Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Spor

Tarihi Kırkpınar Güreşleri’ne 32 derece sıcakta hazırlanıyorlar

Alaplı Aktif Gençlik Spor Kulübü ile Aşağıdağ Köyü Spor Kulübü Derneği (AŞDER) Edirne’de düzenlenecek 660 yıllık tarihi Kırkpınar hazırlanan pehlivanlar, korona virüs sürecinde evde antrenman yapıp, bireysel performanslarını koruyarak güreşler için 32 dereceyi bulan sıcaklık altında hazırlanıyor.

Edirne Kırkpınar’da düzenlenecek 660’ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 9-10-11 Temmuz tarihlerine Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne katılacak olan Alaplı Aktif Gençlik Spor Kulübü ile (AŞDER) pehlivanları hazırlıklarına devam ediyor. Alaplı Güreş Sahası’nda kampa giren pehlivanlar, yaklaşık 32 dereceyi bulan sıcağa aldırmadan antrenman yaptılar. Tesislerin çim sahasına gelen pehlivanlar, kispetlerini giydikten sonra birbirlerini yağladı. Koşu ve ısınma hareketlerinin ardından birbirleriyle eşleşen pehlivanlar, kızgın sıcak altında güreşti. 25 dakika birbirleri ile kıran kırana güreşen başpehlivanlar ve diğer küçük boy pehlivanlar, yenişemeyince puanlamaya gitti. Antrenörlerin sık sık uyardığı sporcular, 32 derecelik sıcak altında zor anlar yaşadı.


Alaplı Aktif Gençlik Spor Kulübü Başkanı Barış Arslancan, amaçlarının Alaplı’yı Kırkpınar’da en iyi şekilde temsil etmek olduğunu ifade ederek, altyapı dahil 16 sporcu ile Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne katılacaklarını ve Alaplı’ya madalyalarla dönmek için mücadele edeceklerini söyledi. Hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini aktaran Arslancan, “Alaplı Güreş Sahası’nda antrenmanlara devam ediyoruz. Hava sıcaklığından dolayı merkezde yağlı antrenman yapıyoruz. Güreşlere az zaman kaldı. Hem kondisyon ve güç hem de yağlı olarak hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Alaplı Aktif Gençlik Spor Kulübü ve (AŞDER) olarak güçlü bir takıma sahip olduklarının altını çizen Başkan Arslancan, “Başaltı, büyük orta boy, küçük orta büyük boy, küçük orta küçük boy, deste büyük boy, deste küçük boylarında iddialıyız” diye konuştu.


AŞDER Yönetim Kurulu Başkanı Sezer Acar ise Kırkpınar’dan madalya beklediklerini belirterek, “Güreşçilerimizi Kırkpınar’a en iyi derecede hazırlıyoruz. 2018 yılında AŞDER’i kurduk. Yaptığımız araştırmalar ile tespit ettiğimiz güreşçi kardeşlerimizi bünyemize aldık. Bu zaman içerisinde Türkiye’nin çeşitli illerindeki müsabakalara güreşçilerimizi gönderiyoruz. Yol masraflarını karşılıyoruz. Bunların içerisinde, Antalya-Kumluca, Tekirdağ, Bursa, İstanbul-Kağıthane, Kocaeli-Gebze vardır. Gençlerimiz gerek bünyemizde, gerekse gittikleri müsabakalarda Kırkpınar’a çok iyi hazırlandılar ve beklediğimiz gün geldi. İkinci defa Kırkpınar’a katılmanın heyecanı ve gururu içerisindeyiz. Güreşçilerimize başarılar diliyorum. Dört dörtlük güreşçi kardeşlerimiz var. Hepsi çok iyi çalıştılar, gençlerimizden derece bekliyorum” şeklinde konuştu.

Spor

Süper Lig 2024-2025 sezonunda görev alacak hakemler belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), 2024-2025 sezonunda Süper Lig‘de görev yapacak hakemleri açıkladı.

İSTANBUL-Bu sezon Süper Lig hakemi olarak 25, Video Yardımcı Hakem (VAR) olarak 13, Süper Lig Yardımcı Hakem olarak da 50 hakemin görev alacağı ifade edildi.

MHK’nin 2024-2025 sezonunda belirlediği hakemler şöyle:

SÜPER LİG HAKEMLERİ: Zorbay Küçük, Alper Akarsu, Burak Pakkan, Kadir Sağlam, Burak Şeker, Murat Erdoğan, Ömer Faruk Turtay, Bahattin Şimşek, Oğuzhan Çakır, Arda Kardeşler, Cihan Aydın, Ali Şansalan, Ümit Öztürk, Turgut Doman, Abdullah Buğra Taşkınsoy, Çağdaş Altay, Mehmet Türkmen, Mert Güzenge, Tugay Kaan Numanoğlu, Volkan Bayarslan, Direnç Tonusluoğlu, Emre Kargın, Halil Umut Meler, Muhammet Ali Metoğlu, Atilla Karaoğlan

VİDEO YARDIMCI HAKEMLER: Mustafa İlker Coşkun, Serkan Tokat, Mustafa Öğretmenoğlu, Özgür Yankaya, Emre Malok, Neslihan Muratdağı, Onur Özütoprak, Hakan Ceylan, Kutluhan Bilgiç, Alper Çetin, Koray Gençerler, Erkan Engin, Bülent Birincioğlu

