Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: “Dijital platformlardan destek almaya devam edeceğiz”

Şile’de yapımı tamamlanan Necda Moralıgil Okulu’nun açılışı, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılım sağladığı törenle gerçekleştirildi. Açılış programında konuşan Bakan Özer, korona virüs sürecinde yeniden başlatılan yüz yüze eğitime ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, “Her ne kadar yüz yüze eğitim başlamış olsa da bizler yine de dijital platformlardan destek almaya devam edeceğiz” dedi.

Şile’nin Karadeniz kıyısında yer alan Doğancılı Mahallesinde, toplamda 10 bin 453 metrekarelik alan üzerine inşa edilen Necda Moralıgil Okulu’nun açılış töreni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.


Şile’de eğitim kalitesini ve standartlarını yükselten okul bünyesinde 3 anasınıfı, 8 ilkokul sınıfı, 8 ortaokul sınıfı, 9 laboratuvar, 340 kişilik konferans salonu, revir, kapalı spor salonu, sosyal donatı alanları, modern kütüphane, basketbol sahası ve halı saha barındırıyor. Son teknolojik sistemler ile donatılmış kampüste Müzik Atölyesi, Fen, teknoloji, mühendislik ve matematik (Fetemm) Atölyesi, Zeka Oyunları Sınıfı ve Yaşam Becerileri Atölyesinin yanı sıra özel gereksinimli öğrenciler için rampalar bulunmakla birlikte, görme engelli öğrenciler için de zemin işaretleri bulunuyor.
Düzenlenen açılış konuşmasının ardından Bakan Özer okul içerisinde gezerek incelemelerde bulundu.
Açılış programında konuşan Bakan Özer korona virüs sürecinde okullarda yeniden başlatılan yüz yüze eğitime ilişkin de açıklamalarda da bulundu.

“Dijital platformlardan destek almaya devam edeceğiz”

Okulun açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “İstanbul’umuzun Karadeniz ile buluştuğu bu noktada sizlerle bir araya gelmekten memnuniyet duymaktayım. 2020 Mart ayından itibaren tüm dünya korona virüs sürecini yaşamaya devam ediyor. Bu süreçte en fazla etkilenen eğitim sektörü oldu. Kesintiye uğrayan yüz yüze eğitimi, dijital platformlar aracılığıyla bir süre tamamlanmaya çalıştık.

Okulları artık kapalı tutma lüksümüz yok. Okul öğrencilerin psikososyal gelişimlerini, spor ve daha birçok anlamda kendini tamamladığı bir mekandır. Yüz yüze eğitimin yerini tutacak herhangi bir eğitim şekli yoktur. Her ne kadar yüz yüze eğitim başlamış olsa da bizler yine de dijital platformlardan destek almaya devam edeceğiz. Yüz yüze eğitimi maksimum seviyede devam ettirmek için okul bazlı bir sistemle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kurallar dahilinde bazı sınıflar vaka durumuna göre eğitime 14 gün ara veriyor. O süreçte dijital anlamda eğitime devam ediyoruz. Gelinen nokta umut verici. Eğitim alanında ciddi yatırımlar var. 1.2 milyon öğretmenin 700 bini son 19 yılda atandı. Hükümetimiz çocukların eğitime erişimleri noktasında sonuna kadar destek vermeye devam ediyor. Göreve geldikten sonra ilk toplantıda eğitimi nasıl daha kaliteli hale getirebileceğimiz yönünde toplantılar gerçekleştirdik” diye konuştu.

“18-25 arası her iki kişiden biri aşılı”

Programa katılım sağlayan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya okullarda depreme yönelik önlemlerin arttırıldığını belirterek, “Şilemiz yeşil ile mavinin buluştuğu bir yer. Şile İstanbul un en şirin ilçelerinden biri. Yahya Kemal’in şiirlerinde belirttiği gibi. Böyle güzel bir ilçeye böyle güzel bir okul yaraşırdı. Uzun süredir korona virüs ile mücadele ediyoruz.

