Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

FETÖ, Mehmet Öz, Sağlık Bakanı!… Can sıkıcı bağlantılar…

Gazeteci Mert Taşcılar mide bulandıran bağlantıları ortaya koyan bir yazı kaleme aldı. “Pandemi yalanı”nın neden uzatıla uzatıla sürdürüldüğü, bunlardan kimlerin nasıl çıkar sağladığı yazılan yazı ile daha iyi anlaşılıyor. Bu yalanlara devletin tepesinin, İçişlerinin ve tüm kamunun ortak edilmesi ise insanların devlete olan güvenini zedeliyor. İşte Mert Taşçılar’ın o yazısı…

Avuç avuç içirilen ilacın Mehmet Öz ile ne ilgisi var?

Koronavirüs tedavilerinde kullanılan ilaçlar üzerindeki tartışmalar bitmiyor.
Özellikle Türkiye’de koronavirüse yakalananlara, filyasyon ekipleri tarafından kapıya getirilen “Favipiravir” ilacına yönelik yüksek kullanım sayısı nedeniyle tepkiler var.
Koronavirüse yakalananlardan ilacı, ilk gün 8 saat arayla 8’er tane olmak üzere toplamda 16 adet içmeleri isteniyor.


Fakat bu ilaç üzerinden Fahrettin Koca’dan Mehmet Öz’e kadar uzanan ilişkiler ortaya çıktı.
Adı: Cem Fadıl Bozkurt
FETÖ Çatı davasında tanık olarak 2018 yılında bir iddiayı ortaya attı.
Söylediğine göre Chicago’ya gönderdikleri FETÖ lideri Fethullah Gülen‘i, Mustafa Öz’ün oğlu Mehmet Öz, hastaneye yatırdı ve tetkikler yaptırdı.
İşi daha da ileriye götürüp Öz’ün Gülen için, “Ülkesinde tedavi yapılamaz, burada kalması uygundur” raporu aldırdığını iddia etti.
Öz hakkında bu iddialar varken koronavirüslü hastalara içirilen ilacı üreten firmayla Mehmet Öz’ün ilişkisi dikkat çekti.

Adı: Atabay Kimya…
Bu ilaç Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın üniversitesi Medipol ile bu firma tarafından ortaklaşa üretiliyor.

İstanbul Medipol Üniversitesi Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı (TESA) tarafından kuruldu. Vakfın kurucusu da Bakan Fahrettin Koca.

Geçen Haziran ayında yapılan tanıtımda ise ilacı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yerine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tanıtmıştı.

Atabay Kimya Odatv’ye yaptığı açıklamada, “İlacın İstanbul Medipol Üniversitesi ile ortaklaşa üretildiği iddiası kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca Atabay’ın İstanbul Medipol Üniversitesi ile hiçbir ortaklığı yoktur” diyerek sadece sentez çalışmalarının yapıldığını belirtti.
Fakat bu yerli sentezin üretildiği haberini Medipol Üniversitesinin internet sitesinden yapılan duyuruyla açıklanmıştı.

Üniversitenin açıklamasında, “Favipiravir isimli ilacın yerli sentezi; Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), İstanbul Medipol Üniversitesi ve Atabay İlaç iş birliğiyle üretildi” denilmişti.

Firmanın internet sitesini açınca bile sağlıkçıysanız “Sağlıkçılara yardımcı kuvvet” diyerek ilacın tanıtım reklamı açılıyor.

Firmanın sahibi Bülent Atabay
Şirketi 1939 yılında kuruldu. Köklü ilaç firması olarak tanınıyor.  Atabay, “İlaç kralı” diye de biliniyor.

Yıllar önce Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, “Resmi belgede sahtecilik” suçundan Atabay ve finans müdürüne 45’şer yıl hapis cezasına çarptırmış.
Ailesinde ise bir isim dikkat çekiyor.
Suna Atabay…


Sonradan soy ismi “Öz” olan Suna Atabay, Mehmet Öz’ün annesi olmasıyla tanınıyor.
Favipiraviri üreten Bülent Atabay, Mehmet Öz’ün amcası olarak çalışmalarını gerçekleştiriyor.
Atabay Kimya da bu akrabalık ilişkisinin doğru olduğunu belirterek yaptığı açıklamada, “Mehmet Öz ile akrabalık ilişkisi olduğu doğrudur; fakat Mehmet Öz’ün firmamızla ve firma faaliyetlerimizle herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır” ifadelerini kullanıyor.

Sonuç olarak vatandaşa avuç avuç içirilen Favipiravir denilen bir ilacın üstünde ilaç tekeli bir firma, Sağlık Bakanı ve ABD’li Öz’ün buluşması şüphe uyandırıyor.

