Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Bakan Akar: “Asil milletimiz, bu hıyanet karşısında Cumhurbaşkanımızın yüksek siyasi liderliğinde yediden yetmişe bütün fertleriyle tek vücut olmuş demokratik değerler uğruna destansı bir mücadele vermiştir”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Milli Savuma Bakanı Hulusi Akar, “Asil milletimiz, bu hıyanet karşısında Cumhurbaşkanımızın yüksek siyasi liderliğinde yediden yetmişe bütün fertleriyle tek vücut olmuş demokratik değerler uğruna destansı bir mücadele vermiştir” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir anma töreni düzenledi. Milli Savunma Bakanlığında düzenlenen törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün yanı sıra Bakan Yardımcıları, şehit yakınları ve gaziler, askeri personel katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Bakan Akar, 15 Temmuz hain darbe girişiminin unutulmamasının, hatırlanmasının önemine değindi.

“Asil Türk milleti egemenliğine, bağımsızlığına, hak ve hukukuna, devletine ve de ordusuna sahip çıkmıştır”

15 Temmuz’da eşine az rastlanan bir hainlikle karşı karşıya kalındığını belirten Bakan Akar, “Asil milletimiz, bu hıyanet karşısında Cumhurbaşkanımızın yüksek siyasi liderliğinde yediden yetmişe bütün fertleriyle tek vücut olmuş demokratik değerler uğruna destansı bir mücadele vermiştir. Asil milletimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri, jandarma ve emniyet güçlerimizin vatansever evlatlarıyla birlikte tek yumruk, tek yürek olarak bu alçakların hain darbe girişimini akamete uğratmıştır. Milletimiz bu kahramanlığıyla egemenliğin kayıtsız şartsız kendisine ait olduğunu, milli iradeye kimsenin tahakküm edemeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Asil Türk milleti egemenliğine, bağımsızlığına, hak ve hukukuna, devletine ve de ordusuna sahip çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

“15 Temmuz 2016’dan bugün kadar 8 bin 415’i bakan onayı ile olmak üzere toplam 23 bin 364 hain Silahlı Kuvvetlerden ihraç edilmiştir”

Bu mücadeleyi demokrasi tarihinde önemli bir milat olarak nitelendiren Akar, birlik ve beraberlik, egemenlik ve bağımsızlığın timsali olan kahramanların fedakarlıklarının asla unutulmayacağını vurguladı. Hain darbe girişimini yapanlarla, bunlarla alakalı olanlarla sonuna kadar mücadele içinde olacaklarını dile getiren Akar, şunları söyledi:
“15 Temmuz 2016’dan bugün kadar 8 bin 415’i bakan onayı ile olmak üzere toplam 23 bin 364 hain Silahlı Kuvvetlerden ihraç edilmiştir. Bin 384’ü bakan onayı ile olmak üzere bin 997 emekli personelin rütbeleri geri alınmıştır. 2 bin 125 personel hakkında ise idari süreç devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin FETÖ ile mücadele kapsamında yapılması gereken ne varsa yapıldı, yapılıyor. Elde edilen yeni bilgi, belge ve verilerle bir bütün halinde mücadeleye kararlılıkla devam ediyoruz. TSK’nın şanlı üniformasını hiçbir hainin taşımasına asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz. İçimizden hainler temizlendikçe TSK çok daha güçlü şekilde, gerçek evlatlarının kahramanlık ve fedakarlığıyla kendilerine verilen bütün görevleri eksiksiz yerine getirmiş, getirmeye devam etmektedir.”

“Kara Kuvvetlerimizin muharip imkan ve kabiliyetlerinin artırılması maksadıyla komando tugay sayımız 17’ye yükseltilmiştir”

Hain darbe girişimden bir ay sonra TSK’nın, Fırat Kalkanı Harekatı ile ne kadar güçlü olduğunu tüm dünyaya gösterdiğinin altını çizen Bakan Akar, “Hain darbe girişimi sonrasından bugüne kadar Kara Kuvvetlerimiz, 176 büyük çaplı operasyon icra etmiştir. Suriye ve Irak’ta gerçekleştirilen 10 büyük harekat ile büyük bir alan terör örgütlerinden temizlenmiş, güvenli bölgeler haline getirilmiştir. 2016 yılından itibaren Kara Kuvvetleri Komutanlığınca planlanan ve katılım sağlanan tatbikat faaliyetleri her yıl bir önceki yıllara göre önemli bir artış göstererek son 5 yılda 500’e yakın ulusal ve uluslararası çapta eğitim, tatbikat faaliyeti büyük bir başarıyla gerçekleştirilmiştir. Kara Kuvvetlerimizin muharip imkan ve kabiliyetlerinin artırılması maksadıyla komando tugay sayımız 17’ye yükseltilmiştir. 17 komando tugayımızın tamamı vatanı, milleti için angaje olmuş ve görevlerinin başındadır” dedi.

