Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Siirt’te serinlemek için suya giren gencin cansız bedeni bulundu

Siirt’te serinlemek için girdiği Botan Çayı’nda akıntıya kapılan gencin cansız bedeni bulundu.


Merkeze bağlı Meydandere köyünde yaşayan Hüseyin Baykara (15), dün serinlemek için köy yakınındaki çaya girdi. Bir müddet sonra akıntıya kapılan Baykara gözden kayboldu. Yakınlarının ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen Siirt İl Jandarma Komutanlığı, UMKE, AFAD, sağlık ve il dışından gönderilen dalgıç ekipleri bölgede arama kurtarma çalışması başlattı. Ekiplerin çabaları sonucu Baykara’nın cansız bedeni suya girdiği bölgenin ilerisinde su altında bulundu. Dalgıç ekiplerince sudan çıkarılan Baykara’nın cenazesi ambulansla Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Asayiş

ABD’de listeria bakterisi sebebiyle binlerce kilo et ürünü piyasadan toplatılıyor

ABD Gıda Güvenliği ve Denetim dairesi (FSIS), bugün listeria bakterisi bulaşmış olduğu belirtilen binlerce kilo şarküteri et ürününün piyasadan toplatılmaya başlandığını duyurdu.

Beril SÖNMEZ
FSIS’in bugünkü duyurusunda hastalığa yol açan patojenik bakteri türü Listeria monocytogenes bulaştığı için et şarküteri ürünlerinin piyasadan toplatılmaya başlandığını açıklayarak “Sorun, FSIS’e Maryland Sağlık Kurumu tarafından toplanan bir numunenin L. monocytogenes için pozitif çıktığı bildirildiğinde tespit edildi” denildi.

13 EYALETTE GÖRÜLDÜ

Listeria monocytogenes enfeksiyonu salgınını araştırmak için Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ve eyalet halk sağlığı kurumlarıyla birlikte çalıştığını ifade eden FSIS, dün itibariyle 13 eyalette 33 hastaneye yatış ve iki ölüm dahil olmak üzere toplamda 34 hasta tespit edildiğini belirtti. Yetkililer, listeria içeren ürünün aynı tezgahtaki diğer ürünlere bulaşma ihtimali olduğunu vurgulayarak perakende şarküterilerin tüm yiyecek ve yiyecek dışı yüzeyleri temizlemesini ve dezenfekte etmesini ve şarküterideki açık etlerin ve peynirlerin atılmasını tavsiye etti.

Listeria monocytogenes bulaşmış gıdaların tüketimi, öncelikli olarak hamile ve 65 yaş üstü veya zayıf bağışıklık sistemine sahip kişileri etkileyen ciddi bir enfeksiyon olan Listeriosis’e neden olabilir. Listeriosis ateş, kas ağrıları, baş ağrısı, ense sertliği, kafa karışıklığı, denge kaybı ve bazen ishal gibi belirtiler göstermektedir.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

PKK şüphelisi, Yunanistan’a kaçmaya çalışırken yakalandı

Edirne’de yasa dışı yollarla Yunanistan‘a kaçmaya çalışan terör örgütü PKK şüphelisi M.F. yakalandı.

Ünsal YÜCEL
EDİRNE-Güvenlik güçleri tarafından, merkezdeki askeri yasak bölgede düzenlenen operasyonda yasa dışı yollarla Yunanistan‘a kaçmak isteyen ve ‘PKK silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan arandığı belirlenen M.F. yakalandı. Gözaltına alınan M.F., işlemlerinin ardından jandarma ekiplerine teslim edildi. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

MSB: 15 terörist etkisiz hale getirildi

MSB: Irak’ın kuzeyindeki Kandil, Asos, Gara, Hakurk bölgelerinde tespit edilen 11 PKK’lı terörist ile Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde belirlenen 4 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hale getirildi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.