Eğitim

Veliler isyanda!

Valiliklerin okullara gönderdiği, “Öğrenciler öğle yemeğini kantinde yiyecek” genelgesi hem öğrencileri hem de velileri kızdırdı. 50 metrekarelik kantinlerde 500-600 öğrencinin abur cubur besinlere maruz bırakılması velileri zor durumda bıraktı. Veliler, “Küçünük alana tıkıştırılan çocuklarımıza bu şekilde virüs bulaşmıyor muymuş? Yöneticiler bunu bilemeyecek kadar akıl tutulması mı yaşıyor?” diye sordu.

Covid 19 “yaygarası” nedeniyle şimdi de okullarda akıl almaz uygulamaların altına imza atılıyor. Valiliklerin okullara gönderdiği genelgelerle öğrencilerin öğle tatilinde yemek için okul dışına salınması yasaklandı. Öğrencilerin okullardaki kantinlerde abur-cubur yemeye zorlanması velileri de kızdırdı. Çocuklarının sağlıksız beslenmesine gönlü razı olmayan veliler dışlarıdan yemek alıp okula götürürken, “Biz hergün liseye giden çocuklarımıza yemek mi götüreceğiz” diye yakındı.

Samsun’un İlkadım İlçesi Karasamsun Mahallesi’nde bulunan Köksal Ersayın Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören 1000 dolayındaki öğrencinin Samsun Valiliği Genelgesi’yle yemeğe salınmadığına dikkat çekilirken, “Bu okulun kantini 50-60 metrekare. Çocukları iki gruba ayırmışlar. 500’ü ilk grupta kalan 500’ü ikinci grupta kantinden tost, poğaça, börek gibi gıdalar yiyecekler. 50-60 metrerkare yerde 500 çocuğun yemek yiyecek olması nasıl oluyor da sağlıklı görülüyor. Sayın Vali bunu bilmiyor mu? Acaba genelgeler yazılırken, gönderilirken neye dikkat ediliyor. Covid varsa ufacık yerde 500 gencin tıkış tıkış yemek yemesi ne kadar sağlıklı?” denildi.

Çocuklarının özgürlüğünün kısıtlandığını ifade eden veliler, bu uygulamaya son verilmesini istedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Trendler