Artık gelinen noktada aşı ile elde ettiğimiz bir kozumuz var. Eğitim ve öğretimde uzaktan eğitim modellerinin pek çoğunu Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından koordineli bir şekilde özveriyle tamamladık. Bu süreçte veli ve öğrencilerimize sabırlarından dolayı teşekkür ederim. İstanbul da 2 milyon 761 bin öğrencimiz var. Geçtiğimiz haftalarda okullarda ders başı yaptılar. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’müzden aldığım bilgiye göre, 19 Eylül itibariyle İstanbul’da salgınla mücadelede ilk doz aşı olanların ortalaması yüzde 83. Bu umut veren bir rakam. Bu süreçte maske sosyal mesafe ve temizlik kuralını unutmadan aşılarımızı da muhakkak olacağız. İstanbul’da 18-25 gençlerimizden her iki kişiden biri aşılanmış. Gençlerimiz eğitimden geriye kalmamak için aşıya inanıyor ve gerekeni yapıyor. 2016 yılında Cumhurbaşkanımızın talimatıyla depremde yaşadığımız acılar tekrar etmesin diye İPKB’yi kurdu. Bu çatı altında okulların depreme yönelik durumları test edildi. Çıkan sonuçlara göre güçlendirilmesi gereken okullar yenilendi. Bazıları ise komple yıkılarak yeniden yapıldı. 356 okulu yıkıp yeniden yaptık. Yeni binalarda 5188 derslik daha fazla yaptık” dedi.


Programda konuşan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ise “Bir tarafımızda Karadeniz’in eşsiz manzarası diğer taraftan yeşil ve mavinin buluştuğu bir yer Şile. Sayın Valimizin yapımı sürecinde yakından ilgilendiği bir okul burası. Bu okulumuz depreme karşı yeniden yapılarak bugün tekrardan hizmete sunuldu. 3 anaokulu, 8 tane ilköğretim sınıfı, 8 tane ortaöğretim sınıfı ve 9 tane de laboratuvar alanından oluşan muhteşem bir eser. Şimdiden öğrencilerimize zihin açıklığı diliyorum. Bizim gençlik yıllarımızdaki okullara bakıp bugünü kıyasladığımızda nereden nereye geldiğimizi görebiliyoruz. Bu sebeple başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere çalışmaları yürüten Valiliğimiz ve Milli Eğitim Bakanlığımıza şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Abdul Samet Kaya – Cüneyt Sevindik

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Eğitim

Samsun’un proje başarısı

Tokat’ta yapılan ’55. Lise Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi’nde Samsun’dan toplam 11 proje dereceye girdi, 5 proje ise finalist olarak Ankara’da yapılacak finallere katılma hakkını elde etti.

SAMSUN-
2024 yılı TÜBİTAK 55. Lise Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi’ne davet edilen projeler Samsun bölge kurulu tarafından belirlendi. Samsun, Amasya, Ordu, Giresun, Tokat, Kastamonu Sinop ve Çorum illerini kapsayan başvuruların değerlendirmesi sonucunda 100 proje bölge sergisine katılmaya hak kazandı. Samsun’da 23 proje bölge sergisine katılma başarısını gösterdi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonu’nda bölge sergisi gerçekleştirildi. Bölge finalinde Samsun’dan toplam 11 proje dereceye girerken, 5 proje ise finalist olarak Ankara’da gerçekleştirilecek final yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Dereceye giren projeler
Değerler Eğitimi
Atakum Proje İmam Hatip Lisesi Danışman Öğretmen Ülkü Polat Dal ve öğrencileri Mehlika Barlak ve Elif Melek Gören “Lisan-ı Nezaket” adlı projesi ile 1.lik derecesi.
Atakum Proje İmam Hatip Lisesi Danışman Öğretmen Meryem Daştan ve öğrencileri Songül Özdemir, Reyyan Sezen, Zeynep Sare Çakır “Karakter Eğitimi Programı (KEP); Rıza Heybesi Örneği” adlı projesi ile 2.lik derecesi.
Bafra Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Danışman Öğretmen Kudret Demir ve öğrencileri Mine Ceylan, Samet Emir Nar “MEB e Bağlı Okullarda Sadece Musluk Vanalarının Kısılması Yönteminin Ülkemizdeki Su Tasarrufuna Etkisinin İncelenmesi” projesi ile 3.lük derecesi

Türk Dili ve Edebiyatı.
Mithatpaşa Anadolu Lisesi Hüseyin Eroğlu ve öğrencileri Gamze Esen, Kalbenur Sezgin, Kerem Durgun “Z Kuşağının E-dili” adlı projesi ile 1.lik derecesi.
Namık Kemal Anadolu Lisesi Danışman Öğretmen İlknur Birer ve öğrencisi Hayrunnisa Sesli “Yeraltı edebiyatının lise gençliğine bıraktığı etki üzerine bir farkındalık değerlendirmesi” projesi ile 2.lik derecesi.

Tarih
Canik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Danışman Öğretmen Berker Kılıç ve öğrencisi Berke Başar “Türk Tarihini Sanal Gerçeklikle Keşfet: 100 Yılın Öyküsü” adlı projesi ile 1.lik derecesi.

Matematik
Samsun Bilsem Danışman Öğretmen Esra İnan ve öğrencileri Rıdvan Peynir, Ahmet Berat Dursun ve Fatma Rana İltekin “Toplamları eşit iki sayı grubunun parçalanış sayısı ile ilişkisi” adlı projesi ile 3.lük derecesi.

