Kocabatmaz, 1946 yılında Denizli’nin Tavas ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni bitirdi, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı’nda ‘Doktora’ yaptı. Fırat Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakülteleri Dekan Yardımcılığı, Fakülte Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Fizyoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı, Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürlüğü, Mesleki Eğitim Fakültesi Dekanlığı, Selçuk Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Kurulu Üyeliği, 21’inci Dönem Denizli Milletvekilliği ile Devlet Bakanlığı yaptı. Kocabatmaz, evli ve 2 çocuk babasıydı.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.