SÜPER LİG YARDIMCI HAKEMLERİ: Furkan Ürün, Mert Bulut, Murat Temel, Anıl Usta, Hakan Karabalcık, Mustafa Sönmez, Serkan Çimen, Serkan Olguncan, Abdullah Uğur Sarı, Gökhan Barcın, Murat Ergin Gözütok, Kamil Çetin Aydın, Bilal Gölen, Hakan Yemişken, Murat Tuğberk Curbay, Osman Gökhan, Ali Tuna, Aleks Taşcıoğlu, Bahtiyar Birinci, Candaş Elbil, Ceyhun Sesigüzel, Deniz Caner Özaral, Esat Sancaktar, Kerem Ersoy, Mehmet Emin Tuğral, Murat Altan, Ogün Kamacı, Serkan Ok, Süleyman Özay, Yusuf Bozdoğan, Ali Can Alp, Bersan Duran, Cevdet Kömürcüoğlu, Emir Eray Eyisoy, Hüseyin Aylak, İbrahim Bozbey, İlker Takpak, Mustafa Savranlar, İbrahim Çağlar Uyarcan, Volkan Ahmet Narinç, Erdem Bayık, Samet Çavuş, Mehmet Kısal, Mehmet Akıncık, Suat Güz, Samet Çiçek, Abdullah Bora Özkara, Mehmet Salih Mazlum, Murat Şener, Özcan Sultanoğlu (DHA)

Okumaya devam et

Spor

Halter’de Türkiye’ye 100 Bin dolar para cezası

Uluslararası Halter Federasyonu (IWF) üç sporcunun dopingli çıkması nedeniyle Türkiye’ye 100 dolar para cezası verdi.

 ERCAN ATA
ANKARA-Uluslararası Halter Federasyonu, 1 Nisan 2023 ile 21 Nisan 2023 tarihleri arasında, Türkiye Halter Federasyonu’na bağlı üç sporcuya yasaklı madde kullanmak ve yer bildiriminde bulunmamaktan hak mahrumiyeti vermişti.

Hakan Şükrü Kurnaz 22 ay, Pelinsu Bayav 36 ay ve Doğan Dönen 24 ay hak mahrumiyeti cezası almıştı.

Resmi sitesinden duyuruda bulunan IWF, üç Türk sporcunun dopingli çıkması nedeniyle Halter Federasyonuna 100 Bin dolar para cezası verdi.

Federasyon parayı yatırmadığı takdirde Türkiye’nin yarışmalardan men edilme ihtimali bulunuyor.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü ise karara itiraz edeceklerini söyleyerek; “Bu karara itiraz edeceğiz ve değişmezse para cezasını ödeyeceğiz. Bizim gibi birçok ülke şu anda aynı durumda. Ama biz itirazdan sonuç alamazsak cezayı ödeyeceğiz ve Federasyon olarak tüm Uluslararası yarışmalara katılmamızda bir engel olmayacak” dedi.(DHA)

Okumaya devam et

Gündem

Karadeniz’deki ilk ve tek su kayağı merkezi Samsun’da hizmet veriyor

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi tarafından su sporu tutkunları için hizmet veren Karadeniz’deki ilk ve tek Su Kayağı Merkezi ve Parkı her yaştan onlarca sporseveri ağırlıyor. Ziyaretçiler usta eğitmenler eşliğinde hem eğitimini alıp hem de spor yapabiliyorlar. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Şehrimizin su sporları alanındaki potansiyelini maksimum düzeyde kullanarak, SUKAY ile spor tutkunlarına unutulmaz deneyimler sunuyoruz” dedi.

SAMSUN-Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde hizmet veren SUKAY, su kayağı tutkunlarını ağırlamaya devam ediyor. Türkiye’de deniz üzerine kurulmuş ilk ve tek su kayağı merkezi olma özelliği taşıyan SUKAY, aynı zamanda bölgenin ilk ve tek kablolu su kayağı merkezi ünvanını da taşıyor. Tesiste özel su kayağı eğitim parkuru, geniş plaj alanı, karavan parkı ve kamp yapmak isteyenler için özel alanların bulunduğu da belirtildi.

‘TÜM VATANDAŞLARIMIZI BU EŞSİZ DENEYİMİ YAŞAMAYA DAVET EDİYORUM’

SUKAY ile su sporu tutkunlarına unutulmaz bir deneyim yaşatmayı hedeflediklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Karadeniz’in incisi Samsun’umuz, doğal ve tarihi güzellikleriyle her zaman ön plana çıkmış bir şehirdir. Sahil boyunca uzanan plajlarımız, yeşilin en canlı tonlarıyla süslü park ve rekreasyon alanlarımız, 17 ilçemizin tarihi ve kültürel güzellikleriyle Samsun’umuz herkesi kendine hayran bırakan bir şehir. Bizler için en önemli olan şey Samsun’umuzun tüm bu güzelliklerini herkesle buluşturabilmektir. Bu vizyonumuzun bir yansıması olan SUKAY’ımızda su sporları tutkunlarını ağırlamaya devam ediyoruz. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin su sporları alanındaki potansiyelini maksimum düzeyde kullanmak ve spor tutkunlarına unutulmaz deneyimler sunmak için büyük bir heyecan ve kararlılıkla çalışıyoruz. SUKAY gibi tesislerle şehrimizin sosyal ve kültürel dokusunu güçlendiriyor, aileler için güvenli ve keyifli bir ortam sunarken her yaştan hemşehrimize spor yapma alışkanlığı kazandırıyoruz” diye konuştu. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.