Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Huawei’nin Mali İşler Direktörü ve ABD Adalet Bakanlığı anlaşmaya vardı

Kanada’da Aralık 2018’den bu yana gözaltında olan Huawei’nin Mali İşler Direktörü Meng Wanzhou’nun, aleyhindeki suçlamaların düşürülmesi için ABD Adalet Bakanlığı ile anlaşmaya vardığı duyuruldu.

Kanada’nın Vancouver Havalimanı’nda 1 Aralık 2018 tarihinde gözaltına alınan Çin merkezli teknoloji şirketi Huawei’nin Mali İşler Direktörü Meng Wanzhou’nun aleyhindeki suçlamaların düşürülmesi için ABD Adalet Bakanlığı ile anlaştığı açıklandı. Meng hakkındaki suçlamaların ABD’deki Brooklyn Federal Mahkemesi’nde görüşüleceği belirtildi. Söz konusu anlaşma, mahkeme tarafından kabul edilirse Meng serbest bırakılacak ve Çin’e geri dönmesine izin verilecek.


ABD medyasında yer alan haberlerde, Meng’in Çin’e dönmesine imkan tanıyacak anlaşmanın bir parçası olarak aleyhindeki bazı suçlamaları kabul etmesinin beklendiği ifade edildi. Anlaşmanın Meng’in gözaltına alınmasından kısa bir süre sonra Çin’de gözaltına alınan 2 Kanadalı Michael Spavor ve eski diplomat Michael Kovrig’in serbest bırakılmasının da önünü açabileceği düşünülüyor. Anlaşma ile ABD ve Çin arasındaki anlaşmazlığın da çözülmesi bekleniyor.

Ne olmuştu?

Çin merkezli teknoloji şirketi Huawei’nin Mali İşler Direktörü Meng Wanzhou, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımları ile ilgili sahtekarlık yaptığı gerekçesiyle 1 Aralık 2018’de Kanada’nın Vancouver Havalimanı’nda Meksika’ya uçmak üzereyken gözaltına alınmıştı. Meng’in gözaltına alınmasının ardından Kanadalı eski diplomat Michael Kovrig ile iş adamı Michael Spavor, casusluk yaptıkları iddiası ile Çin’de cezaevine konmuştu.

Asayiş

Hakkari-Çukurca kara yolunda heyelan; kamyonet kayalar arasında kaldı

Hakkari– Çukurca kara yolunda meydana gelen heyelanda kamyonet, düşen dev kayaların arasında kaldı. Olayda yaralanan olmazken, jandarma ekipleri yolu ulaşıma kapattı.

MEHMET ÖZKAN
HAKKARİ-Kent merkezi 20 kilometre uzaklıkta, özel bir firmaya ait taş ocağı mevkiinde dün saat 22.00 sıralarında heyelan meydana geldi.

Bölgede etkili olan yağışlı havada yamaçlardan kopan kaya ve toprak yığınları, Hakkari– Çukurca kara yoluna düştü.

Bu sırada Hakkari’den Çukurca istikametine giden Zelal Açar (28) yönetimindeki kamyonet, dev kayaların arasında kaldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, bölgeye jandarma, AFAD, itfaiye, sağlık ve Karayolları ekipleri sevk edildi.

Sık sık anonslar yapan jandarma ekipleri yolun sabaha kadar kapatıldığını duyurdu. Yolun açılması için ekipler çalışma başlattı.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Bakan Tunç: Tartıştığı kişiyi arabanın arkasında sürükleyen sürücü tutuklandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya’nın Kaş ilçesinde aralarında çıkan tartışma sonrasında Orhan S.’yi aracının arkasına bağlayıp sürükleyen otomobil sürücüsü Şaban T.’nin, sevkedildiği sulh ceza hakimliğince tutuklandığını açıkladı.

ANKARA-Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Antalya’nın Kaş ilçesinde bir kişinin ayaklarından iple otomobilin arkasına bağlanarak sürüklenmesi olayı asla kabul edilebilir bir durum değildir. Olayın hemen ardından Kaş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan otomobil sürücüsü şüpheli şahıs sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştır” ifadelerini kullandı. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Türkiye’de ilk kalp nakli yapan cerrahlardan Prof. Dr. Cevat Yakut hayatını kaybetti

Türkiye ve dünyanın önde gelen kalp doktorlarından Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Cevat Yakut, 82 yaşında hayatını kaybetti.

Gamze ŞİMŞEK
İSTANBULTürkiye‘de ilk kalp nakli yapan cerrahlardan biri olan 82 yaşındaki Prof. Dr. Cevat Yakut, dün hayatını kaybetti. Kalp damar cerrahisinin duayenlerinden kabul edilen Yakut’un vefat haberini, kurucu başhekimi olduğu Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yayımladığı mesajla duyurdu.

82 yaşındaki Prof. Dr. Cevat Yakut’un dün hayatını kaybetmesinin ardından Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesince yayımlanan baş sağlığı mesajında “Derin üzüntüyle bildiriyoruz ki, uzun yıllar boyunca sağlık sektöründe önemli hizmetler vermiş olan Hastanemiz kurucu Başhekimi Prof. Dr. Cevat Yakut hocamız, vefat etmiştir. Kendisi, meslek hayatı boyunca nitelikli sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve toplum sağlığının korunması adına önemli katkılarda bulunmuştur. Bu acı kaybı yaşayan sağlık camiasına, Koşuyolu ailesine ve sevdiklerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Onun anısını daima yaşatacağız ve yaptığı değerli katkıları asla unutmayacağız.” ifadelerine yer verildi.

PROF. DR. CEVAT YAKUT KİMDİR?

Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesi’nin kurucularından Prof. Dr. Cevat Yakut, Ankara’nın Beypazarı ilçesinde dünyaya geldi. Van Yüksek İhtisas Hastanesi’nde de kalp cerrahisini başlatmak üzere görevlendirilen Yakut, 10 yıl boyunca hafta sonlarını Van’da ameliyat yaparak geçirdi. Azerbaycan Bakü Merkezi Klinik Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Genel Koordinatörlüğü görevini üstlenen Yakut, iki dönem Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği başkanlığı yaptı. Başta Başbakanlık Onur Belgesi olmak üzere pek çok ödülü bulunan Yakut, 1990 yılında Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesi’nin başhekimi oldu. Türkiye’de ilk kalp nakli yapan cerrahlardan biri olan Cevat Yakut, 2009 yılında emekli oldu.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.