Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

İranlı karı kocayı kaçırıp ailelerinden fidye isteyen yabancı uyruklu çete yakalandı

İstanbul’dan İtalya’ya yasa dışı yollarla gitmek isteyen İranlı karı-koca, internetten tanıştığı yabancı uyruklu kişilerce gasp edildi. 12 saat boyunca rehin alınan İranlı karı-koca, rehin tutuldukları evin penceresinden atlayarak kurtuldu. Mahalle sakinlerinin yardımına koştuğu İranlı çiftin pencereden atladıkları ve bir marketin tentesinin üzerine atladıktan sonra yere düştükleri o anlar güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi. Gözaltına alınan çete üyeleri adliyeye sevk edildi.

Olay, İstanbul Arnavutköy’de yaşandı. İran uyruklu Payam K. ile karısı Zahra K., İtalya’ya gitme hayallerini yasa dışı yöntemlerle gerçekleştirmek istedi. İnternetten tanıştıkları yabancı uyruklu kişilerle belirli bir para karşılığında anlaşan İranlı çift, Aksaray’da bir buluşma gerçekleştirdi.

Zanlılar, İranlı çifti 8 Ağustos günü akşam saatlerinde Arnavutköy ilçesine getirdi. Burada otelde kalacaklarını söyledikleri İranlı çifti bir apartmanın 2.ci katındaki daireye koyan gaspçılar, elleri ve ayaklarını bağladıkları çifti gasp etti. Yaklaşık 3 bin lira ve cep telefonlarını aldıkları İranlı çiftin, İran’da yaşayan akrabalarını arayarak 14 bin Euro fidye isteyen gaspçılar, İranlı karı-kocanın el ve ayakları bağlı halde çektikleri videolarını da akrabalarına gönderdi.

12 saat boyunca rehin tutuldukları apartman dairesinden, sabaha karşı bir yolunu bularak el ve ayaklarındaki ipleri çözen Payam K. ve Zahra K. çifti, odanın penceresini açarak apartman girişindeki marketin tentesinin üzerine atladı. Önce tenteye ardından da yere düşen İranlı çift, yardım çığlığı attılar. Yardımına koştuğu çiftin rehin tutulduklarını anlayan mahalle sakinleri durumu hemen polise haber verdi. İranlı çiftin pencereden atladığını fark eden çete üyeleri evden kaçmak istedi. Kaçmaya çalışanlardan 1’i mahalle sakinleri tarafından yakalanarak eve kapatılırken, kaçan 6 kişiden 3’ü de mahalle aralarında polisin kovalamacası sonucu yakalandı. Polis ekipleri yabancı uyruklu 4 gaspçıyı gözaltına alırken, rehin tutulan İranlı karı-koca ise ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Polisin kaçan 3 gaspçıyı yakalama çalışmaları devam ederken adliyeye sevk edilen 4 zanlı ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. İtalya hayalleri Arnavutköy’de son bulan İranlı çift ise resmi işlemlerinin ardından sınır dışı edilerek ülkelerine geri gönderildi.
İranlı karı ve kocanın dükkanının tentesine atladığı esnaf Fahrettin Kızılalp, “Sabah saat 05.30 sularıydı bizim üst komşu beni aradı ve dükkanımda bir şeyler olduğunu söyledi ben de hemen kalktım buraya geldim. Hırsız girdiğini düşünmüştüm ben aslında ama sonradan baktık ki üstte oturanlar 2 İranlıyı kaçırıp gasp edip burada işkence etmişler. Onlarda artık dayanamayıp brandanın üstüne atlamışlar. Durumları perişan haldeydi artık dayanamayıp atlamışlar aşağıya elleri ayakları bağlı olsa atlayamazlardı herhalde elleri ayakları açıktı. Benim dükkanımın brandasına atlamışlar ama bunlar yurt dışına gitmek istiyormuş o yüzden bu çeteye uymuşlar. Onlar atlayınca çete kaçmaya başlamış bizim mahalleli arkadaşlar koşarak yakalamışlar sonra da polise teslim etmişler. Polisler gelince onları polislere teslim ettik biz” şeklinde konuştu.


Aynı mahalle de fırıncılık yapan Abdülbaki Aras ise, “Uzun zamandır burada bize komşuydular ve bizden alışveriş yapıyorlardı asla böyle bir şey beklemiyorduk. Ben evimden kamerayı izliyordum polisleri görünce hemen çocukları aradım baksınlar diye. Çocuklar bakınca ortaya çıktı ki bir karı kocayı burada reyin tutmuşlar. O karı koca da İtalya’ya gitmek istiyormuş o yüzden bunlarla iletişime geçmişler onlarda burayı birkaç gün kalacakları otel olarak kandırıp buraya getirmişler. Bir de ben fırıncı olduğum için kimseyi aç bırakmıyorum veriyorum onların bana borcu var buradan sesleniyorum borçlarını ödesinler” ifadelerini kullandı.

