Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

FETÖ’den aranan şahıs saklandığı evde yakalandı

Şanlıurfa’da FETÖ terör örgütüne üye olmak suçundan aranan şahıs Suruç ilçesi kırsalında saklandığı evde yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT ekipleri, FETÖ terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle kesinleşmiş cezası bulunan Y.K. isimli şahsın Suruç ilçesi kırsalındaki bir evde saklandığı bilgisine ulaştı. Suruç Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla kırsal Boztepe Mahallesi Yolcular Sokak’taki eve operasyon düzenleyen ekipler, şahsı saklandığı yerde yakaladı. Jandarma komutanlığına götürülen şahıs, işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

MSB: 7 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye‘nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde 7 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

ANKARA-Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Mehmetçik, teröristleri hendeklere gömmeye devam ediyor! Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye‘nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde tespit ettiği 7 PKK/YPG’li teröristi başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirdi” denildi.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Lise müdür yardımcısı otomobilinde vurularak öldürüldü

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde evinin önündeki otomobiline binen lise müdür yardımcısı Mahir Çoğaç (45), kendisini bekleyen şüpheli tarafından başından tabancayla vurularak öldürüldü. Polis, kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Erol POLAT
KOCAELİ-Olay, sabah saatlerinde Çayırova ilçesi Çayırova Mahallesi Fatih Caddesi’nde meydana geldi. Çayırova Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi’nde müdür yardımcısı olan Mahir Çoğaç, saat 09.00 sıralarında okula gitmek için evinden çıkarak caddede park halinde olan kendisine ait otomobile bindi. Çoğaç emniyet kemerini taktığı sırada, kendisini bekleyen şüpheli aracın yanına gelerek Çoğaç’ın başına tabanca ile 1 el ateş etti.

Mahir Çoğaç, kanlar içerisinde kalırken, şüpheli yaya olarak olay yerinden kaçtı. Olayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve acil sağlık ekipleri geldi. Ağır yaralanan Çoğaç, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Mahir Çoğaç, doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı.

Şüphelinin olaydan bir saat önce Mahir Çoğaç’ın evinin yakınında beklediği anlar bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Polis ekipleri kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Depremde 140 kişinin öldüğü binada kaçak asma kat yapılmış

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde, Hatay’da 140 kişinin yaşamını yitirdiği Elit Apartmanı’nın yıkılmasıyla ilgili aralarında müteahhit Mithat Tümyürek ve bina sahibi Akil İnal’ın da bulunduğu 2’si tutuklu, 7 sanık hakkında 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede bina sahibi Akil İnal’ın, zemindeki iş yerlerinin kullanım alanını artırmak amacıyla izinsiz asma kat yaptırması, müteahhit Mithat Tümyürek’in de inşa aşamasında donatı detaylandırması eksikliği nedeniyle binanın yıkılmasında asli kusurlu oldukları belirtildi.

Ruken KADIOĞLU
ANKARA-6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Hatay’da, Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi, İnönü Caddesi’nde 2019’da yapımı tamamlanan 7 katlı Elit Apartmanı yerle bir oldu. Bina enkazında 140 kişi hayatını kaybetti. 10 yaşındaki Elif Gövce’nin, enkaz altında ölmeden önce cep telefonundan babasına gönderdiği ‘Baba ben burada öleceğim’ şeklindeki ses kayıtlarıyla hafızalara kazınan Elit Apartmanı’nın yıkılmasıyla ilgili Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Elit Apartmanı ile depremde yıkılan 7 binanın müteahhidi olan Mithat Tümyürek, gözaltına alınıp, tutuklandı. Soruşturma tamamlandı ve 7 kişi hakkında iddianame hazırlanarak, dava açıldı. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, müteahhit Mithat Tümyürek, bina sahibi Akil İnal, şantiye şefi Burak Kimyon, yapı denetim firması yetkilisi Gökhan Tutar, proje uygulama denetçisi Mustafa Kahraman, yapı ruhsatlarında müteahhit firma adına imzası bulunan Bilal Alkan ve projede görevli inşaat mühendisi Mehmet Yılmaz hakkında ‘Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak’ suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

MÜTEAHHİT VE BİNA SAHİBİ ASLİ KUSURLU

İddianamede, 2019’da 7 katlı olarak yapımı tamamlanan binanın, daha sonra zeminde yapılan asma kat nedeniyle 8 kata çıkarıldığı belirtildi. Zemin ve asma katın iş yeri, üstteki 6 katın ise mesken olarak kullanıldığı belirtilerek, binanın depremden önceki ve sonraki fotoğraflarına yer verildi. İddianamedeki Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda sanıklardan bina sahibi Akil İnal’ın, zeminde bulunan iş yerlerinin kullanım alanını artırmak amacıyla asma kat yaptırdığı belirtildi. İnal’ın, izinsiz, projesiz ve ruhsatsız tadilat yaptırarak, binanın yıkılmasında asli kusurlu olduğu kaydedildi. Raporda ayrıca binanın statik proje içeriğinin yeterli ve uyumlu olmadığı, temel donatı alanı yetersizliği ve temel zemin emniyet gerilmesi yetersizliği bulunduğu, proje aşamasında yapılan bu eksikliklerden yapı denetim firması yetkilileri ve yapı denetim firmasında görevli statik proje denetçileri ile belediyenin proje kontrolünden sorumlu kişilerin kusurlu olduğu aktarıldı. Binanın yapım aşamasında donatı detaylandırması yetersizliğinin olduğu, inşa aşamasındaki bu eksiklikten ise binanın kaba inşasının tamamlamasından sorumlu olan müteahhit Mithat Tümyürek’in asli kusurlu olduğu belirtildi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.