Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

FETÖ’nün mahrem askeri yapılanmasından 3 kişi adliyeye sevk edildi

Samsun merkezli Karabük’ü de kapsayan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün mahrem askeri yapılanmasına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden 3’ü adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan soruşturma kapsamında FETÖ/PDY silahlı terör örgütün “mahrem askeri” sorumlularında kontörlü/ ankesörlü telefonlardan ardışık arandıkları tespit edilen 2 muvazzaf askeri personel ve 4 kapatılan askeri okul öğrencisine yönelik dün sabah eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Atakum, İlkadım, Bafra ve Çarşamba ilçesi ile Karabük’te düzenlenen eş zamanlı operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Samsun Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Polisteki sorguları tamamlanan 3 kişi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. 3 kişinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Asayiş

Taksi şoförüne satırlı saldırı; parmağı koptu

Ankara’da taksi şoförü Erdi Yıldız’ın aracına çarpan sürücünün satırlı saldırısında sol el baş parmağı koptu. Kopan parmak hastanede dikilirken, saldırı anı taksideki güvenlik kamerasına yansıdı. Polis kaçan sürücüyü arıyor.

Umutcan ÖREN-Ali Eren İĞDE
ANKARA-Olay, dün akşam saatlerinde Çankaya ilçesi İlkbahar Mahallesi Ukrayna Caddesi’nde meydana geldi. Yolcu almak için yol kenarında bekleyen Erdi Yıldız’ın O6 T 7258 plakalı taksisinin aynasına, yanından geçen otomobil çarptı.

Yıldız, korna çalarak çarpan aracın sürücüsüne tepki gösterdi. Buna sinirlenen sürücü, araçtan inip taksi şoförü Erdi Yıldız’a aracına satırla saldırdı. Erdi Yıldız, yan koltuğa kaçarak kendisini korumaya çalışmasına rağmen, satırın eline isabet etmesi sonucu baş parmağı koptu.Yüzünde ve kollarında da kesikler oluşan Erdi Yıldız, kopan parmağı ile birlikte çevredekiler tarafından Bilkent Şehir Hastanesi’ne götürüldü. Erdi Yıldız’ın, kopan parmağı operasyonla dikilirken, tedavisi devam ediyor.

‘KORKUYORUZ’ 

Polis, olayın ardından kaçan sürücüyü yakalamak için çalışma başlattı. Saldırı anı taksinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüde sürücünün satırla taksinin içinde şoföre saldırdığı görüldü. Erdi Yıldız’ın, sürücünün savurduğu satırdan kaçarken sol el baş parmağının kopması da görüntüde yer aldı.

Erdi Yıldız ile aynı durakta çalışan taksi şoförü Fahri Korba, olay yerinde belediye çalışanlarının araya girerek saldırganı durdurduğunu söyleyerek, “Erdi’yi belediye çalışanları durağa getirdi, her tarafı kandı.

Parmağı kopmuş. Olay yerine giderek parmağı bulduk, hastaneye götürdük” dedi. Durak Başkanı İrfan Yıldız da Erdi Yıldız’ın parmağının hastanede dikildiğini, yüzü için tekrar ameliyata alındığını söyledi. İrfan Yıldız, “Durumu kritik. Parmağı koptu, parmağını diktiler. İnşallah iyi olur; ama ‘yüzünde iz kalır’ diyorlar. Önlem alınması lazım. Her sokağın başında polisler uygulama yapacak. Arabaları didik didik arayacaklar, hepsini arayacaklar. Korkuyoruz işe çıkmaya” dedi. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

2,5 saat arayla arkadaşlarından birini öldürdü, diğerini yaraladı

Konya’da emlakçı Mevlüt T. (37), 2,5 saat arayla tartıştığı arkadaşı Hasan Aktepe’yi (32) tabancayla yaralayıp, ofisini bastığı mimar arkadaşı Necati Şadi Kılıç’ı (29) ise av tüfeği ile öldürdü.

Salih BÜYÜKSAMANCI
KONYA-İlk olay, dün saat 21.00 sıralarında Selçuklu ilçesi Beyhekim Mahallesi Şafak Caddesi’nde meydana geldi. Emlakçı Mevlüt T., arkadaşı Hasan Aktepe ile sokak ortasında bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi ile Mevlüt T., tabanca ile Aktepe’yi karnından vurup, kaçtı. Sağlık ekiplerince Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırılan Aktepe’nin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Aktepe’yi yaraladıktan 2,5 saat sonra Yazır Mahallesi Topak Sokak’a gelen Mevlüt T., saat 23.30 sıralarında mimar arkadaşı Necati Şadi Kılıç’ı ofisinde av tüfeği ile vurdu. Göğsünden yaralanan Kılıç hayatını kaybetti, kaçan şüpheli olay yerine yakın bir noktada Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Tarihi Mısır Çarşısı’nda yangın

İSTANBUL-Eminönü’nde Mısır Çarşı’sında yangın çıktı. İhbar üzerin olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor.


Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.