Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Down sendromlu genç kız ‘Anne’ diye bağırdıktan sonra ormanlık alanda kayboldu

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, ormanlık alanda hayvancılıkla uğraşan Suriyeli bir ailenin 17 yaşındaki down sendromlu kızı kayboldu. Kayıp kız için jandarma, AFAD, UMKE ve KARDOFF ekipleri tarafından arama çalışması başlatıldı.

İlçeye bağlı Sarıçiçek Dağı’nda çobanlık yapan ailesi ile birlikte yaşayan Suriye uyruklu 17 yaşındaki down sendromlu Emine Dandal (17) annesi su doldurduğu sırada bir anda ortadan kayboldu. Kızının ‘Anne’ diye bağırdığını duyan anne Ayush Dandal, geri döndüğünde kızını göremeyince etrafta aramaya başladı. Anne Dandal, kızını bulamayınca, cep telefonu çekmediği için 2 kilometre koşarak Sarıçiçek gölünün kenarında piknik yapan bir aileden yardım istedi.
Telefon çeken bir noktadan durum jandarma, AFAD, UMKE ve KARDOFF ekiplerine haber verildi. Dağa gelen ekipler hızlıca bölgede hem karadan hem de havadan drone kullanarak arama çalışması başlattı. Saatlerce yapılan aramalara rağmen genç kızdan bir ize rastlanmazken, gözü yaşlı anne Ayush Dandal, ekiplerden gelecek mutlu haberi bekliyor.


Kendisinin su doldurmaya gittiğini söyleyen anne Ayush Dandal, öğlen saatlerinde kızının “Anne” diye bağırdığını duyduğunu, ancak ondan sonra koşarak geldiğini ve kızını göremediğini söyledi. Acılı anne, “Bir kere ‘anne’ diye bağırdı. Geldim baktım bulamadım. Kendi konuşamıyor engelli ve hızlı da yürüyemez. Aşağıya kadar koştum, orada bir aile buldum ve onlardan yardım istedim. Sağ olsun onlar da jandarma ve diğer ekiplere haber verdi” diyerek gözyaşları içinde kızının bulunmasını istedi.
Diğer yandan, jandarma ekipleri de drone ile sesli anons yaptı.
11 saattir devam eden arama çalışmalarına Zonguldak’tan getirilen arama köpeklerinin de katılması ile çalışmalar devam ediyor.

Asayiş

İngilizce öğretmeni, boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürüldü

Samsun’un İlkadım ilçesinde, İngilizce Öğretmeni Saadet Çay (43), boşanma aşamasında olduğu büfeci eşi Adem Çay(48) tarafından evinde göğsünden tabancayla vurularak öldürüldü. Gözaltına alınan Ahmet Çay’ın ‘kasten yaralama’ , ‘tehdit’ , ‘yağma’ gibi suçlardan 19 kaydı olduğu öğrenildi.

EMRE ÖNCEL
SAMSUN-Olay, ilçenin 19 Mayıs Mahallesi’nde gece saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, ilçedeki Belediye Ortaokulu’nda İngilizce öğretmeni olan 2 çocuk annesi Saadet Çay, boşanma aşamasında olduğu büfeci eşi Adem Çay tarafından evinde göğsünden tabancayla vuruldu. Adem Çay, eşini vurup binadan çıkarken, sokak üzerinde devriye gezen bekçiler tarafından suç aleti tabancasıyla yakalandı. Eve giren ekipler, Çay’ın cansız bedeniyle karşılaştı. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Çay’ın cansız bedeni yapılan incelemenin ardından otopsi için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürülürken, şüpheli ise gözaltına alındı. Bu arada, Ahmet Çay’ın ‘kasten yaralama’ , ‘tehdit’ , ‘yağma’ gibi suçlardan 19 kaydı olduğu öğrenildi. Soruşturma sürüyor. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan işletmelere 61,6 milyon lira ceza uygulandı

Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 61 milyon 66 bin 431 lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.

ANKARA-Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nun 2 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında başta marketlerdeki temel gıda ve ihtiyaç ürünlerindeki fahiş fiyat artışları olmak üzere; otomotiv sektöründeki stokçuluk eylemleri, hazır beton ve çimento sektöründeki fahiş fiyat artışları ve ekmek fiyat tarifelerine aykırı satışlar kurul gündemine alınarak incelendi. Böylece, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 61 milyon 66 bin 431 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca; Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından 2023 yılında fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere 355 milyon 804 bin 957 lira idari para cezası uygulandı. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

İliç’teki maden faciasında cansız bedenine ulaşılan 2 işçi, toprağa verildi

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında cansız bedenlerine ulaşılan işçilerden Ramazan Çimen ile Kenan Öz’ün cenazeleri, bugün törenle toprağa verildi.

Muzaffer KOŞAN
ERZİNCAN-İliç ilçesinde Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait altın madeninde, 13 Şubat’ta yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın yamaçtan akması ile heyelan altında kalan 9 işçiden kıdemli kırıcı vardiya süpervizörü Ramazan Çimen ile kıdemli istifleme ve aglomeratör süpervizörü Kenan Öz’ün, dün akşam saatlerinde cansız bedenlerine ulaşıldı.
Evli ve 3 çocuk babası olan Ramazan Çimen ile evli ve 2 çocuk babası olan Kenan Öz için bugün cenaze töreni düzenlendi. İliç ilçesindeki Yusuf Ziya Demir Camisi’nde öğlen kılınan cenaze namazına protokol, Çimen ve Öz’ün ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Erzincan Müftüsü Muharrem Gül’ün kıldırdığı cenaze namazı sonrası Çimen ve Öz’ün cenazeleri ilçe mezarlığında toprağa verildi.

5 İŞÇİ ARANIYOR

Faciada toprak altında kalan 9 işçiden Ramazan Çimen ile Kenan Öz ile birlikte 4 işçinin cansız bedenine ulaşıldı. Çok sayıda iş makinesi ve personelin katıldığı aramalarda ilk olarak 5 Nisan’da Uğur Yıldız’ın, 19 Nisan’da Adnan Keklik’in cenazesi bulunmuştu.

Halen toprak altında olan 5 işçiye ulaşmak için çalışmalar aralıksız sürüyor. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.