Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

PALANDÖKEN: GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ VERİLMEYECEK

AYHAN GONCA

ANKARA – Halen Hazine ve Maliye Bakanlığında çalışmaları süren yeni ekonomi paketinde esnafı ilgilendiren önemli düzenlemeler olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Pakette esnafı ilgilendiren en önemli düzenleme, Sayın Cumhurbaşkanımızın yılın ilk aylarında da açıklamış olduğu vergi muafiyeti ile ilgili. Halen basit usuldeki yaklaşık 900 bin esnaf bu paketle gelir vergisi ödemeyecek. Bu durumdaki esnaf için üst sınırın, yıllık 240 bin TL olması bekleniyor. Bir başka ifade ile yıllık cirosu 240 bin TL’nin altında kalan ve basit usulde vergiye tabi olan esnafımız 2022 yılından itibaren gelir vergisi ödemeyecek. 2021 yılının kazançları Şubat ve Mart aylarında beyan edildiği için bu kapsama giren esnafımız son kez 2021 yılının vergisini 2022 yılının Şubat veya Mart aylarında beyan ederek ödeyecek ve 2022 yılının gelirlerinden vergi ödemeyecek” dedi.

“STAJ ÜÇRETİNİ DEVLET KARŞILAYACAK”

Diğer taraftan, pakete göre meslek lisesi öğrencilerinin staj ücretini devletin karşılayacağını ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisi de ara eleman istihdamının yetersiz olması, genç nüfusunun büyük çoğunluğunun üniversiteyi bitirmesine karşın iş bulmakta güçlük çekerken meslek liseleri çok az mezun verdiği için ara eleman yetişmemesi idi. Bu düzenleme ile meslek liselerine ilginin artacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

“GEÇİCİ VERGİ BEYANNAMESİ VERİLMEYECEK”

Bir diğer düzenleme ile uzun yıllardır dile getirilen 4. Dönem geçici vergi beyannamesinin verilmeyecek olması olduğunu kaydeden Palandökein, “Bilindiği üzere, her 3 ayda bir verilen geçici vergi beyannamelerinden 4.’sü verildikten hemen sonra Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi beyannameleri veriliyor. 4. Dönem geçici vergisi beyannamesi hem mali müşavirler üzerinde bir yük oluştururken hem de esnafımız için gereksiz bir bürokratik işlem halini alıyordu. 4. Dönem geçici vergi beyannamesinin verilmesi kaldırılıyor ve diğer 3 beyannamenin sürelerinde değişiklik yapılıyor. Böylelikle hem esnafımızın bürokratik işlemleri azalmış hem de mali müşavirleri üzerindeki iş yükü azalmış olacak. Paket üzerinde çalışmalar sürüyor. Son şeklini alana kadar başka düzenlemeler de bu pakette yer alabilir. Ekim ayında meclis açıldıktan sonra ilk gelen kanun tekliflerinden birinin bu paket olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Genel

Özdemir: Samsun’u ihracat konusunda adına yakışır yerlere getirmek için çalışmalıyız

 Samsun Çarşambalılar Derneği Başkanı Hüseyin Avni Özdemir, “Karadeniz Bölgesi’nin en önemli ihracat merkezlerinden olan Samsun’u adına yakışır yerlere getirmek için tüm gücümüzle çalışmalıyız” dedi.

SAMSUN-
Dernek Başkanı Hüseyin Avni Özdemir başkanlığındaki Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği, yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleri, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Av. Halit Doğan’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Dernek Başkanı Özdemir, ziyarette yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerle sivil toplum kuruluşlarının kentin gelişmesi için ortak çalışmalara imza atmaları gerektiğini söyledi. Türkiye’nin seçimsiz bir 4 yıllık döneme girdiğini vurgulayan Özdemir, “Tüm paydaşlar olarak Karadeniz’in en önemli ihracat merkezlerinden olan Samsun’u adına yakışır yerlere getirmek için tüm gücümüzle çalışmalıyız” diye konuştu.

Samsun’un gelişimi için yapılabileceklerin ele alındığı ziyarette Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Doğan’a yönetim kurulu ve dernek üyelerinin gündemlerinde yer alan konular ile sorun ve çözüm önerilerini aktardı.

Belediye Başkanı Halit Doğan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Ziyaret hediye takdiminin ardından sona erdi.

Okumaya devam et

Genel

Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas ile İstanbul arasında aktarmasız yüksek hızlı tren (YHT) ekspres seferlerinin 4 Mayıs itibariyle başlayacağını duyurdu.

Burak Can Ekizoğlu
ANKARA-
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas ile İstanbul arasında başlayacak olan aktarmasız yüksek hızlı tren seferlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’de demiryollarında yapılan yatırımlar ve atılımlar sayesinde ulaşımda çağ atlatan projelerin hayata geçirildiğinin altını çizen Bakan Uraloğlu, hızlı tren projeleri, mevcut demiryollarının yenilenmesi ve modernizasyonu, milli ve yerli demiryolu sanayisinin geliştirilmesinde bakanlık olarak duraksamadan çalıştıklarını ifade etti. Uraloğlu, vatandaşların güvenli, ekonomik, çevreye duyarlı ve konforlu ulaşımını sağlayabilmek için demiryolları yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

