Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Kılıçdaroğlu, Bodrum’da yanan bölgeleri inceledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li büyükşehir belediye başkanları, Muğla’nın Bodrum ilçesinde yangında zarar gören bölgeleri inceleyerek vatandaşları dinledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kendisine eşlik eden belediye başkanlarının ziyaretindeki ilk durak, Muğla’nın Bodrum ilçesi oldu. Sabahın erken saatlerinde Mazı köyü yangın bölgesinden başlayan ziyarette Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yangın sürecini ve sonrasında yaşananları aktardı. Kılıçdaroğlu, yangınzedelerin kendisine bildirdiği talepleri dinleyerek notlar aldı.

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki belediye başkanları, Mazı Mahallesi’nde kurulan Bodrum Belediyesi Afet Alanları Destekleme Merkezi’nde, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından karşılandı. Buradaki ziyarete Muğla, İstanbul, İzmir, Aydın, Adana, Mersin, Tekirdağ, Antalya, Hatay büyükşehir belediye başkanları, bölge milletvekilleri, CHP Muğla ve Bodrum yönetimi, belediye meclis üyeleri katıldı.

“Taleplerinizi yerine getirmek boynumuzun borcudur’’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yangından etkilenen köylülerin taleplerini dinledi. Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, “Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ciğerlerimiz yandı, sadece siz değil bütün Türkiye üzüldü. Hepimizin yüreği buradaydı. Hepimiz büyük bir merakla bekliyorduk, mücadele ediliyordu. O mücadele konusunda da gönül birliği yaptık, el birliği yaptık. Şu anda bizim Büyükşehir Belediye Başkanlarımız da buradalar.

Onların da büyük yardımları oldu. Osman Başkan’a ve Bodrum Belediye Başkanı’na destek verdiler. Muhtarım yanımda oturuyor, kendisine de söyledim. Taleplerinizi iletin, aklınıza gelmeyen bir talep olursa da daha sonra iletin, mutlaka yerine getireceğiz. Sizin talebinizi yerine getirmek bizim boynumuzun borcudur, bunu yapacağız” diye konuştu.

Köylüler Kılıçdaroğlu’na taleplerini bildirdi

Yangından etkilenen vatandaşlar Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a verdiği destek için teşekkür ederek, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan yangın söndürme uçağı ve helikopter talebinde bulundu. Kılıçdaroğlu, köylülerin taleplerini tek tek not alarak, “Belli bir zaman dilimi içinde yeni yeni ihtiyaçlar da çıkabilir. Bu ihtiyaçlar bugün sizin de aklınıza gelmeyebilir. Bizim aklınıza gelemeyenler olursa onları da bize bildirin, biz sizin emrinizdeyiz” dedi.

Başkan Aras, ziyaretçilere yangın sürecini ve yaşananları aktardı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na ve beraberindekilere yangın süreci ile ilgili brifing verdi. Aras, Milas-Beyciler bölgesinde 31 Temmuz günü başlayan ve Mazı Mahallesi’ne sıçrayan yangını, yapılan müdahaleleri ve yangından zarar gören vatandaşlara verilen destekleri içeren bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Aras’ın sunumunun ardından, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Yukarı Mazı bölgesine geçti.
Bölge halkı ile bir araya gelinen programda konuşan Başkan Aras, “Mazı Mahallemiz beş ayrı bölgeden oluşuyor. Bu beş ayrı yerleşim yerinde yaşayan vatandaşlarımız da burada toplandılar. Biz tek tek evleri gezerek, herkesin evinde öğrencisi mi var, ineği mi var, kuzusu mu var, tavuğu mu var, kronik hastası mı var, yaşlısı mı var, işsizi mi var hepsini tespit ettik ve vatandaşlarımızla da sürekli iletişim halinde kaldık. Gereken destekleri de imkanlarımız el verdiğince sağlamaya çalışıyoruz. Sağ olsun Genel Başkan’ımız bu zor günlerde bizlere destek olmak için buraya kadar geldi. Her zaman sizlerin yanınızdayız. Burada, samimiyetle yaşadığınız sıkıntıları ve bizlerden beklentilerinizi ifade edin” diye konuştu.

Eren Ayhan

Genel

Eşini, en yakın arkadaşı ve dayısının eşiyle aldatan kocaya 1 milyon lira tazminat cezası

SAMSUN’da Ayşe A. (42), kendisini hem yakın arkadaşı hem de dayısının eşi A.S. (50) ile aldattığını öne sürerek eşi Ahmet A.’ya (48) boşanma davası açtı. Çifti boşayan mahkeme, A.S. ile 326 günde 828 kez telefon görüşmesi yaptığı tespit edilen Ahmet A.’nın 500 bin lira maddi, 500 bin lira da manevi tazminat ödemesine hükmetti.

