Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Spor

Ordu Kano Park’ta dev organizasyon

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Durgun Sporları Merkezi ve Kamp Alanı, ilk sporcularını ağırlayarak büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptı.

Düzenlenen yarışlara Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, sporcular ve çok sayıda sporsever katıldı.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in büyük emek vererek hayata geçirdiği Ordu Durgun Su Sporları Merkezi ve Kamp Alanı ilk sporcularını ağırladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı tarafından verilen startla yarışlara başlandı. 13 ilden gelen 27 kulüp ile 187 sporcu çeşitli kulvarlarda kıyasıya rekabet etti. Nefes kesen mücadelelere sahne olan yarışlara ilgi ise yoğun oldu.

“Sıfırdan bir tesis kurarak Ordu’muza, Türkiye’ye ve dünyaya hediye ettik”

Büyük bir organizasyona ev sahipliği Ordu Durgun Su Sporları Merkezi ve Kamp Alanı’nda geleceğin şampiyonlarını yetiştirileceğini söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Sıfırdan bir tesis kurarak burayı Ordu’muza, Türkiye’ye ve dünyaya hediye ettik. Hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Başkan Güler şöyle konuştu:
“Sıfırdan bir tesis kurarak burayı Ordu’muza, Türkiye’ye ve dünyaya hediye ettik. 13 ilden 27 kulübün 187 sporcusuyla bugün burada büyük bir rekabetle yarışlar düzenlendi. Bu örnek tesiste çok değişik sporlarda yapılacak. Aynı zamanda burası bir kamping sahası. Buradaki karavanlarla da çok güzel bir zenginliği hizmete sokuyoruz. Hem atletizm hem durgun su sporları burada yapılabilecek. Burada geleceğin şampiyonlarını yetiştireceğiz. İnşallah Türkiye’mizden dünya şampiyonları da çıkarırlar diye ümit ediyorum. Tesisimizin resmi açılışını daha sonra yapacağız. Hepimize hayırlı olmasını diliyorum.”

“Donanımıyla bu parkur Türkiye’de tek”

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ortaya koyduğu vizyon ile bu tesisin hayata geçirildiğini ifade etti.
Federasyon Başkanı Kabakçı sözlerine şöyle devam etti:
“12 Temmuz 2019’da sayın bakanımızı ziyaret ettiğimizde Ordu’yu su sporlarıyla buluşturmak istediğini, yeni barbaroslar, Piri Reisler çıkartacağını söylemişti. Bizler de çok heyecanlanmıştık, Ordu’yu karış karış gezdik. Durgun su sporları için özellikle buranın çok uygun olduğunu bahsettik. Sayın bakanımızın ortaya koyduğu vizyonla bugün burada ilk yarışımızı gerçekleştirdik. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Burada güzel bir katılım var. Ben tüm katılımcılar adına federasyonumuz adına, camiamız adına sayın bakanımıza şükranlarımı sunuyorum. Gelecek sene yapacağımız şampiyonalarda büyük bir katılım olacağını düşünüyorum. Bu parkur Türkiye’de tek olan bir parkur. Hem parkur hem kayıkhane hem sosyal donatı alanlarıyla Türkiye’de şu an da tek bir parkur. Şehrin içinde en ulaşabilir bir parkur.”

Metin Akyürek

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Spor

Türkiye Kupası finali, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüp başkanlarıyla yaptığı görüşmenin ardından alınan ortak karar sonucunda Ziraat Türkiye Kupası final karşılaşmasının Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacağını açıkladı.

Sezer AFŞAR – Ali DANAŞ
İSTANBUL-TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Kupası‘nda finale yükselen Beşiktaş ve Trabzonspor kulübünün başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantının ardından basın mensuplarına açıklama yapıldı. İlk olarak söz alan TFF Başkanı Büyükekşi, final karşılaşmasının Türk futbolu adına yeni bir başlangıç olmasını temenni ettiklerini söyleyerek, “İki güzide kulübümüzün başkanlarıyla çok güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantı neticesinde iki kulübün başkanı ile ortak kararla Ziraat Türkiye Kupası final maçının Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanmasına karar verdik. Bu maçın yeni bir başlangıç olmasını istiyoruz. Özellikle futbolun ve sporun, dostluk, barış ve kardeşlik olduğunu göstermeyi hedefliyoruz. İki kulübümüz de bu konuda mutabıklar. Kulüplerimizin bayrağı dışında 50 bin tane Türk bayrağı yaptıracağız. Bu bayraklar bütün taraftarlarımızın ellerinde olacak. Saat 19.00’da bir konser yapmayı planlıyoruz. Daha sonra kulüplerimiz ısınmaya çıkacak ve normal maç başlayacak. Türkiye’nin özlediği tabloyu inşallah orada tüm Türkiye’ye göstermiş olacağız. Güzel bir şekilde, bayram edasında bir karşılaşma seyrettirmeyi hedefliyoruz. Biz de federasyon olarak bu final karşılaşmasının şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. İki takıma da başarılar diliyorum” diye konuştu.

