Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Orman şehidinin oğlu: “Allah bu yangını bilerek çıkaranların cezasını versin”

Antalya Manavgat’ta 4 gündür süren orman yangınını söndürme çalışmaları sırasında şehit olan orman işçisi Yaşar Cinbaş’ın oğlu Mahmut Cinbaş, babasının emekli olmasına rağmen işini çok sevdiğini belirterek, “Yaklaşık 3,5 yıldır fazladan çalışıyordu. 24 Ağustos’ta avukatlık ruhsatı alacaktım. Onun törenini bekliyordu. Avukatlık ruhsatımdan sonra ’emekli olurum, artık çalışmam’ diyordu” dedi.

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları sırasında şehit olan 2 orman işçisinden biri olan Yaşar Cinbaş’ın Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde yaşayan eşi Havva Cinbaş ve oğlu Mahmut ve kızı Tuba Cinbaş’a acı haber ulaştı.

Hayatını kaybeden orman işçisi Yaşar Cinbaş’ın ailesine acı haberi Kırkağaç Kaymakamı Murat Büyükköse ve Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz birlikte verdi. Şehit orman işçisi Yaşar Cinbaş’ın Kırkağaç Orman İşletme Şefliğindeki çalışma arkadaşlarına da evine geldi. Yaşar Cinbaş’ın oğlu Mahmut Cinbaş taziyeleri kabul etti, şehit babası için gözyaşı döktü.
53 yaşındaki 2 çocuk babası Yaşar Cinbaş’ın Adana Kozan’daki yangın için Manisa’dan yola çıktığı ancak yolda Manavgat yangınına yönlendirildiği ortaya çıktı. Manavgat’taki yanını söndürmek için günlerdir çalışan Yaşar Cinbaş’ın emekliliğinin 3,5 önce geldiği, ancak avukat olan oğlunun ruhsat törenini beklediği öğrenildi.

Avukatlık ruhsat törenimi bekliyordu”

Şehit orman işçisi Yaşar Cinbaş’ın oğlu Mahmut Cinbaş, babasının vefatını haberlerden öğrendiğini belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Sabah 10.30 sıralarında son dakika haberiyle duydum. Haberin içeriğini okuduğumda ismini görünce iş yerine gittim. Orada vefat ettiğini söylediler, kesinleşmiş. Bayramda fizikten görüşmüştük. Bayramın 2. ve 3. günü yangın ekibinde nöbetteydi. Çıkan yangınlar sonucunda yanarak şehit oldu.

İşini çok seviyordu. Deli dolu bir insandı. İzmir depreminde de AFAD ile birlikte görev almıştı. 9 yıldır Kırkağaç’tayız. Babam da emekli olmuştu zaten. Yaklaşık 3,5 yıldır fazladan çalışıyordu. 24 Ağustos’ta avukatlık ruhsatı alacaktım. Onun törenini bekliyordu. Avukatlık ruhsatımdan sonra ’emekli olurum, artık çalışmam’ diyordu” dedi.
Ormanlarda duyarsız ateş yakan ve bilerek orman yangını çıkaranlara da seslenen Cinbaş, “Herkesin vicdanına kalmış. Bu şekilde sadece insanlar değil, farklı canlılar da yanarak ölüyor. Allah bu yangını bilerek çıkaranların da cezasını versin” diye konuştu.


Şehit düşen ormancının cenazesinin Antalya’dan getirilip ilk olarak Kırkağaç Orman İşletme Şefliğinin önünde tören düzenleneceği, ardından Afyonkarahisar Çay ilçesine götürülüp defnedileceği öğrenildi.


Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

Ankara’da 3 emniyet görevlisinin evlerinde arama yapıldı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturmada adı geçen ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan 3 emniyet görevlisinin evlerinde arama yapıldı.

Eda KOÇ
ANKARA-Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 61 sanığın yargılandığı davaya, Ankara 32’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından devam ediliyor. Suç örgütü ile ilgili iddialarda adı geçen ve Ayhan Bora Kaplan’ın avukatı ile buluştukları iddiası sosyal medyada yer alan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı M.Ç., Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü K.Ö. ve Şube Müdür Yardımcısı Ş.D., İçişleri Bakanlığı tarafından geçen hafta görevden uzaklaştırıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyada yer alan iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca görevlendirilen mülkiye müfettişlerince, soruşturmanın selameti açısından Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı görevlerinden uzaklaştırılmışlardır” denildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da 3 emniyet mensubu hakkında resen soruşturma başlatıldı. ‘Suç işlemek için anlaşmak’, ‘Adil yargılamayı ve tanığı etkilemeye teşebbüs’, ‘Görevi kötüye kullanma’ ve ‘Suçluyu kayırma’ suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında emniyet görevlilerinin evlerinde arama ve el koyma işlemi yapıldı. Aramalarda bazı dijital materyallere el konuldu.

Soruşturma sürdürülüyor.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Bulunan kafatası ve kemiklerin Korhan Berzeg’e ait olduğu kesinleşti

Balıkesir’de, kaybolduktan 316 gün sonra öldüğü ortaya çıkan ekonomist Korhan Berzeg‘in (83), başlatılan arama çalışmalarında 9 kez taranan 325 kilometrekarelik alanın sınırında, dere çevresinde bulunan kafatası ve kemiklerinin adli tıp incelemesi tamamlandı. İki parça halinde bulunan kafatası ile 12 kemiğin Berzeg’e ait olduğu kesinleşti. Korhan Berzeg’in 12 kemik ve kafatası ölüm nedeninin belirlenmesinin ardından toprağa verilecek.