“TCG Giresun gemimiz, 182 günlük kesintisiz seyir süresine ulaşarak bu alanda önemli bir başarı elde etmiştir”

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ise deniz seyir sürelerinde tüm zamanların en yüksek seviyesine geldiğini, 2020’de 200 bin saate ulaşıldığını belirten Bakan Akar, “Dünyadaki en büyük orduların dahi kesintisiz 150 günlük seyir sürelerini büyük başarı olarak kabul ettiği bir ortamda TCG Giresun gemimiz, 182 günlük kesintisiz seyir süresine ulaşarak bu alanda önemli bir başarı elde etmiştir” açıklamasında bulundu.
Milli Savunma Bakanı Akar, Hava Kuvvetleri Komutanlığının semaların korunmasında ve terörle mücadele harekatlarında son 5 yıldaki harekat uçuşu sayısını büyük oranda artırdığını belirterek, “Tüm bunların yanı sıra Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerimiz daha birçok faaliyeti de başarıyla icra ederek her zamankinden çok daha güçlü ve kararlı olduğunu tüm dünyaya göstermiştir” diye konuştu.
Bakan Akar, bazı savunma ve güvenlik konularına da değinerek sözlerini, “TSK ile alakalı herkes bir şey söylüyor, ordubozanlar var, fitne fesat çıkarmaya çalışanlar var, bunların hepsini bir tarafa bırakıyoruz, diyoruz ki asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı ilhamla Peygamber ocağı olarak da bilinen Türk Silahlı Kuvvetleri, binlerce yıllık şanlı tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi ve mesleki değerleriyle, aklın ve bilimin ışığında, anayasa çerçevesinde, yasalar ve Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda, sıralı amir ve komutanların emir ve komutasında, milletinin emrinde, görevinin başındadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” ifadeleriyle tamamladı.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Genel

LÖSEV’li çocuklar yeni yaşlarını DigiZoo’da kutladı

RÜMEYSA BULUT
HABER MERKEZİ
-Her ay farklı bir gönüllü firmanın ve LÖSEV dostlarının desteği ile gerçekleşen doğum günü kutlamalarının bu ayki adresi Türkiye’nin ilk holografik eğlence parkı Katılım Emeklilik DigiZoo oldu. Nisan ayında doğan ve lösemi tedavisi devam eden çocukların arkadaşlarıyla buluşarak moral bulduğu etkinlikte yaklaşık 30 çocuk birlikte pasta kesip oyunlar oynayarak neşe dolu bir gün geçirdiler.

Ocak ayında Akasya’da kapılarını açan Türkiye’nin ilk holografik eğlence parkı Katılım Emeklilik DigiZoo, sivil toplum örgütleri ile iş birliğinde düzenlediği ücretsiz etkinliklerle çocukları ağırlamaya devam ediyor. 25 yıldır binlerce lösemili ve kanserli çocuğun tedavisini üstlenen, maddi ve manevi yardım ulaştıran Lösemili Çocuklar Vakfı’na (LÖSEV) kayıtlı olan çocuklar DigiZoo’da düzenlenen doğum günü etkinliğinde bir araya geldi.

Tedavisi süren çocuklara moral oldu

Nisan ayında doğan ve hastanelerde lösemi tedavisi devam eden çocukların arkadaşlarıyla buluşarak moral bulduğu etkinlikte yaşanan mutluluk görülmeye değerdi. Etkinliğe katılan çocuklar 30’dan fazla canlı türünü 3 boyutlu hologramlarla deneyimleme fırsatı yakaladı, resimler yapıp atölyelere katıldı. Sonrasında pasta keserek doğum günü kutlaması yapan yaklaşık 30 çocuk, birlikte oyunlar oynayıp dans ederek neşe ve eğlence dolu bir gün geçirdiler.

Okumaya devam et

Genel

Nijerya Deniz Kuvvetleri Başoğlu Kabloyu tercih etti

Nijerya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için DEARSAN Tersanesi tarafından inşa edilen, 2 adet 76 metrelik OPV’de (Açık Deniz Karakol Gemisi) kullanılan tüm elektrik kablolarında, Başoğlu Kablo A.Ş. Askeri Gemi Kabloları tercih edildi.

AYHAN GONCA
İSTİHBARAT SERVİSİ
-DEARSAN Gemi İnşaat Sanayi A.Ş. tarafından icra edilen ve Nijerya First Ladysi Remi Tinubu, Nijerya Savunma Bakanı Dr. Bello Muhammed Matawalle ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Emmanuel Ogallanın katılımıyla gerçekleşen törende, OPV 76 gemileri üstün donanımı ve güçlü özellikleriyle beğeni toplarken, en son teknolojik entegrasyonların yapıldığı ve üstün güvenlik seviyelerinde komponentlerin kullanıldığı izlendi.