Üstüne üstlük buraya kadar yazdığımız isimler iki sene önce bir araya gelmiş. Fotoğraflarını da Atabay firmasının sosyal medya hesabından paylaşılmış.

Buluşan isimler Fahrettin Koca, Mehmet Öz, Bülent Atabay…

Kamuoyunda özellikle sosyal medyada bu ilaç yüzünden kronik hasta olduğunu hatta yakınlarının öldüğünü bile söylemeye başlayanlar ortaya çıkınca iki gün önce Atabay Kimya apar topar bir açıklama yaptı.

“İddialar asılsızdır” denilen açıklamada, “Atabay İlaç olarak vatandaşlarımız ve ülkemiz menfaatleri için her zaman olduğu gibi bugün de var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada her ne kadar “iddialar asılsızdır” denilse de iki yıl öncesine ait fotoğrafların şirket tarafından paylaşılması, on binlerce hastaya neredeyse “avuç avuç” içirilen ilaç üzerinde tartışmaları sonlandırmadı.


ATABAY KİMYA AÇIKLAMASINDA NELER SÖYLEDİ

Odatv’nin haberinin ardından bir açıklama yapan Atabay Kimya, paylaştığı metinde şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle belirtmek isteriz ki; Atabay’ın ilk ve tek önceliği, insan sağlığıdır. Ülkemizde KOVID-19’a karşı geliştirdiğimiz Favipiravir hammaddesi içeren Favicovir ilacı Bilim Kurulu’nun hazırladığı Kovid-19 tedavi protokolü çerçevesinde hastalara verilmektedir. Bu ilaç eczanelerde satılan bir ilaç değildir. Atabay’ın tekelinde değildir. Favipiravir ruhsatı alan bizim şirketimiz dışında 6 şirket daha vardır. Dolayısıyla 7 şirket tarafından üretilen ve etkinliği kanıtlanan bu ilacın kullanılmasına yönelik güveni azaltmak veya insanları sağlık protokolünden uzaklaştırmak birçok insanın hayatını tehlikeye atmaktır.


İlacın İstanbul Medipol Üniversitesi ile ortaklaşa üretildiği iddiası kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca Atabay’ın İstanbul Medipol Üniversitesi ile hiçbir ortaklığı yoktur.  TÜBİTAK KOVİD-19 Türkiye İlaç ve Aşı Platformu’nda bulunan İstanbul Medipol Üniversitesi’nden bilim insanları ile sentez çalışmaları yürütülmüştür; kamu-üniversite-sanayi iş birliği kapsamı altında çalışılmıştır. Bu çalışma, Atabay’ın üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde değişik üniversitelerle sürdürmekte olduğu birçok Ar-Ge çalışmasından biridir. TÜBİTAK KOVID-19 Türkiye İlaç ve Aşı Platformu destekli projelerin tanıtımı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılmaktadır.


Mehmet Öz ile akrabalık ilişkisi olduğu doğrudur; fakat Mehmet Öz’ün firmamızla ve firma faaliyetlerimizle herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır.

Atabay firması, 81 yıldır faaliyet gösterdiği ilaç sektöründe ülkemizde ilaç etkin maddesi geliştirmeyi temel yetkinlik olarak yürüten birkaç ilaç şirketinden biridir.  Ürettiğimiz ilaç etkin maddelerini ülkemizde kullanmanın yanında Avrupa ve Amerika kıtalarındaki gelişmiş ilaç piyasalarına ihraç etmekteyiz.


Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü yüzünden pek çok vatandaşımız olumsuz etkilenmiştir.  Sınırların kapandığı, ülkelerin birbirlerinin sağlık siparişlerine el koyduğu pandemi döneminde, tedarik zincirini hiçbir aksaklığa uğratmadan üretimimizi başarıyla gerçekleştirdik ve gerçekleştireceğiz.

İlaca erişimin en önemli konu olduğu bu olağanüstü dönemde, bu tür asılsız ve mesnetsiz iddiaları üzüntü ile karşılıyoruz. Toplum sağlığı için bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğimizi bilmenizi isteriz.”


Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

15 metrelik uçurumdan uçtular, hayatlarını ağaç kurtardı

Antalya’da yaklaşık 15 metrelik yükseklikten uçarak bir ağacın üzerine düşen otomobildeki karı koca emekli öğretmen, itfaiye ekiplerinin film gibi operasyonuyla kurtarıldı.

