Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

“Haziran ayını tam manasıyla bir aşı seferberliği ayına dönüştürmek için imkânları sonuna kadar zorlayacağız”

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı ardından yaptığı açıklamada, “Aşı çalışmalarında dünyada ilk on ülke arasındayız. Üstelik bunu kendisi henüz aşı üretmediği hâlde başarmış bir ülkeyiz. İnşallah kendi aşımıza da yıl bitmeden kavuşmuş olacağız. Haziran ayını tam manasıyla bir aşı seferberliği ayına dönüştürmek için imkânları sonuna kadar zorlayacağız” dedi.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Genel

Samsun’da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

SAMSUN’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın nedeniyle etkinlik düzenlendi. Protokol tarafından denize çelenk bırakıldı.

Samsun’un İlkadım ilçesinde sahilde Samsunum 1 adlı gemide1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları yapıldı. Gemide başlayan etkinlikte saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okundu. Programın devamında görevleri uğruna hayatlarını kaybeden deniz şehitlerinin anısına Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk tarafından denize çelenk bırakıldı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Samsun Liman Başkanı Muhammet Özçelik, “Kurtuluş Savaşı sonrası 1 Temmuz 1926’da Kabotaj Kanunu’nun meclisimizde kabul edilmesiyle kısıtlamalar kaldırılarak denizlerdeki egemenliğimiz tam bağımsızlığımıza tescil edilmiş oldu. Bu egemenlik hakkımızın nişanesi olarak her yıl bugün Kabotaj Bayramı olarak kutlanmaktadır. Ulu Önder Atatürk’ün ’Denizciliği Türk’ün milli ülküsü olarak düşünülmeli ve onu az zamanda başarmalıyız’ düsturunca denizcilik alanında altyapı, tersanecilik, liman işletmeciliği, gemi işletmeciliği ve ticari faaliyetlerde günümüze kadar atılımlar yapılmıştır. Biz de denizciliği her noktası için akılcı, gerçekçi ve cesur politikalar üreterek Cumhuriyetimizin kuruluşu ile aldığımız bu bayrağı daha yukarı seviyelere çıkartmalıyız” dedi.

Düzenlenen etkinlik, gemi ile tur atılması ve devamında toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı. (DHA)

Okumaya devam et

Genel

LGS sınav sonuçları açıklandı

LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde açıklandı.

Okumaya devam et

Asayiş

MSB: 5 terörist etkisiz hale getirildi

MSB: Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; Irak’ın kuzeyindeki Hakurk, Kandil ve Pençe-Kilit Operasyonu bölgelerinde tespit ettiği 5 PKK’lı teröristi etkisiz hâle getirdi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.