Ankara-Sivas YHT hattını 1 yılda 971 bin kişi kullandı

Ankara-Sivas Hızlı Demiryolu Hattı’nın 26 Nisan 2023 tarihinde hizmete girmesiyle Ankara-Sivas arasındaki mesafenin 603 kilometreden 405 kilometreye, 12 saat olan seyahat süresinin 2 saate düştüğünü anımsatan Bakan Uraloğlu, Ankara-Yozgat arasının da 1 saat düştüğünü söyledi. Güzergah üzerinde bulunan 8 istasyon ile hizmet vermeye başlayan hızlı tren hattının Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve son olarak da Sivas’a ulaştığını belirten Uraloğlu, “Kırıkkale, Yozgat ve Sivas illerimizin de Ankara merkezli hızlı tren ağına bağlanması ile bu illerimizde yaşayan yaklaşık 1,3 milyon vatandaşımız hızlı trenle seyahat etme imkânına kavuştu. Ankara-Sivas arasında günde karşılıklı 3+3 sefer olarak işletilen Yüksek Hızlı Tren ile 26 Nisan 2023 tarihinde hizmete girmesinden bu yana geçen 1 yılda 971 bin yolcu seyahat etti” dedi.

4 Mayıs İtibariyle YHT ile Sivas-İstanbul aktarmasız ekspres başlıyor

Sivas ve Ankara’dan Yüksek Hızlı Trenler ile seyahat eden yolculardan gelen aktarmasız Sivas-İstanbul sefer talepleri doğrultusunda çalışmaların tamamlandığının müjdesini veren Uraloğlu, “Sivas’tan 4 Mayıs saat 13.00’da hareket edecek Yüksek Hızlı Trenimiz ekspres ve aktarmasız olarak İstanbul’a devam edecek. 483 yolcu kapasitesine sahip setler kullanılarak işletilecek ekspres trenlerimiz İstanbul’dan da 08.40’ta hareket edecek, Sivas’ a 15.58’ de varacak, Sivas’ tan 13.00’ da hareket edecek ve İstanbul’ a 20.08’ de ulaşacaktır” diye konuştu.
Bakan Uraloğlu, İstanbul-Sivas seferinin 7 saat 18 dakika, Sivas-İstanbul seferinin ise 7 saat 8 dakika süreceğini belirterek, “Ekspres Yüksek Hızlı Trenler, Sivas-İstanbul arasında Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik’te duracak. İlerleyen günlerde yolcu taleplerini dinleyeceğiz, gerekli değerlendirmeleri yaparak işletme planı değişiklikleri yapacağız” ifadelerini kullandı.

Okumaya devam et

Genel

Bayram tatilinde Şanlıurfa 500 bin ziyaretçi ağırladı

Türkiye’de 9 günlük bayram tatili süresince yaklaşık 500 bin ziyaretçi, Şanlıurfa’ya akın etti. Bayram tatili ile yoğunluğun yaşandığı kentte, esnafın yüzü güldü.

Ahmet Kolsuz – Bekir Şeyhanlı
ŞANLIURFA-
Bayram tatilinde Şanlıurfa, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı. Kentte 9 günlük bayram tatili süresince yaklaşık 500 bin ziyaretçinin giriş yaptığı kentte, esnafın da yüzü güldü. Son yılların en yoğun bayram tatilini yaşadıklarını belirten esnaf, siparişleri yetiştirmek zorlandıklarını belirtti.

“Yıl sonunda 2 milyon ziyaretçi sayısını geçeceğiz”

Şanlıurfa Turist Rehberleri Odası Genel Sekreteri Müslüm Çoban, yılbaşında hedeflerinin 1 buçuk milyon ziyaretçi ağırlamak olduğunu, bayram tatili süresince yaşanan yoğunluk nedeniyle de yılsonunda 2 milyon ziyaretçi sayısının aşılacağını söyledi. Çoban, “Özellikle bayram tatilinin 9 güne çıkması ile birlikte çok güzel bir yoğunluk oldu. Tatil planlarını yapan insanlar, Şanlıurfa’mızın güzel tarihi alanlarını gezmek, lezzetli yemeklerini, güzel tatlılarını tatmanın imkanını buldular. Özellikle baharın en güzel renklerini görmüş oldular. Genelde günübirlikçilerle birlikte Şanlıurfa’mızda 500 bin misafir ağırladık. Herkes için güzel, keyifli geçti. Sadece Göbeklitepe’ye 60 bin kişi giriş yaptı. Bu bize şöyle bir umut da verdi. 2024 yılı turizm anlamında çok daha güzel geçecek ve verimli geçecek. Biz yılbaşında hedefimizi 1 buçuk milyon olarak belirtmiştik ama öyle görünüyor ki 2 milyonu rahatlıkla geçeceğiz” dedi.

“Yoğunluktan dolayı neredeyse müşterileri kovacaktık”

Esnaf Recep Çelik, “Şanlıurfa’da bu kadar kalabalığı beklemiyordum. Hayatım boyunca düşünsem aklıma bile gelmezdi. Daha önce böyle bir kalabalığa denk gelmedim. Millet bir birine çarpıyordu. Kalabalık karşısında şaşırdım, durdum. Neredeyse artık müşterileri kovacaktık. Müşterilerin siparişlerini yetiştiremiyorduk. Müşterilere durun diyordum, kimse kimseyi dinlemiyordu. Hayatım boyunca böyle bir şey görmedim, göremem de” şeklinde konuştu.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.