Esra TÜRKER
BALIKESİR-İstanbul’dan Balıkesir’in Gönen ilçesindeki yazlık evine gelen ve 17 Haziran 2023’te kaybolan ekonomist Korhan Berzeg‘e dair 312 gün sonra yeni bir gelişme yaşandı. Gelgeç Mahallesi Muhtarı Ahmet Gülay, 23 Nisan’da yazlık evin olduğu Armutlu Mahallesi’nin 3,5 kilometre uzağındaki dere kenarında Berzeg’e ait kimlik ve kredi kartı ile kıyafet ve insana ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları buldu. Gülay’ın, mahalleye gelen su hattında yaşanan sorun nedeniyle dere kenarına gittiği öğrenildi.

CÜZDAN, KARTLAR VE KIYAFET BULUNDU 

Olay yeri incelemesinde; paça kısımları parçalanmış pantolonun cebinde yine parçalanmış kahverengi cüzdan ve içerisinde Korhan Berzeg adına düzenlenmiş 3 farklı bankaya ait kredi kartı, 1 banka kartı, ⁠parçalanmış halde İstanbul ücretsiz taşıma kartı, İstanbul Mavi kart, yine Korhan Berzeg adına düzenlenmiş sürücü belgesi ve kimlik kartı ile 1’i parçalanmış 5 adet 10 TL, ⁠1 adet 100 TL, ⁠1 adet 50 TL, 1 araç anahtarı ile muhtelif anahtarlar bulundu. Bulunan kıyafet, malzemeler ve kemikler incelenmek üzere toplandı.

KEMİK PARÇALARI BERZEG’E AİT ÇIKTI 

Üzerinde doku olmayan, kalça ve göğüs kafesine ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları da İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderildi. Bu süreçte kızı Nisa Berzeg’ten kan örneği alındı. İncelemede, kemik parçaları ile kızından alınan kan örneğinin DNA’sının eşleştiği açıklandı. Böylece kaybolduktan 316 gün sonra Korhan Berzeg’in öldüğü kesinleşti.
Diğer yandan 24 Nisan’da Korhan Berzeg’in diğer kemiklerini bulmak için arama başlatıldı. Bu çalışmaların 3’üncü gününde çalılar arasında 1 kemik parçası, 4’üncü gününde kol kemiğine benzeyen 1 kemik ile Berzeg’e ait gömleğin parçaları bulundu.

Okumaya devam et

Asayiş

Elektronik kelepçeyi kırıp eski sevgilisini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

Adana’da hakkındaki uzaklaştırma kararına rağmen elektronik kelepçeyi kırıp, kendisi ile barışmak istemeyen eski sevgilisi Bahar Torun’u (40) oğlunun yanında öldüren tutuklu sanık Burak Acar (41) hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

Neşet KARADAĞ
ADANA-Burak Acar, iddiaya göre, bir süre arkadaşlık yapıp kendisinden ayrılan güvenlik görevlisi 2 çocuk annesi Bahar Torun’a barışma teklifinde bulundu. Torun bu teklifi kabul etmeyince Acar, Torun’u bacağından silahla vurup yaraladı. Bahar Torun hastanede tedavi olup çıktıktan sonra izini kaybetmek için işten ayrılıp bir temizlik şirketinde çalışmaya başladı. Ancak, Burak Acar, Torun’un izini buldu ve barışma teklifini tekrarladı. Barışmayınca tehditler savurdu. Temizlik şirketindeki işinden de olan Bahar Torun kendisini devamlı tehdit eden Burak Acar hakkında savcılığa şikayette bulundu.

ELEKTRONİK KELEPÇE TAKILDI

Şikayet üzerine Acar hakkında uzaklaştırma kararı verilip elektronik kelepçe takıldı. Burak Acar, uzaklaştırma kararına uymayıp elektronik kelepçeyi de kırarak barışmak için 13 Ekim 2022’de Bahar Torun’un Yavuzlar Mahallesi’ndeki evine gitti. Torun’un olumsuz cevap vermesi üzerine ikili arasında sokak ortasında tartışma çıktı. Burak Acar, tabancayla, 11 yaşındaki oğlunun gözü önünde Torun’a ateş açtı. Omzuna ve sırtına isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Torun kanlar içinde yere yığılırken, Burak Acar ise olay yerinden kaçtı. Özel bir hastaneye kaldırılan Torun, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Cinayet bürosu ekipleri tarafından cinayet şüphelisi Burak Acar, Seyhan ilçesi Tellidere Mahallesi’nde metruk bir evde yakalanıp sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Savcı, Bahar Torun’un öldürülmesi ile ilgili soruşturmayı tamamlayarak iddianameyi hazırladı. Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame, yapılan inceleme sonucunda kabul edildi. Savcı, tutuklu sanık Burak Acar hakkında ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ayrıca ‘kamu malına zarar verme (elektronik kelepçe)’ suçundan 4 yıl ve ‘ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma’ suçundan ise 3 yıl hapis cezaları ile cezalandırılmasını istedi. Tutuklu sanık Burak Acar, ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkarak yargılanmaya başlayacak.(DHA)




Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.