Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Bodrum Dünya’nın en seçkin şehirlerini geride bıraktı

Dünya’nın en seçkin 25 kenti arasına giren Bodrum yapılan ankette 16’cı sırada yer aldı.
Türkiye’nin gözde tatil merkezlerinden biri olan Bodrum, dünyanın prestijli seyahat dergisi ‘Travel and Leisure’un ‘en iyi 25 kent’ listesindeki yerini aldı. yapılan araştırmalar sonucunda 16’ıncı sırada bulunan Bodrum bir çok dünyaca ünlü tatil bölgelerini ise geride bıraktı.


Bodrum Belediyesi’nin konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bir kez daha dünyanın en iyisiyiz. Dünyanın en prestijli seyahat ve yaşam dergilerinden ‘Travel and Leisure’ okuyucularının deneyimlerini ve önemli kriterleri göz önünde bulundurarak seçtiği ‘Dünya’nın En İyileri Ödülleri’nde en seçkin 25 kent arasında yerimizi aldık” yazısıyla bu durumu paylaştı.

Eren Ayhan

Genel

Arapça yasak, diğer diller serbest

Kilis’te iş yerlerine asılan Arapça tabelalar tek tek sökülürken, diğer dillerdeki tabelalara ise dokunulmadı.

Okan Genç
KİLİS-
31 Mart 2024 Mahalli İdare Yerel seçimlerinde CHP’den Kilis Belediye Başkanı olarak Seçilen Avukat Hakan Bilecen’in talimatıyla zabıta ekipleri tarafından Arapça tabela ve afiş gibi iş yerlerine yönelik denetimler başlatıldı. Belediye başkanının vaatlerinden biri olan ve kent genelindeki Suriyeli esnafların işletme önlerine asılan Arapça tabelalar tek tek sökülüyor. Zabıta ekipleri, Arapça tabela bulunan işyerlerine tabela ve afişlerin kaldırılması için kent genelinde bulunan esnaflara 30 gün süre verilerek kaldırılması konusunda uyarılarda bulundu.
Diğer dillerde yazılan tabelalara ise dokunulmadı.

Okumaya devam et

Genel

Türkiye’nin en zeki şehirleri belli oldu: Erzincan 71. sırada yer aldı

Türkiye’nin Zeka Testleri Merkezi tarafından yapılan çalışmaya göre belirlenen en zeki illeri açıklandı. Erzincan 71. sırada yer aldı.

Ahmet Akbuğa
ERZİNCAN-
Toplam 1.214.505 kişinin IQ puanı esas alınarak gerçekleştirilen çalışmada, zeka testlerinin bireylerin bilmekle yeteneklerini ölçmek ve kıyaslama amacıyla kullanıldığı bir perspektif sunmakta olduğu kaydedildi.

Yapılan testten en yüksek ölçüm 105.20, en düşük ölçüm ise 94.19 olarak belirlendi.
Teste göre en zeki şehir Eskişehir oldu. Eskişehir’den toplam 13.656 kişinin katıldığı zeka testinde IQ ortalaması 105.20 olarak belirlendi.

Teste göre 96.97 4146 IQ ile Erzincan 71. sırada yer alırken en zeki 10 il şu şekilde açıklandı:
1-Eskişehir: 105.20 IQ, 2-Ankara: 104.91 IQ, 3-İzmir: 104.51 IQ, 4-Muğla: 104.12 IQ, 5-Çanakkale: 104.02 IQ, 6-İstanbul: 104.02 IQ, 7-Kocaeli: 103.85 IQ, 8-Balıkesir: 103.59 IQ, 9-Bursa: 103.47 IQ, 10-Kırklareli: 103.36.

Okumaya devam et

Genel

Samsun TSO’dan 750 aileye gıda yardımı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB iş birliği ile Ramazan ayında ihtiyaç sahibi 750 aileye gıda yardımında bulundu.

AYHAN GONCA
SAMSUN-
Samsun TSO, Ramazan ayında bir kısmı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden olmak üzere toplam 750 ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımı yaptı. İhtiyaç sahipleri, içinde 12 çeşit temel ihtiyaç malzemesi bulunan erzak paketlerini verilen kupon karşılığında anlaşmalı marketten aldı.

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, dayanışma ve kardeşlik duygularının pekiştirildiği bir Ramazan ayını daha geride bıraktıklarını belirterek, “Mübarek Ramazan ayı boyunca toplum olarak yardımlaşma ve dayanışma kültürümüzün en güzel örneklerini hep birlikte yaşadık. Biz de oda olarak sosyal sorumluluğumuz çerçevesinde her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan’da da çatı kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin desteğiyle maddi durumu elverişsiz ailelere destek olmaya gayret gösterdik. Bu yıl 750 aileye ulaştık. Geleneksel hale gelen yardımlarımız inşallah devam edecek. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin” dedi.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.