Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Dünya

Rusya: “JBS SA’ya yapılan siber saldırıyla ilgili ABD ile temas halindeyiz”

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sergey Ryabkov dünyanın en büyük taze et üreticisi JBS SA’ya düzenlenen siber saldırı konusunda ABD ile direkt temasta olduklarını belirtti.


Dünyanın en büyük taze et üreticisi JBS SA’nın Kuzey Amerika ve Avustralya’daki merkezlerine yönelik gerçekleştirilen siber saldırının ardından Beyaz Saray, Rusya’daki hackerları işaret etti. Beyaz Saray’ın iddialarına Rusya’dan yanıt gecikmedi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sergey Ryabkov yaptığı açıklamada, siber saldırıyla ilgili ABD ile direkt temasta olduklarını ifade etti. Ryabkov, “Dün Dışişleri Bakanlığı ve Washington’daki Büyükelçiliğimiz aracılığıyla konuyla ilgili görüşme gerçekleştirildi. ABD tarafının da Rusya tarafıyla doğrudan temas halinde olduğunu söyleyebiliriz” dedi.
ABD tarafından Rusya’ya yönelik ikinci yaptırım paketinin hazırlığına dair iddialar üzerine de konuşan Ryabkov, “Bu yaptırım sinyallerine çok da önem vermiyorum. Çünkü ABD yaptırımlarının hukuka aykırı ve gayrimeşruluğu üzerindeki yaklaşımımızı sürdürüyoruz” diyerek ABD’nin yaptırımlarını ciddiye almadıklarını ifade etti.

Ne oldu?


Dünyadaki en büyük et üreticisi olan Brezilya merkezli JBS’in Avustralya ve Kuzey Amerika’daki tesisleri siber saldırıların hedef oldu. Siber saldırıdan şirketin teknoloji sistemlerinin etkilendiği, bu nedenle bazı işletmelerde üretime ara verildiği açıklandı. Beyaz Saray sözcüsü Karine Jean-Pierre olayın ardından yaptığı açıklamada, şirkete yönelik bir fidye yazılımı saldırısının muhtemelen Rusya merkezli bir suç örgütünden kaynaklandığını öne sürmüştü. Jean-Pierre, “Beyaz Saray bu konuda doğrudan Rus hükümetiyle temasta” ifadelerini kullanmıştı.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Dünya

Fransa milletvekili adayı ve ekibi, seçim afişi asarken saldırıya uğradı

Fransa’da 7 Temmuz’da düzenlenecek genel seçimlerin ikinci turunda yarışacak adaylardan Prisca Thevenot ve ekibi, başkent Paris’te seçim afişi asarken saldırıya uğradı. Fransa Başbakanı Gabriel Attal, “Şiddet ve sindirmenin demokrasimizde yeri yoktur. Cumhuriyetimizde de yeri yoktur” dedi.

Vahdet AYAZ
Fransa milletvekili adayı Thevenot, yaptığı açıklamada, “Dün Virginie ve kampanya ekibimize yapılan saldırı sonrası polis ve itfaiyeye teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca destekleri için herkese teşekkür ederi. Şiddet asla çözüm değildir. Kampanyamı sahada tamamlayacağım” ifadelerini kullandı.

Paris’in güneyindeki Meudon bölgesinde saldırıya uğrayan Thevenot ve kampanya ekibine destek mesajı paylaşan Fransa Başbakanı Attal, “Adaylardan Prisca Thevenot ve kampanya ekibinin üyeleri Meudon’da seçim afişlerini astıkları sırada dört kişinin saldırısına uğramıştır. Şiddet ve sindirmenin demokrasimizde yeri yoktur. Cumhuriyetimizde de yeri yoktur. Aday ve ekibiyle tam dayanışma içinde olduğumu ifade ediyorum. Oluşmakta olan şiddet ve nefret ortamını reddedelim. Sizi şimdi harekete geçmeye çağırıyorum” ifadelerini kullandı.(DHA)


Okumaya devam et

Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24’üncü Devlet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği Kazakistan’ın başkenti Astana’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.



Okumaya devam et

Dünya

DSÖ’den Refah’ın kapanmasından bu yana ilk tıbbi tahliye

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 7 Mayıs’ta Refah sınır kapısının kapanmasından bu yana dün ilk kez 21 hastanın tedavi edilmek üzere Gazze dışına gönderildiğini duyurdu.

 Şara Zehra Özbey
DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus açıklamasında, “Dün 21 hastanın Gazze dışına tahliye edilmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, 7 Mayıs’ta Refah sınır kapısının kapatılmasından bu yana gerçekleşen ilk tahliye. Halen 10 binden fazla hastanın tıbbi tahliyeye ihtiyacı var. Refah ve Karem Şalom da dahil olmak üzere mümkün olan tüm güzergâhlar üzerinden Mısır’a, Batı Şeria’ya, Doğu Kudüs’e ve gerektiğinde diğer ülkelere tıbbi tahliyelerin kolaylaştırılması çağrısında bulunuyoruz.

Tıbbi tahliyelerin sürdürülmesi ve sürecin güvenli, zamanında, şeffaf ve organize bir şekilde yürütülmesi çağrısında bulunuyoruz. Bu hastaların acilen Gazze’de alamayacakları hayat kurtarıcı özel bakıma ihtiyaçları vardır” dendi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.