Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Mavi Vatan’a 2 yeni muhafız

ASELSAN ile Sefine Shipyard, güçlerini birleştirerek savunma sanayiine 2 yeni önemli projeye ima atıyor.

Aselsan ve Sefine Shipyard, Silahlı İnsansız Su Üstü Harbi Aracı ve İnsansız Denizaltı Savunma Harbi Aracı geliştiriyor. Silahlar Roketsan A.Ş.’ın taktik füze sistemi ve ASELSAN’ın stabilize makineli tüfek sistemi STAMP ile sağlanacak.
ASELSAN ile Altınova Tersane Bölgesinde kurulu bulunan Sefine Tersanesi 2 yeni deniz aracına imza atıyor. NB 57 HSD Aracı Saç Kesimi ve RD09 İDA Kaynak Töreni Sefine Tersenesi’nde gerçekleştirildi. Üretimine başlanan insansız deniz araçları, otonom keşif-istihbarat, su üstü harbi, su altı harbi, üs/liman/kritik tesis ve yüksek değerli yüzen platformların korunması gibi görevlerde kullanılacak.

Sefine Tersanesi’nde düzenlenen törenle Otonom ve Sürü Yetenekli Silahlı İnsansız Su Üstü Harbi Aracı’nın blok birleştirme faaliyetlerine başlandı. Aynı törende Otonom ve Sürü Yetenekli İnsansız Denizaltı Savunma Harbi Aracı’nın da sac kesimi gerçekleştirildi. Her iki araç da 40 knotu (saatte 74 kilometre) aşan hız yapabiliyor. 600 deniz mili menzili aşan otonom araçlar, ikmale gerek duymadan 4 güne yakın hizmet verecek. Otonom deniz araçları, yüksek manevra kabiliyeti ve hızlarıyla en zorlu deniz durumlarında dahi kusursuz görev ve seyir yapacak.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

Eşinin boğup uçuruma attığı Bedriye’nin cesedi yeniden arandı

Konya‘da, eşi Tayfur Kılıç’ın, (35) boğarak öldürüp, uçuruma attığı Bedriye Kılıç’ın (35), cesedinin bulunması için ailesinin başvurusu üzerine yeniden kadavra köpekleri eşliğinde arama yapıldı. Ancak Bedriye Kılıç’a ait herhangi bir bulguya rastlanılmadı. Kılıç’ın babası Oktay Er, “Kızımın kaybolduğu zamanlarda, bu mevkide geniş yol çalışmaları vardı. Buraya toprak hafriyatı dökülüyordu. Attım dediği yerde bulunmayınca, buraya gömmüş olabileceğinden ya da attığından şüphelendim, aranmasını istedim” dedi.

ATİLLA MEMİŞ
KONYA-Akşehir’de oturan Tayfur Kılıç, geçen yıl 6 Temmuz’da kiraz bahçesinde mevsimlik işçi olarak çalışan eşi, 3 çocuk annesi Bedriye Kılıç’ın işe gitmek için evden ayrıldığını ve bir daha dönmediğini belirterek, polise kayıp başvurusunda bulundu. Polisin çalışmasında, Kılıç’ın izine rastlanmadı. Bedriye Kılıç bulunamayınca aileler, televizyon programına katıldı. Tayfur Kılıç, katıldığı televizyon programında çelişkili konuşma ve davranışları üzerine, 28 Ekim’de program sonrası memleketine dönerken Konya Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yolcu otobüsünde gözaltına alındı. Emniyete götürülen Kılıç sorgusunda, “Eşimin telefonuna sürekli mesajlar geliyordu. Kıskançlık nedeniyle kavga ettik. Evde eşimi boğarak öldürdüm. Sonra cesedini otomobile taşıyıp, Akşehir-Isparta kara yolu üzerinde dağlık bir alandaki uçuruma attım” dedi.

KADAVRA KÖPEKLERİYLE ARAMA

Tayfur Kılıç, soruşturmadaki yer keşfi çalışmasında savcı ve polislere, eşinin cesedini attığı alanı gösterdi. Kılıç, işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemede tutuklandı. Güvenlik güçleri de AFAD ekipleri ve kadavra köpekleriyle Kılıç’ın cesedinin atıldığı belirtilen bölgede arama yaptı. Çalışmalarda Kılıç’ın cesedine ulaşılamadı. Soruşturma kapsamında Tayfur Kılıç’ın babası Adem Kılıç da 1 Aralık’ta gözaltına alındı. Adem Kılıç, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemede cinayete yardım ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

CESEDİN BULUNMASI İÇİN YENİDEN ARAMA YAPILDI

Bedriye Kılıç’ın babası Oktay Er’in mahkemeye verdiği dilekçe üzerine Engili Kempes Mevkisi’nde dün eğitimli kadavra köpeği eşliğinde polis ve jandarma tarafından yeniden arama yapıldı. Ancak yapılan çalışma sonucu Bedriye Kılıç’a ait herhangi bulguya rastlanılmadı.

Herhangi bir ize rastlanılmaması üzerine gözyaşlarına hakim olamayan anne Sona Er, “Yardım etsinler bize, elimizden tutsunlar. Kanı yerde kalmasın. Ne olur yardım etsinler bize, başka bir şey istemiyorum. Aylardır ne çektiğimizi bir Allah biliyor, bir de ben biliyorum” diye konuştu.

Okumaya devam et

Asayiş

MSB: 4 terörist etkisiz hale getirildi

MSB: Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesine taciz ateşi açan 4 PKK/YPG’li terörist ateş destek vasıtalarıyla etkisiz hale getirildi.




Okumaya devam et

Asayiş

Amasya’da asırlık konakta yangın; 1 ölü

Amasya’da yaklaşık 100 yıllık 2 katlı konakta çıkan yangın, 2 saatlik çalışmayla söndürüldü. Yapılan incelemede konağın sahibi Vedat Sayar’ın (65) cansız bedenine ulaşıldı.

ŞERİFE SERAP KARA
AMASYA-Hacı İlyas Mahallesi Agah Efendi Sokak’taki Vedat Sayar’a ait 2 katlı konakta, saat 04.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüyüp 4 binaya daha sıçradı. Mahallelinin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine bölgeye polis, itfaiye, AFAD ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler, yaklaşık 2 saatlik çalışmayla yangını kontrol altına alıp, soğutma çalışması yaptı. Konakta yapılan incelemede, Vedat Sayar’ın cansız bedenine ulaşıldı. Sayar’ın cenazesi, yapılan incelemenin ardından Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Konak kullanılamaz hale gelirken, diğer binalarda ise zarar oluştu.

Bu arada, Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi ve İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt da söndürme çalışmalarını yakından takip etti.

Yangının çıkış nedeninin araştırıldığı bildirildi. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.