Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Hong Kong’da muhalif gazeteye 500 polisle baskın

Hong Kong’da demokrasi yanlısı medya patronu Jimmy Lai’nin kurucusu olduğu Apple Daily gazetesine 500 polis memuru ile gerçekleştirilen operasyonda çalışanların bilgisayarları ve belgelerinde arama yapılırken, bazı bilgisayarlara el konuldu.

Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde demokrasi yanlısı isimlere yönelik operasyonlar sürüyor. Hong Kong polisi, yerel saatle 07.30 civarında medya patronu Jimmy Lai’nin kurucusu olduğu muhalif Apple Daily gazetesinin ofisine baskın gerçekleştirerek tüm giriş-çıkışları kapattı. 500 polisin yer aldığı operasyonun, gazetenin “ulusal güvenlik yasasını ihlal ettiği” gerekçesiyle düzenlendiği belirtildi. Gazetenin 2019’dan beri ülkeleri Hong Kong ve anakara Çin’e yaptırım uygulamaya çağıran 30’dan fazla yazı yayınladığı vurgulandı. Çalışanların bilgisayar ve belgelerinde arama yapan polisler, bazı bilgisayarlara da el koydu.

Yazı işleri müdürü ve diğer 4 yöneticinin ise evlerinde gözaltına alındığı aktarıldı. Yaşları 47 ile 63 arasında değişen 5 ismin, “yabancı bir ülkeyle ya da dış unsurlarla ulusal güvenliği tehlikeye atacak gizli anlaşma” suçlamasıyla gözaltına alındığı ifade edildi.

Apple Daily ile bağlantılı Apple Daily Limited, Apple Daily Printing Limited ve AD internet Limited’e ait 2.32 milyon doların da dondurulduğu kaydedildi.

Apple Daily gazetesinin sahibi Lai, Hong Kong’un demokrasi yanlısı hareketinin en önde gelen destekçilerinden biri. Aralık ayında hapse giren medya patronu, Mayıs ayında ise 1 Ekim 2019’da düzenlenen izinsiz gösterideki rolü nedeniyle 14 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Lai’nin toplam 20 ay hapiste kalacağı belirtilmişti.

Ulusal güvenlik yasasının geçtiğimiz yıl yürürlüğe girmesinden bu yana çok sayıda tanınmış aktivist gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

Asayiş

ABD’de listeria bakterisi sebebiyle binlerce kilo et ürünü piyasadan toplatılıyor

ABD Gıda Güvenliği ve Denetim dairesi (FSIS), bugün listeria bakterisi bulaşmış olduğu belirtilen binlerce kilo şarküteri et ürününün piyasadan toplatılmaya başlandığını duyurdu.

Beril SÖNMEZ
FSIS’in bugünkü duyurusunda hastalığa yol açan patojenik bakteri türü Listeria monocytogenes bulaştığı için et şarküteri ürünlerinin piyasadan toplatılmaya başlandığını açıklayarak “Sorun, FSIS’e Maryland Sağlık Kurumu tarafından toplanan bir numunenin L. monocytogenes için pozitif çıktığı bildirildiğinde tespit edildi” denildi.

13 EYALETTE GÖRÜLDÜ

Listeria monocytogenes enfeksiyonu salgınını araştırmak için Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ve eyalet halk sağlığı kurumlarıyla birlikte çalıştığını ifade eden FSIS, dün itibariyle 13 eyalette 33 hastaneye yatış ve iki ölüm dahil olmak üzere toplamda 34 hasta tespit edildiğini belirtti. Yetkililer, listeria içeren ürünün aynı tezgahtaki diğer ürünlere bulaşma ihtimali olduğunu vurgulayarak perakende şarküterilerin tüm yiyecek ve yiyecek dışı yüzeyleri temizlemesini ve dezenfekte etmesini ve şarküterideki açık etlerin ve peynirlerin atılmasını tavsiye etti.

Listeria monocytogenes bulaşmış gıdaların tüketimi, öncelikli olarak hamile ve 65 yaş üstü veya zayıf bağışıklık sistemine sahip kişileri etkileyen ciddi bir enfeksiyon olan Listeriosis’e neden olabilir. Listeriosis ateş, kas ağrıları, baş ağrısı, ense sertliği, kafa karışıklığı, denge kaybı ve bazen ishal gibi belirtiler göstermektedir.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

PKK şüphelisi, Yunanistan’a kaçmaya çalışırken yakalandı

Edirne’de yasa dışı yollarla Yunanistan‘a kaçmaya çalışan terör örgütü PKK şüphelisi M.F. yakalandı.

Ünsal YÜCEL
EDİRNE-Güvenlik güçleri tarafından, merkezdeki askeri yasak bölgede düzenlenen operasyonda yasa dışı yollarla Yunanistan‘a kaçmak isteyen ve ‘PKK silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan arandığı belirlenen M.F. yakalandı. Gözaltına alınan M.F., işlemlerinin ardından jandarma ekiplerine teslim edildi. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

MSB: 15 terörist etkisiz hale getirildi

MSB: Irak’ın kuzeyindeki Kandil, Asos, Gara, Hakurk bölgelerinde tespit edilen 11 PKK’lı terörist ile Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde belirlenen 4 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hale getirildi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.