Batuhan Toprak

Asayiş

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Samsun’da cam balkon dükkanı sahibi iki ortak arasında yaşanan ‘alacak-verecek’ anlaşmazlığı cinayetle sonuçlandı. Konuşmak için ortağını ormanlık alana götüren şahıs, onu tabancayla vurarak öldürdü.

Muhammer Ay
SAMSUN-
Olay, Samsun’un Canik ilçesi Hasköy Mahallesi’ndeki ormanlık alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 16 Nisan Salı saat 23.00’ten itibaren Muhammet Tuncel’den (26) haber alamayan yakınları polise kayıp başvurusunda bulundu. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan araştırmada, kayıp şahsın iş ortağı Harun Sipahi (27) ile en son beraber olduğu ve akabinde kaybolduğu tespit edildi. Polis tarafından gözaltına alınan Harun Sipahi, birlikte cam balkon işi yaptıkları ortağı Muhammet Tuncel ile konuşmak için Hasköy Mahallesi’nde ormanlık alana gittiklerini, kavga etmeleri neticesinde silahla ateş etmek suretiyle onu öldürdüğünü itiraf etti.

Harun Sipahi’nin olay yerini göstermesi üzerine kayıp gencin cansız bedeni ormanlık alanda bulundu ve otopsi için Adli Tıp Kurumu Samsun Grup Başkanlığına gönderildi. Gözaltına alınan Harun Sipahi, tartışmanın ‘alacak-verecek’ anlaşmazlığından kaynaklandığını savundu.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Okumaya devam et

Asayiş

Samsun’da 20 araca ait 28 adet sahte plaka ele geçirildi

Samsun’da 20 araca ait 28 adet sahte plaka ele geçirildi, bir kişi yakalandı.

Muhammer Ay
SAMSUN-
Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince sosyal medya hesapları üzerinden sahte mühürlü veya mühür kullanmadan sahte olarak üretilmiş araç plakalarının kullanılmasının engellenmesine yönelik çalışma yaptı. APP plaka olarak adlandırılan, standartlara uygun olmayan, farklı karakter ve şekillerle yazılmış, normal plakaların aksine daha dikkat çekici bir görünüme sahip olan araç plakası imal ederek sattığı tespit edilen Y.A.A. isimli şahsın işyeri ve aracında yapılan aramalarda 20 araca ait 28 adet sahte araç plakası ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Olayla ilgili Y.A.A. hakkında “resmi belgede sahtecilik” suçundan adli ve Karayolları Trafik Kanunu’ndan idari işlemler yapıldı.

Okumaya devam et

Asayiş

Mağarada define faciası… 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Bursa’nın İznik ilçesi Gürmüzlü Mahallesi’nde kaçak kazı yapan 3 defineci jeneratörden sızan gaz sonucu hayatını kaybetti. Şahıslardan birinin cansız bedeni mağara girişinde, ikisi de mağaranın içerisinde jandarmanın arama kurtarma köpeklerince bulundu. Bursa İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin Aktemur da operasyonu bizzat yerinde yönetti.

İlkay Altay – Mehmet Buldu
BURSA
-Edinilen bilgiye göre, İznik ilçesi Gürmüzlü Mahallesi Karadere Mevkii’nde 3 arkadaşın bir mağarada kaçak kazı yaptığı sırada jeneratörden sızan gaz şahısları etkiledi .
Uzun süredir mağaranın definecilerin hedefinde olduğu ve dönem dönem kazılar yapıldığı iddia edildi. İhbar üzerine bölgeye giden jandarma ve 112 ekipleri mağaranın girişinde definecilerden birinin cansız bedenine ulaştı.

Mağaranın içerisinde 2 kişinin daha bulunduğu ihbarı üzerine Jandarma ekipleri arama kurtarma ve AFAD ekiplerini istedi. Olay yerine gelen arama Damga ve Meftun isimli kurtarma köpekleri 2 definecinin cansız bedenine ulaştı. Olayda hayatını kaybedenlerin sayısı ise 3’e çıktı.

Cumhuriyet Savcılığı’nın konuyla ilgili araştırması da sürürken, definecilerin cansız bedenlerinin mağaradan çıkarılacağı ve otopsiye kaldırılacağı öğrenildi.

Jandarma da olayla ilgili gözcü konumunda başka kişiler olup olmadığını detaylı şekilde soruşturuyor.

Gürmüzlü Mahalle Muhtarı Zeynel Çetin, “Şahıslara akşamdan beri ulaşılamayınca olay ortaya çıkıyor. Doğum yeri bu köy olan ancak Gölcük’te oturan kişiden haber alınamamış. Daha önceden de bu işleri yaptığı tahmin edilen kişilere ulaşılamayınca bu durum tespit edildi. Jandarma ve savcılığımız olayı soruşturuyor” dedi.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.