Yazılım
Aziz Atik Fen Lisesi Danışman Öğretmen Adem Ünlü ve öğrencileri Burak Erdoğan ve Berkehan Arda Özdemir “Cardguard: Online Alışverişlerde Yüksek Güvenlik-Kart Şifreleme ve Yapay Zekalı Site Kontrolü” adlı projesi ile 1.lik derecesi.

Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi Danışman Öğretmen Selçuk Uslu ve öğrencisi Miraç İmamoğlu “Yapay Zekada UNet ve Caps nette hibrit kullanımı ile Akciğer taramalarında nodül tespiti” adlı projesi ile 3.lük derecesi.

Fizik
Samsun Anadolu Lisesi Danışman Öğretmen İbrahim Pazarozyurt ve öğrencileri Esra Yıldırım ve Beyza Sarı “Işığın Kırılma Özelliğinden Yararlanarak Kızartma Yağların Kullanılabilirliğinin Belirlenmesi” adlı projesi ile 3.lük derecesi.

Sosyoloji
Samsun Bilsem Danışman Öğretmen Göker Baylan ve öğrencileri Eda Karamustafaoğlu ve Zeynep Baş “Liseli Gençlerde Afet Sonrası Ölüm Algısı Yaşamın Anlamı” adlı projesi ile 1.lik derecesi.

Okumaya devam et

Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Samsun’daki 2 halk eğitim merkezine ödül

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen Hayat Boyu Öğrenmede İyi Uygulama Örnekleri çalışmasında bu yıl, Atakum Halk Eğitimi Merkezi “Başarının Önünde Engel Yok” projesiyle, Canik Halk Merkezi ise “CAMEK” projesi ile yayınlanmaya değer bulundu.

Furkan Abrek Ünal
SAMSUN-
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlarda uygulanan kurslarda, hayat boyu öğrenmeye katılım oranlarını artırmaya yönelik teşvik edici, ilham verici, özgün örnekler; her yıl “Hayat Boyu Öğrenmede İyi Uygulama Örnekleri çalışması” ile değerlendiriliyor. Altıncısı gerçekleştirilen çalışmada 73 ilden gelen 162 örnek, “Genel Müdürlük Seçim Komisyonu” tarafından titizlikle incelendi. Yapılan değerlendirmede 11 iyi uygulama örneği yayımlanmaya değer bulundu. 11 iyi uygulamanın 2’si Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı halk eğitim merkezlerinden geldi.

“Beşikten Mezara Kadar” eğitim anlayışıyla, farklılıklara sahip çıkan Atakum Halk Eğitimi Merkezi, tüm imkânlarıyla özel çocukların yanında oldu. Artı 1 farkla, Salihcan Öztan üst üste 6 yıl Türkiye şampiyonluğu, 4 Avrupa üçüncülüğü, 2 Avrupa ikinciliği, 3 dünya üçüncülüğü kazandı. Mehmet Yasin Bayraktar, gençler kategorisi Türkiye şampiyonluğu, büyükler kategorisi Türkiye ikinciliği kazandı.

“CAMEK” projesi ile İstihdam Garantili Meslek Edindirme Kursları düzenleyen Canik Halk Merkezi ise eğitimlerin sonunda kursiyerlerden 8 kursiyer mobilya kesim ve dikiş elemanı olarak koltuklara şekil verecek becerileri kazandı. 12 kursiyer Bilgisayar Destekli Mobilya Tasarımcısı olarak birçok ürünün bilgisayar ortamında çizimini ve tasarımını yapabilecek beceriye kavuştu. 9 kursiyer ise ahşap CNC makine operatörü olarak CNC makinelerini kullanabilen yeterliliklere sahip oldu.

Projeye destek veren Samsun Marangozlar ve Döşemeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odasına bağlı işletmeler, proje öncesinde verdikleri istihdam taahhüdünü yerine getirerek isteyen kursiyerlerin işbaşı yapmalarını sağladılar.

Düzenlenen ödül töreninde kurumlara ödülleri Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete tarafından takdim edildi.

Okumaya devam et

Eğitim

2024-ALES/1 başvuruları başladı

21 Nisan 2024 tarihinde uygulanacak 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (2024-ALES/1) başvurular başladı.

Yunus Emre Aytekin
ANKARA-
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığından yapılan duyuruya göre, 2024-ALES/1 başvuruları başladı. Adaylar, başvurularını ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM aday işlemleri mobil uygulamasından da yapabilecek. Sınav ise 21 Nisan 2024’te gerçekleştirilecek.
Ayrıca duyuruda, adaylara 2024-ALES/1 kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerektiği vurgusu yapıldı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.