“YARI OTOMATİK OFSAYT SİSTEMİ VE YABANCI VAR HAKEMİ OLACAK”

TFF Başkanı Büyükekşi, Türkiye Kupası final karşılaşmasında Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi kullanılacağını ifade ederek, “Ziraat Türkiye Kupası’nda ilk maçlarda VAR yoktu. Belirli aşamaların ardından VAR uygulaması başladı. Yarı otomatik ofsayt sistemi yoktu. Biz final maçında yarı otomatik ofsayt sistemini uygulayacağız. Yabancı VAR hakemi de getireceğiz. Böylelikle herhangi bir spekülasyon olmadan, taraftarların da gönlünün rahat olmasını istiyoruz” dedi.

HASAN ARAT: VERİLEN KARAR DOĞRU BİR KARARDIR

Çok verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyleyen Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, “Beşiktaş olarak bugün burada dost kulübümüz Trabzonspor ile birlikte sayın başkanın davetiyle çok güzel bir toplantı yaptık. Toplantının ana unsuru birlikte güvenlik unsurlarına da dikkat ederek en iyi şekilde nasıl kupa finalini organize edebiliriz, onu konuştuk. Yarın güvenlik toplantısı ve tribünlerin bölünmesi söz konusu ise kura çekimi yapılacak. En önemli kararlardan bir tanesi de şehit yakınları ve gazilerimize ayrılacak her kulübün şeref tribünü kapasitesi olacak. Şeref tribünü, hem protokol olarak adlandırılır, bizim şeref tribünü ise gönlümüzdeki şeref tribünüdür. Her iki kulüp de bu konuda çalışma yapacak. Biz başkana, VAR hakemi konusunda talepte bulunduk. En önemlisi ise Trabzonspor kulübü başkanının yaklaşımıdır. Bizler de İstanbul’da olmasını, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanmasını söyledik. Verilen karar doğru bir karardır. Federasyon da bize ılımlı yaklaşmıştır. Hem Trabzonspor başkanı Ertuğrul Doğan’a hem de federasyon başkanımıza teşekkür ediyorum. Her iki takıma başarılar diliyorum. Hak eden kazansın” şeklinde konuştu.

ERTUĞRUL DOĞAN: TRABZONSPORLU VE BEŞİKTAŞLI TARAFTARLAR, CENTİLMENCE BİR TARAFTARLIK ÖRNEĞİ ORTAYA KOYACAKTIR

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda iki takım taraftarlarının centilmence bir mesaj vereceklerini temenni ettiğini belirten Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ise “Çok olumlu bir toplantı gerçekleştirdik. Birçok önemli karar alındığını düşünüyorum. Türk futbolu için bu finalin çok önemli bir şans olduğunu düşünüyorum. Birliktelik açısından bu çok önemli. Trabzonsporlu ve Beşiktaşlı taraftarlar, centilmence bir taraftarlık örneği ortaya koyacaktır. Bu bizim temennimizdir. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 70 binin üzerinde bir kapasiteye sahip stadımızda Türk bayraklarıyla hem dünyaya hem de Türkiye’ye farklı bir mesaj vereceğimizi düşünüyorum. Şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.(DHA)

Okumaya devam et

Spor

Trabzonspor – İstanbulspor: 3-0

NURGÜL GÜNAYDIN
TRABZON-TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır, Meunier (Dk. 83 Mehmet Can Aydın), Mendy, Denswil, Eren Elmalı, Umut Güneş, Bardhi (Dk. 64 Kerem Şen), Pepe, Visca (Dk. 64 Fernandez), Fountas (Dk. 75 Orsic), Onuachu (Dk. 64 Umut Bozok)

İSTANBULSPOR: Mücahit Serbest, Duhaney (Dk. 84 Özcan Şahan), Mehmet Yeşil (Dk. 67 Deli), Okan Erdoğan, Coly, Ali Yaşar, Vorobjovas, Loshaj, Sambissa (Dk. 67 Emrehan Gedikli), Jackson (Dk. 84 Tunahan Şamdanlı), Mamadou (Dk. 88 Traore)

GOLLER: Dk. 6 ve Dk. 7 Onuachu, Dk. 49 Meunier (Trabzonspor)

Süper Lig’in 36’ıncı haftasında Trabzonspor, konuk ettiği İstanbulspor’u 3-0 mağlup etti.

6’ncı dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Trabzonspor’da Visca’nın soldan kullandığı kornerde ceza alanında topla buluşan Onuachu’nun kafa vuruşunda top ağlara gitti: 1-0.

7’nci dakikada Trabzonspor farkı 2’ye çıkardı. Konuk ekibin santra vuruşunun ardından savunmada Coly’nin dengesini kaybetmesi sonucu sol kanatta topu kazanan Visca pasını ceza sahasındaki Onuachu’ya aktardı. Bu oyuncunun sert şutunda top filelere gitti: 2-0.

26’ncı dakikada ceza alanına doğru hareketlenen Loshaj’ın sert şutunda, top az farkla dışarı çıktı. Kaleci Uğurcan’ın müdahale ettiğini söylemesi üzerine hakem kararını köşe vuruşunu olarak değiştirdi.

