Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Kontrolden çıkan otomobil trafik polisi ve motosiklete çarptı: 2 ölü, 1 polis yaralı

Samsun’da otomobilin radar uygulaması yapmak isteyen yaya trafik polisiyle birlikte motosiklete çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında motosiklette bulunan 2 kişi hayatını kaybederken, trafik polisi de yaralandı.

Kaza, Samsun’un İlkadım ilçesi Liman Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde gece saat 00.15 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Barış Çakır idaresindeki W 42709 F idaresindeki Avusturya plakalı otomobil, radar uygulaması yapmak için hazırlık yapan Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Emrah Altunsoy ile Murat Uzan yönetimindeki 55 AEB 405 plakalı motosiklete çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü Murat Uzan (42) olay yerinde, motosiklette yolcu olarak bulunan ve ağır yaralanan Burkay Kurt (19) ise kaldırıldığı özel bir hastanede hayatını kaybetti. Yaralanan trafik polisi Emrah Altunsoy ise 112 ekipleri tarafından ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

Yargıtay kararı bozdu, çocuk istismarcısının cezası arttı

Burdur’da sevgilisinin kızına cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılandığı davada 15 yıl hapis cezası alan tutuklu sanık A.C.D., Yargıtay‘ın bozma kararının ardından yeniden yargılanarak bu kez 20 yıl hapisle cezalandırıldı.

MESUT MADAN
BURDUR-Burdur’un Yeşilova ilçesinde 3 yıl önce yaşanan olayda, sevgilisi E.G.’nin 5 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu için tutuklanan A.C.D., Burdur Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ’12 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı’, ‘müstehcen görüntü, yazı ve sözler içeren ürünlerin üretiminde çocukları kullanma’ suçlarından 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık A.C.D., Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onaylanan kararı Yargıtay‘a taşıdı. Yargıtay Birinci Ceza Dairesi ise “Sanığın birlikte yaşadığı sevgilisinin kızına yönelik cinsel istismara konu eylemlerini gerçekleştirmesi nedeniyle, mağdur çocuk üzerindeki koruma, bakım ve gözetim yükümlülüğü nedeniyle hakkında verilen cezanın TCK’nın 103’üncü maddesinde vasi, eğitici, öğretici, bakıcı, koruyucu aile veya sağlık hizmeti veren ya da koruma, bakım veya gözetim yükümlülüğü bulunan kişiler tarafından cinsel istismar yapılması halinde verilecek ceza yarı oranında artırılır” diyerek yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu ve sanığın yeniden yargılanmasını istedi. Yargıtay kararının ardından Burdur Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yargılanan tutuklu sanık A.C.D.’ye ’12 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı’, ‘müstehcen görüntü, yazı ve sözler içeren ürünlerin üretiminde çocukları kullanma’ suçlarından 20 yıl hapis cezası verildi. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Bodrum’da PKK’nın 100 bin lira karşılığında ‘ormanı yak’ dediği sanığa, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet verildi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 2 yıl önce terör örgütü PKK‘nın dağ kadrosunda bulunan bir yakınının isteği üzerine 100 bin lira karşılığında ormanı yakan İbrahim Soncul (27), ‘devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’ suçundan tutuklu yargılandığı davada 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

FIRAT AKAY
MUĞLA-Aydın’da, 2 yıl önce ekim ayında uyuşturucu ticareti yapmak suçundan hakkında işlem yapılan ve tutuklanan İsmail Soncul’e ait cep telefonunda orman yangını görselleri olduğu görüldü. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında, şüphelinin cep telefonundan yurt dışında yaşayan bir kişiye, “Yaktım ama çabuk söndü” mesajı gönderdiği tespit edildi.

Bunun üzerine incelenen HTS kayıtları ve cep telefonu sinyalinden İbrahim Soncul’un 29 Temmuz 2021’de Bodrum ilçesi Meşelik mevkisinde olduğu bilgisine ulaşıldı. Başsavcılık, aynı gün bölgede çıkan orman yangınında 87 dekarlık bir alanın zarar gördüğünü, zanlının cep telefonundaki yangın fotoğraflarının da aynı alandan çekildiğini belirledi. Banka hesap hareketlerini de inceleyen savcılık, yangından bir süre sonra şüpheli İbrahim Soncul adına yurt dışından 100 bin lira havale yapıldığını saptadı.

CEZAEVİNDEN İFADE İÇİN GETİRİLDİ

Uyuşturucu kaçakçılığı suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden savcılığa getirilen İbrahim Soncul’un sorgusunda, “Terör örgütü PKK‘nın dağ kadrosunda bulunan bir yakınım ormanı yakmamı istedi. Bana yakmam için 100 bin lira verdiler. Yangın sırasında oradaydım ama ben yakmadım” dedi. Soncul, ‘devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’ suçundan 11 Mayıs 2023 tarihinde sevk edildiği adliyede tutuklandı.

İKİ AYRI HESABA PARA GÖNDERİLDİ

Sanık İbrahim Soncul’un, ‘Tekoşer’ adını kullanan ve açık kimliği tespit edilemeyen PKK terör örgütüne üye kadın terörist ile dağ kadrosunda bulunan akrabası aracılığıyla iletişime geçtiği belirlendi. Bu kapsamda sanığın cep telefonu mesajlaşmaları ve çektiği fotoğraflar incelendi. Tekoşer kod adlı kadın örgüt mensubunun, sanık İbrahim Soncul’u tarla ve orman yakması konusunda yönlendirerek ikna ettiği tespit edildi. Tekoşer’in, Soncul ile yaptığı görüşmelerde maddi yönden destek olmayı vadettiği tespit edildi. Soncul’un da banka hesap bilgilerini bu kişiye göndererek PKK/KCK silahlı terör örgütü adına sözde ateşin çocukları olarak terör amaçlı orman yakmayı kabul ettiği belirlendi. Soncul, ormanı yakması karşılığında kendisine para yollanması için arkadaşı Şiar ve ablası Berfin’in banka bilgilerini verdi. Hesaplara gelen para sanığa teslim edildi.

İKİ AYRI SUÇTAN 2 KEZ MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

Sanık Soncul’un Milas Güvercinlik Orman İşletme Şefliği sorumluluk sahasındaki Kuyucak mevkisinde terör amaçlı yangın çıkardığı olayla ilgili yargılandığı Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada karar çıktı. Mahkeme, sanık İbrahim Soncul hakkında, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verirken, ayrıca devletin güvenliğine karşı suç işlemek amacıyla kurulan terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde devlet ormanını yakma suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 15 bin gün adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

‘Bozdoğan-37’ operasyonlarında 92 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi

ANKARA-İçişleri Bakanı Yerlikaya: 11 ilde bölücü terör örgütüne yönelik ‘Bozdoğan-37’ operasyonlarında 92 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi.



Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.