Vizyon Kuyumcu
Connect with us

KültürveSanat

MGÜ’den İstanbul’un Fethi’nin 568. yılına özel sergi

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi (MGÜ), İstanbul’un Fethini ‘Geleneğin Ustaları “Fetih” isimli Geleneksel Türk Sanatları sergisiyle kutladı. Müzik ve Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesi Görsel Sanatlar Eğitimi Bölümü tarafından düzenlenen sergide, “Hat, Tezhip, Minyatür, Ebru, Katı’ ve Cilt” alanlarından oluşan eserler sergileniyor.


Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul’un fethinin 568’inci Yılında ‘Geleneğin Ustaları “Fetih” isimli Geleneksel Türk Sanatları Sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Serginin açılışını Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Erol Parlak, AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serda Türkel Oter yaptı. Serginin açılışında Öğr. Gör. Deniz Şahin ve Öğr. Gör. Tevfik Bilen tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı.

Görsel Sanatlar Eğitimi Bölümü Doç. Dr. Aybige Demirci Şenkal başkanlığında, Dr. Öğr. Üyesi Ebru Çatalkaya Gök koordinatörlüğünde ve Öğr. Gör. Abdulkerim Turkaya ile Arş. Gör. Aylin Kara Işık’ın katkılarıyla hazırlanan Geleneksel Türk Sanatlarının “Hat, Tezhip, Minyatür, Ebru, Katı’ ve Cilt” alanlarından oluşan sergiye saygın sanatkârlardan Bahtiyar Hıra, Duygu Orak İnce, Kadir Sakoğlu, Mehmet Karslı, Memnune Birkan, Müzeyyen Bilgiç ve Nurten Ünver eserleri ile katkı sundu.
29 Mayıs İstanbul’un Fethi kapsamında 50 eserin yer aldığı sergi, 24 Mayıs – 4 Haziran tarihleri arasında Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Kültür Sanat

Karadeniz’in en büyük festivali !

Sinop Karadeniz’in en büyük festivaline hazırlanıyor

Türkiye’nin en kuzeyinde düzenlenecek Karadeniz Bölgesi’nin en iddialı müzik festivali KuzeyFest, 4-7 Ağustos’ta Sinop’ta yapılacak.
Yeşilin ve mavinin buluşma noktası olan Karadeniz’de en çok sevilen sanatçılar bir araya gelerek bir çok şehirden gelen gençleri müziğe ve eğlenceye doyuracak. Karadenizliler Sinop’un muhteşem atmosferi ve eşsiz doğası eşliğinde kamp yaparak 4 gün boyunca yaz ayının en güzel festivallerinden birisine eşlik edecek.
Festival hakkında bilgi veren KuzeyFest yetkilisi Murat Sarıkaya, “Kapı açılışlarımız saat 12.00 olarak planlanıyor, müzik yasağına uymak için gece saat 00.30’da da sonlandırmayı planlıyoruz. Festival içinde gün boyunca da etkinliklerimiz devam edecek. Bunun yanında festival içinde yiyecek ve içecek stantlarımız da sürekli hizmet verecek. Festival içinde bir rahatsızlık durumda müdahale için revirimiz ve bir adet hazır ambulansımız bulunacak. Son olarak katılımcılarımızdan ricamız bilekliklerini çıkartmamak” diye konuştu.

Festivalde güvenlik sebebiyle dışarıdan herhangi bir yiyecek içecek, açık sigara paketi, reçetesiz ilaç ve deodorant alınmayacağını, reçeteli ilaçların da sağlık ekipleri kontrolünde kullanılacağını da sözlerine ekledi.
Karadeniz’in en büyük organizasyonlarından birine hazırlanan festivalde sahne alacak sanatçılar listesi ise şu şekilde:
Hayko Cepkin, Gazapizm, Emir Can İğrek, Mavi Gri, Deniz Tekin, Manga, Fatma Turgut, Patron, Selçuk Balcı, Mert Demir, Olur Öyle Hatalar, Pinhani, Sagopa Kajmer, Yeni Türkü, Niyazi Koyuncu, Emre Fel, Mor ve Ötesi, Ceza, Pera, Köfn, Emir Taha ve Morphıa.

Okumaya devam et

Kültür - Sanata

Babadağ’da Serdar Ortaç rüzgarı

Muğla’nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz Mahallesi’nde bulunan Babadağ’da ‘Eğlence Dorukta’ etkinliği çerçevesinde bir dizi konser düzenlenirken, Babadağ’ın son konuğu ünlü şarkıcı Serdar Ortaç oldu.
Bin 200 metre yükseklikte düzenlenen etkinliğin birinci gününde Cem Adrian, ikinci gününde Hande Yener, üçüncü gününde Murat Dalkılıç, dördüncü gününde Afara Uğur Arslan, beşinci gününde Volkan Konak ve altıncı gününde ise Serdar Ortaç sahne aldı.

Babadağ’daki bir işletme tarafından gerçekleştirilen konserler serisinin son konuğu olan Serdar Ortaç’ın konseri ise yoğun katılım gerçekleştirildi. Ünlü şarkıcı Ortaç, konser boyunca dinleyenlerine coşkulu anlar yaşattı. Şarkılarını seslendiren Serdar Ortaç izleyenleri kendine hayran bırakırken, dinleyicilerine unutulmaz bir gece yaşattı.

Okumaya devam et

Kültür - Sanata

Belediyeden 11 branşta kurs

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından 11 branşta açılacak kursların kayıtları eylül ayında başlayacak.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından düzenlenen kurslara geçen yıl 850 kişi katıldı. Piyano, keman, bağlama, ut, ney, tasavvuf korosu, Türk halk müziği korosu, Türk sanat müziği çocuk korosu, tiyatro, halk dansları, diksiyon ve güzel konuşma olmak üzere 11 branşta verilen kurslar 2021-2022 eğitim döneminde de açılacak.
Sosyal belediyeciliğe her yönüyle önem verdiklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Belediyeciliğin en önemli ayağı sosyal belediyecilik. Biz bu konuda elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Çocuklarımıza, gençlerimize daha iyi bir gelecek sunma adına elimizi taşın altına koyuyoruz. Onlar yeteneklerini keşfedebilsin diye birçok branşta ücretsiz kurslar düzenliyoruz. Bu konudaki geri dönüşlerde bizi oldukça mutlu ediyor” dedi.
7 yaş üzeri tüm öğrencilerin eğitim alabileceği kurslar için 2022-2023 dönemi kayıtları 15 Eylül itibarıyla alınmaya başlanacak.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.