Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Atakum’dan vefa

 Atakum Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci başkanlığında gerçekleşti. Yaklaşık 2 ay önce korona virüs sebebiyle hayatını kaybeden Atakum Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü personeli Mimar Gökhan Öker’in ismi, üzerinde çalıştığı son eseri olan Yenimahalle Mahallesi’ndeki Kapalı Pazar yerine verilecek.


Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci başkanlığında gerçekleşen Atakum Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı, korona virüsle mücadele önlemleri kapsamında Vedat Türkali Eğitim Sanat ve Kültür Merkezi’nde sosyal mesafe kuralları uygulanarak yapıldı. Toplantıda meclis gündemine taşınan 7 maddenin ikisi karara bağlanırken diğer 5 madde görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi. Mecliste, yaklaşık 2 ay önce korona virüs sebebiyle yaşamını yitiren Mimar Gökhan Öker’in isminin, üzerinde çalıştığı son eseri olan Yenimahalle Mahallesi’ndeki Kapalı Pazar yerine verilerek anısının yaşatılması oy birliğiyle kabul edildi.

“Hepimize böyle sevgi nasip etsin”


Gündem maddesiyle ilgili konuşan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Biliyorsunuz, bu pazar yerinin düzenleme projesini çizen Plan Proje Müdürlüğünde görevli genç bir arkadaşımız korona nedeniyle vefat etti. Hepimize böyle bir sevgi nasip etsin; hem meslektaşları hem de belediyedeki mesai arkadaşları tarafından sevilen bir arkadaş. Eseri olan projesini kendisinin çizdiği pazar yerine adını verilmesini önerdiler biz de belediye bürokrasisi olarak doğru bulduk. Tekrar mesai arkadaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum” dedi.

Genel

Samsun’da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

SAMSUN’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın nedeniyle etkinlik düzenlendi. Protokol tarafından denize çelenk bırakıldı.

Samsun’un İlkadım ilçesinde sahilde Samsunum 1 adlı gemide1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları yapıldı. Gemide başlayan etkinlikte saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okundu. Programın devamında görevleri uğruna hayatlarını kaybeden deniz şehitlerinin anısına Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk tarafından denize çelenk bırakıldı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Samsun Liman Başkanı Muhammet Özçelik, “Kurtuluş Savaşı sonrası 1 Temmuz 1926’da Kabotaj Kanunu’nun meclisimizde kabul edilmesiyle kısıtlamalar kaldırılarak denizlerdeki egemenliğimiz tam bağımsızlığımıza tescil edilmiş oldu. Bu egemenlik hakkımızın nişanesi olarak her yıl bugün Kabotaj Bayramı olarak kutlanmaktadır. Ulu Önder Atatürk’ün ’Denizciliği Türk’ün milli ülküsü olarak düşünülmeli ve onu az zamanda başarmalıyız’ düsturunca denizcilik alanında altyapı, tersanecilik, liman işletmeciliği, gemi işletmeciliği ve ticari faaliyetlerde günümüze kadar atılımlar yapılmıştır. Biz de denizciliği her noktası için akılcı, gerçekçi ve cesur politikalar üreterek Cumhuriyetimizin kuruluşu ile aldığımız bu bayrağı daha yukarı seviyelere çıkartmalıyız” dedi.

Düzenlenen etkinlik, gemi ile tur atılması ve devamında toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı. (DHA)

Okumaya devam et

Genel

LGS sınav sonuçları açıklandı

LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde açıklandı.

Okumaya devam et

Asayiş

MSB: 5 terörist etkisiz hale getirildi

MSB: Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; Irak’ın kuzeyindeki Hakurk, Kandil ve Pençe-Kilit Operasyonu bölgelerinde tespit ettiği 5 PKK’lı teröristi etkisiz hâle getirdi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.