Suat Metin
ANTALYA-
Kaza, saat 19.30 sıralarında Kepez ilçesi Antalya Bulvarı üzerindeki seyir terası olarak bilinen noktada yaşandı. Alınan bilgiye göre, Hasan T. (68) idaresindeki 60 HF 563 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce demir bariyerlere çarptı ardından yaklaşık 15 metre yükseklikteki uçurumdan bir ağacın üzerine oradan da toprak zemine düştü. Kazayı gören vatandaşlar, araçta bulunan sürücü ile eşi Gülseren T.’yi (68) araçtan çıkardılar. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi.

Hastanede tedavi altına alındılar

Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, kaşık sedyeye alıp halat yardımıyla yukarı çıkardı. Çifi, ambulansla kaldırıldıkları Antalya Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Çiftin bilinçlerinin yerinde olduğu öğrenildi. Hurdaya dönen araç ise vinç yardımıyla bulunduğu noktadan alındı.

“Ağaç olmasaydı muhtemelen ölürlerdi”

Kazanın görgü tanıklarından Burak Ürün, “Araba fren sıkarken aşağıya uçtuğunu gördüm. O anda yardıma gidip yaralıları çıkarmaya çalıştım. O ağaç olmasaydı araba aşağı yuvarlanacaktı. Ağaç sayesinde kurtuldular” dedi.



Okumaya devam et

Asayiş

Heyelan sonrası uçurumun kenarındaki otomobiller böyle kurtarıldı

Bursa’nın Gemlik ilçesinde etkili yağmur istinat duvarının çökmesine neden oldu. 2 kişinin yaralandığı olayda heyelan sonrası ilk görüntüler ortaya çıkarken, uçurumun kenarında kalan otomobiller vinç yardımıyla kurtarıldı.

BURSA-
Kent merkezi ve ilçelerde etkili olan yağış nedeniyle Gemlik ilçesine bağlı Balıkpazarı Yeni Mahalle’de, bir inşaat firmasının yaptığı istinat duvarının çökmesine neden oldu. Çöken duvarın 2 apartmana gelmesiyle büyük bir panik yaşayan mahalle sakinleri hızla evlerini boşalttı. Meydana gelen olayda 2 kişi yaralanırken, bazı otomobiller ise uçurumun eşiğinde kaldı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, AFAD, sağlık ve çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, heyelan sonrası araçların kurtarılma anı ise kameraya yansıdı.

Öte yandan, Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, “Geceden beri devam eden sağanak yağış sebebiyle bulunduğumuz bölgede istinat duvarı göçtü. 2 tane vatandaşımız hafif yaralı. Onları hastaneye intikal ettirdik. Bir kaç tane aracımız hasar gördü. Bunların alandan çekilmesini sağladık. Şimdi Çevre İl Müdürlüğü’müz ile konuştuk. Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş’a durumları arz ettim. Onun emir ve komutası dahilinde işlerimizi yürütüyoruz. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’müzden teknik elemanlar gelecek. Hem istinat duvarının hem de apartmanın durumuyla ilgili bir inceleme yapacaklar. En kısa sürede oluşan zararı gidermek üzere vatandaşlarımızı evlerine yerleştirmek üzere işlerimize başladık. En hızlı şekilde de devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Okumaya devam et

Asayiş

Antalya’da otel servis aracı devrildi: 19 yaralı

Antalya’nın Serik ilçesinde otel personelini taşıyan servis aracı devrildi, içindeki 19 yolcu yaralandı.

Mehmet Demirci
ANTALYA-
Kaza, Serik ilçesi D-400 karayolu üzerinde sabah saat 07.15 sıralarında meydana geldi. Otele personel götüren Osman Ali Kaplan’ın kullandığı 07 C 82562 plakalı servis aracı, sürücünün önüne çıkan otomobile çarpmamak için manevra yapması sonucu yağış nedeniyle kayganlaşan yolda önce refüje çıktı, ardından tel çitlere çarparak yan yattı. Kaza sonrası ihbar sonrası çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, yapılan ilk müdahalenin ardından Serik Devlet Hastanesi ve özel hastanelere kaldırıldı.

Midibüs sürücüsü Osman Ali Kaplan, “Hızım 70’di. Taksinin biri aniden önüme kırdı. Hafif frene basınca refüje doğru araç kaydı ve yan yattı. İçinde 19 yolcu vardı” şeklinde konuştu.
Kaza anını gören Mehmet Şükür isimli bir vatandaş, “Şoför frene basınca araba yan yattı. Ondan sonra 112’yi aradık, otel servisi olduğunu söyledik. Geldiler müdahale ettiler” diye konuştu.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.