EMRE ÖNCEL
SAMSUN-Samsun’da yaşayan 2 çocuk annesi Ayşe A., 2001 yılında evlendiği Ahmet A.’nın, kendisini hem yakın arkadaşı S.Ç. hem de dayısının eşi A.S. ile aldattığını öne sürerek, 23 Şubat 2021 yılında boşanma davası açtı. Samsun 2’nci Aile Mahkemesi’nde görülen davada, Ahmet A.’nın, A.S. ile 326 günde 828 kez telefon görüşmesi yaptığı tespit edildi. Ayşe A., kocası hakkındaki iddiaları, şahitleriyle de kanıtladı. Mahkeme heyeti 26 Nisan 2024’te görülen duruşmada, Ayşe A.’yı haklı bularak boşanmalarına karar verdi ve Ahmet A.’nın 500 bin lira maddi, 500 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Öte yandan, 10 yaşındaki U.A.’nın velayetinin anneye verilmesine, Ahmet A.’nın, eşi Ayşe A. ile oğlu B.A.’ya (23) biner lira nafaka ödemesine karar verildi.

‘PSİKOLOJİSİNİ ALTÜST ETTİ’

DHA’ya konuşan Ayşe A.’nın avukatı Arslan Bolat, “Herkes eşinin kendisine olan ilgisini kaybettiğini, ilerleyen aşamada ise kendisini aldattığını hisseder ve bunu anlayabilir. Ancak asıl sorun, mahkeme dosyasına bunun yansıtılıp yansıtılmadığıdır. Mahkemeler somut delillere göre hareket eder ve buna göre karar verirler. Müvekkilimiz dayısının eşi ile aldatılmış ve çok büyük bir mağduriyet yaşamıştır. Bu kadar güvendiği iki insanın kendisini aldatması, uzun süre kendisinden gizli şekilde ilişki yaşaması psikolojisini altüst etmiş, uzun süre psikolojik tedavi görmesine rağmen olayın üzerinden yıllar geçse de hala olayı tam olarak atlatamamıştır. Bu sebep ile biz dosyaya tüm tedavi evraklarını reçeteli olarak kullandığı ilaçları ekledik. Ardından da eşi ve diğer kadın arasında bir yılda 828 defa yapılan telefon görüşmesi, bu görüşmelerin de gecelerce ve saatler boyu sürdüğünü öğrendik. Bu durumun da mahkeme tarafından araştırılarak dosyaya eklenmesini istedik” dedi.

‘YAŞADIĞI ACIYI UNUTMAYACAK’

Durumun mahkeme için de açıklığa kavuştuğu söyleyen Bolat, “Müvekkilimizin mağduriyetinin boyutu da mahkeme dosyasına doğru şekilde yansıtıldığı için mahkeme müvekkilimiz lehine bir milyon lira tazminata hükmetti. Elbette ki müvekkilimizin yaşadığı acı tazminat miktarı ile ölçülemeyecek kadar büyük ve bu tazminat miktarı ne olursa olsun müvekkilimiz yaşadığı acıyı unutmayacak ancak inanıyoruz ki müvekkilimiz kendisine yeni bir hayat kurarken kimseye muhtaç olmayacak” diye konuştu. (DHA)

Okumaya devam et

Genel

Samsun’da renkli 1 Mayıs kutlamaları

Samsun’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü renkli görüntüler ile kutlandı. Etkinlikte “Katil sürüleri Filistin’den defolun” yazılı pankart açıldı.

Erdi Demir
SAMSUN-
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları Samsun’da Atatürk heykeline çelenk sunumu ile başladı. Gar Kavşağı’nda toplanan işçi ve emekçiler, Cumhuriyet Caddesi üzerinden etkinliklerin düzenleneceği meydana kadar sloganlar ve pankartlar eşliğinde yürüdüler. Zaman zaman kıyafetleriyle yürüyen madenciler, fırıncılar ve diğer meslek grupları yürüyüşe katılanların beğenisini toplarken, bazı tepkiler de dikkat çekti.

Filistin halkına ve direnişine destek verdikleri için böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini ifade eden grup, Türk halkı olarak her zaman özgür Filistin’in yanında olduklarını ve bölgede barışın sağlanması gerektiğini söylediler.

Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri, 1 Mayıs Tertip Komitesi temsilcilerinin konuşmalarının ardından şarkılar ve marşların söylenmesi ve halaylar çekilmesi ile sona erdi.

Okumaya devam et

Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizle birlikte tüm dünyada kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Helal rızık peşinde koşan tüm işçi ve emekçi kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum” dedi.

Hülya Keklik
ANKARA-
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizle birlikte tüm dünyada kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Helal rızık peşinde koşan tüm işçi ve emekçi kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum.”

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.