Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

En büyük hayali matematik öğretmeni olmaktı, gözyaşları ile toprağa verildi

Afyonkarahisar’da üniversiteye hazırlanmak için gittiği eski dershanedeki öğretmenleri ile yaptıkları piknik dönüşü meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren 22 yaşındaki Ezgi Aslanbek, İzmir’in Bergama ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Olay, geçtiğimiz hafta sonu Afyonkarahisar-Konya karayolu Fatih Nizamiye Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, A.T. idaresindeki 03 BM 376 plakalı otomobil, S.Y. yönetimindeki 06 BN 6432 plakalı otomobil ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisi ile savrulan S.Y.’nin kullandığı araç, yol ortasındaki refüjde bulunan elektrik direğine çarptıktan sonra yan yatarak durabildi. Kaza sonrası bölgeye çok sayıda polis, 112 Acil Servis ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne (AFAD) bağlı ekipler sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler yan yatarak durabilen araçtaki Ezgi Aslanbek’in (22) öldüğünü belirlerken, ardından yaralanan H.İ.K.’yi ambulans ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.

En büyük hayali matematik öğretmeni olmaktı

Olayda hayatını kaybeden Aslanbek’in üniversiteye hazırlanmak için gittiği eski dershanesindeki öğretmenleri ile piknik dönüşü yaşadığı kaza sonrasında hayatını kaybettiği öğrenildi. Balıkesir Üniversitesi ikinci sınıf öğrencisi olan Aslanbek’in en büyük hayalinin matematik öğretmeni olmak olduğu belirtildi.

Hayatını kaybeden genç kızın cenazesi, yakınları tarafından İzmir’in Bergama ilçesi Ovacık Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. Genç kızın naaşı, Ovacık Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından aynı mahallede bulunan mezarlıkta gözyaşları ile defnedildi. Cenazeye Aslanbek’in yakınları, üniversiteden arkadaşları, sevenleri ve yaklaşık 20 yıldır AFAD’da çalışan babası Selahattin Aslanbek’in mesai arkadaşları da katıldı.


Asayiş

ABD’de listeria bakterisi sebebiyle binlerce kilo et ürünü piyasadan toplatılıyor

ABD Gıda Güvenliği ve Denetim dairesi (FSIS), bugün listeria bakterisi bulaşmış olduğu belirtilen binlerce kilo şarküteri et ürününün piyasadan toplatılmaya başlandığını duyurdu.

Beril SÖNMEZ
FSIS’in bugünkü duyurusunda hastalığa yol açan patojenik bakteri türü Listeria monocytogenes bulaştığı için et şarküteri ürünlerinin piyasadan toplatılmaya başlandığını açıklayarak “Sorun, FSIS’e Maryland Sağlık Kurumu tarafından toplanan bir numunenin L. monocytogenes için pozitif çıktığı bildirildiğinde tespit edildi” denildi.

13 EYALETTE GÖRÜLDÜ

Listeria monocytogenes enfeksiyonu salgınını araştırmak için Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ve eyalet halk sağlığı kurumlarıyla birlikte çalıştığını ifade eden FSIS, dün itibariyle 13 eyalette 33 hastaneye yatış ve iki ölüm dahil olmak üzere toplamda 34 hasta tespit edildiğini belirtti. Yetkililer, listeria içeren ürünün aynı tezgahtaki diğer ürünlere bulaşma ihtimali olduğunu vurgulayarak perakende şarküterilerin tüm yiyecek ve yiyecek dışı yüzeyleri temizlemesini ve dezenfekte etmesini ve şarküterideki açık etlerin ve peynirlerin atılmasını tavsiye etti.

Listeria monocytogenes bulaşmış gıdaların tüketimi, öncelikli olarak hamile ve 65 yaş üstü veya zayıf bağışıklık sistemine sahip kişileri etkileyen ciddi bir enfeksiyon olan Listeriosis’e neden olabilir. Listeriosis ateş, kas ağrıları, baş ağrısı, ense sertliği, kafa karışıklığı, denge kaybı ve bazen ishal gibi belirtiler göstermektedir.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

PKK şüphelisi, Yunanistan’a kaçmaya çalışırken yakalandı

Edirne’de yasa dışı yollarla Yunanistan‘a kaçmaya çalışan terör örgütü PKK şüphelisi M.F. yakalandı.

Ünsal YÜCEL
EDİRNE-Güvenlik güçleri tarafından, merkezdeki askeri yasak bölgede düzenlenen operasyonda yasa dışı yollarla Yunanistan‘a kaçmak isteyen ve ‘PKK silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan arandığı belirlenen M.F. yakalandı. Gözaltına alınan M.F., işlemlerinin ardından jandarma ekiplerine teslim edildi. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

MSB: 15 terörist etkisiz hale getirildi

MSB: Irak’ın kuzeyindeki Kandil, Asos, Gara, Hakurk bölgelerinde tespit edilen 11 PKK’lı terörist ile Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde belirlenen 4 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hale getirildi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.