Sınıfının en iyisi olan OPV 76’da kullanılan tüm elektrik kablolarında ise en güvenilir ve en kaliteli kablo üreticisi markaları arasında gösterilen Başoğlu Kablo tercih edildi. Başoğlu Kablo’nun global pazar da dahil olmak üzere gururla sunduğu “Gemi Kabloları”, mükemmel kalite ve güvenilirliği ile öne çıkan göz alıcı bir üründür.

Bu kablolar, Nijerya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için özel olarak tasarlanan 76 metrelik Açık Deniz Karakol Gemilerinin elektrik tesisatında yer alarak iddiasını en üst düzeyde bir kez daha kanıtlamış oldu. Üstün performansı ile dikkat çeken Başoğlu Kablo A.Ş. markasının Askeri Gemi Kabloları, bu özel gemilerde tercih edilen güvenilir ve en dayanıklı seçenektir. Bu özel gemi kabloları, gemi endüstrisinde uzun yıllardır güvenilirliğini kanıtlamıştır.

Nijerya Deniz Kuvvetlerinin kabiliyetlerini artırarak denizde keşif, gözetleme, özel kuvvetler görevleri, kara kuvvetleri için deniz ateş desteği, arama ve kurtarma, korsanlıkla mücadele, kaçakçılıkla mücadele, ve afet yardım görevleri gibi operasyonları mümkün kılacak gemide kullanılan ve Başoğlu Kablo kalitesi ile sunulan kablolar, denizde güvenliği sağlamak için kritik bir rol oynayan Nijerya Projesi gibi tamamlanmış birçok önemli geminin de yaşam enerjisini taşıyor.

Gemilerde kullanılacak her bir kablo, Başoğlu tarafından titizlikle incelenerek, en yüksek standartlara uygun olarak üretiliyor. Gemi Kabloları, dayanıklı yapısıyla dikkat çeken kablolar arasında bulunuyor. Zorlu deniz koşullarına uyum sağlayabilen ve yüksek miktarda elektrik iletimini sağlayan bu kablolar, gemi güvenliği için hayati öneme sahiptir. Başoğlu Kablo A.Ş. elektrik kabloları, güvenilirliği ve dayanıklılığıyla, marin kablolar arasında öne çıkan lider firmalar arasında yer alıyor.

Tüm bu özellikleriyle Başoğlu Kablo’nun ürettiği Gemi Kabloları, gemi endüstrisinde görev alan teknik uzmanlarının en güvenilir tercihi olmaya devam ediyor. Hem teknik özellikleri hem de sağladığı güvenlik ile gemi sahipleri ve sanayi profesyonelleri tarafından tercih edilen bu kablolar, gemi kablolama ihtiyaçları için en doğru seçimi sunarak gemi endüstrisine değer katmaya devam ediyor.

Okumaya devam et

Ekonomi

TET, kadın kamyon şoförlerini destekliyor

TET Global Lojistik, Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi projesinde, proje ortağı olarak yer alıyor

ABDULLAH GONCA
EKONOMİ SERVİSİ
-TET Global Lojistik, Ford Trucks’ın kadın kamyon şoförlerine yönelik başlattığı projede proje ortağı olarak yer alarak kadınların meslek edinmesine destek oluyor.

Dökme kimyasal taşımacılık ve lojistik çözümleri sunan TET Global Lojistik, Ford Trucks’ın yeni projesi olan “Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi”nde proje ortağı olarak yer aldığını duyurdu. Bu proje, kadınların yeni bir meslek edinmelerine ve kariyer yapmalarına olanak tanımayı hedefliyor.

Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi ile ilgili detaylar şu şekilde:

Eğitime Dair Bilgiler: Eğitim, HED Akademi tarafından verilecek olup, adayların yol, yemek ve ehliyet masrafları HED Akademi tarafından karşılanacak.

İstihdam Desteği: Eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar, Tet Global Lojistik bünyesinde “kamyon sürücüsü” unvanıyla işe başlayacaklar.

Başvurular: 22 yaş ve üzeri tüm kadınlar başvuruda bulunabilirler.

TET Global Lojistik, bu önemli projede proje ortağı olarak yer alarak, kadınların iş hayatına katılımını desteklemeyi ve lojistik sektöründe çeşitliliği artırmayı hedefliyor.

TET Global Lojistik İcra Kurulu Üyesi Cemil Can Yalçın, konu hakkında şunları söyledi: “Ford Trucks Kadın Kamyon Şoför Akademisi projesinde proje ortağı olarak yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu proje, kadınların lojistik sektöründe daha fazla yer almasını ve kariyer yapmasını destekleyerek sektörümüzde çeşitliliği artırmayı amaçlıyor. TET Global Lojistik olarak, kadınların iş hayatına katılımını teşvik etmek ve toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmak için çaba gösteriyoruz.”

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.