42’inci dakikada Trabzonspor’un kontra atağında, ceza sahasına kadar topu süren Pepe’nin sert şutunu kaleci Mücahit Serbest kornere gönderdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Trabzonspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

49’uncu dakikada ev sahibi farkı 3’e çıkardı. Visca’nın pasında, ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Meunier’in şutunda top ağlara gitti: 3-0.

81’inci dakikada Meunier’in hatalı pasında Vorobjovas, topu kontrol etti. Vorobjovas’ın pasıyla topla buluşan Emrehan’ın doğrudan kaleye gönderdiği top az farkla dışarı çıktı.

Karşılaşma Trabzonspor’un 3-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. (DHA)

Okumaya devam et

Spor

Trabzonspor’un borcu 4 milyar 486 milyon TL

Trabzonspor’un 56’ncı Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Trabzonspor Kulübü’nün güncel net borcu 4 milyar 486 milyon TL olarak açıklandı.

Nurgül GÜNAYDIN
TRABZONTrabzonspor‘un 56’ncı Olağan Genel Kurulu, Kadir Özcan Gençlik Geliştirme Merkezi Nizamettin Algan Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel kurula; Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Mahmut Ören, Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Başkan Yardımcısı Ali Haydar Gedikli, Genel Sekreter Kemal Ertürk, Genel Sayman Sami Karaman, Yönetim Kurulu Üyeleri Derviş Köz, Coşkun Öztürk ve Ceyhun Eskici, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kurul başkanları ve üyeler katıldı.

“TÜRKİYE’NİN DÜNYA İLE YARIŞAN YÜZÜYÜZ”

Divan Başkanlık Kurulu’nun faaliyet raporunun okunmasının ardından kürsüye çıkan Divan Kurulu Başkanı Mahmut Ören, Trabzonspor’un sürdürdüğü lig üçüncülüğü ve Türkiye Kupası hedefini başaracağına inandığını belirterek teknik kadro ve futbolculara güvendiğini ifade etti.

Başkan Ören, “Biz Trabzonspor olarak Avrupa’nın en önde gelen şehir takımlarından biriyiz. Türkiye’nin dünya ile yarışan yüzüyüz. Tıpkı 8’inci şampiyonluk kutlamalarında olduğu gibi, şehir olarak her türlü güzelliğimizle, tribünlerdeki renkli, anlamlı koreografilerimizle ve tezahüratlarımızla Türkiye’ye örnek olmalıyız. Özetle spor ruhu böylesine güzelliklerle dolu bu şehirde bizim spor gündemimiz her zaman güzel olmalıdır. Bu açıdan rakiplerimizi değerli kılarak, önemseyerek, yenilenin yenenin birbirine hürmet ettiği, saygı duyduğu bir anlayışı ortaya koymamız lazım. Spor paydaşları olarak müsabaka öncesi ve sonrası konuşmalarımıza dikkat etmeliyiz. Çünkü sporun ruhu birleştiricidir, barıştır, kardeşliktir” dedi.

“TRABZONSPOR FELSEFESİNDE İNTİKAM DUYGUSU YOKTUR”

Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylara üzüldüklerini belirten Başkan Ören, “Trabzonspor felsefesinde intikam duygusu yoktur. Hepimiz Türk futboluna hizmet ediyoruz. Bunun için sahada oynanan oyuna odaklanarak saha dışına çıkmamalıyız. Sahamızda oynadığımız Fenerbahçe maçındaki gelişmeler hepimizi üzdü. Bu maçın sonucunda sadece Trabzonspor’a değil kentimiz insanına inanılmaz saldırılar oldu. Bu bakımdan bizler olayları ve bu şehre yapılan algı yönetimini iyi değerlendirip, ona göre tavır almalıyız. Öncelikle bu takımla özdeşleşen taraftarımızın da artık Trabzonspor’a zarar getirecek olayların içinde olmamasını ve özellikle İstanbul takımlarına malzeme vermemesini gönülden arzu ediyoruz. Zira Fenerbahçe maçı hem maddi hem de manevi olarak camiamıza zararlar verdirdi. Unutmayalım ki, Trabzonspor sevgimiz ve bordo-mavi renk aşkımız kulübümüze zarar vermediği sürece değerlidir” diye konuştu.

“TRABZONSPOR TÜKETEN DEĞİL, ÜRETEN BİR KULÜPTÜR”

Altyapının önemine vurgu yapan Ören, “Trabzonspor tüketen değil, üreten bir kulüptür. Eğer altyapımıza gerekli önemi verirsek ve geçmiş dönemlerdeki katkıyı sağlarsak sorunun çözümü çok daha kolay olacaktır. Bu anlamda bazı çalışmaların yapılmakta olduğunu biliyoruz, ancak sonuç alınma aşamasına henüz gelinmemiştir. Sabır ve düzenli çalışmalar sonucu bu sorunların aşılacağına inancımız tamdır. Aksi durumda yapılan ve yapılacak olan harcamaların Trabzonspor’u soktuğu ekonomik darboğazı görmezden gelemeyiz” şeklinde konuştu.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.