Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Kandil’den kot pantolon içinde örgüt pusulasını getirenler serbest

Adana polisi bölücü terör örgütü PKK’nın yeni teröristler bulamadığı için cezaevindeki PKK’lılara kot pantolon içinde gönderdiği “motivasyon” pusulasını ele geçirerek yaptığı operasyonda iki kız kardeşin de aralarında olduğu 9 zanlıyı gözaltına aldı.

Bölücü terör örgütü PKK militanı D.Ö. 10 yıl önce güvenlik güçlerine silahlı saldırı düzenlediği sırada yakalanarak tutuklandıktan sonra Adana E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna konuldu. D.Ö. ağır ceza mahkemesinde yargılanıp ömür boyu hapis cezası aldı. Bundan 7 ay öne ise teröristin teyzesi Z.Ö. cezaevine gelerek yeğenini kot pantolon bıraktı. Ancak pantolon pandemi nedeniyle dezenfekte edildiği için bir süre bekletildi. Bunun üzerine D.Ö. cezaevi yönetimine “teyzem bana pantolon getirdi neden vermiyorsunuz” diye tepki gösterdi. Bu tepki üzerine cezaevi şüphelenerek pantolonda detaylı inceleme yaptı.

Yapılan incelemede pantolonun marka kısmının içine yerleştirilmiş en küçük puntoda yazılmış okunmayacak kadar küçük olan “pusula” çıktı. Pusulanın bulunması üzerine cezaevi yönetimini Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine bilgi verdi. Pusulayı alan polis deşifre ettiğinde Kandil’den gönderildiğini ve örgütün yeni terörist bulamayınca cezaevindeki teröristlerin de kopmasını önlemek için sözde cezaevi sorumlusu olarak gördüğü D.Ö.’ye talimat gönderdiğini tespit etti. Kandil’in pusulasında cezaevinde örgüt üyelerinin açlık grevleri gibi faaliyetlere örgütün talimatıyla başlatıp, yine talimatla sonlandırmaları gerektiği, örgütsel bilinçten kopmamaları için bazı talimatların yer aldığı bildirildi. Polis, bu deşifreyi yaptıktan sonra Cumhuriyet Savcılığından alınan izinle teyze ve onunla birlikte gelen oğlu K.Ö. teknik ve fiziki olarak takibe alındı. Yapılan takip sonucunda Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) ve Mersin merkezli Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği’nde de (ÇUTHAY-DER) ideolojik faaliyet yürütüldüğü saptandı.

Ayrıca teyzeye pusulayı Siirt’e yaşayan teröristin annesi E.Ö.’nün getirdiği belirlendi. Yapılan bu çalışmanın ardından Adana ve Siirt ilinde 21 Eylül’de şafak vakti yapılan eş zamanlı baskınlarda haklarında yakalama kararı çıkarılan 9 şüpheli gözaltına alındı.
Zanlılar, emniyetteki sorgularında suçlamaları kabul etmedi. Teyze E.Ö. yeğenini ablasının verdiği pantolonu teslim ettiğini kabul ettiği ancak pusula olduğunu bilmediğini öne sürdü. Teyzenin oğlu K.Ö. ise terör örgütüyle hiç alakası olmadığını söylediği öğrenildi.
Zanlılar, sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Zanlılardan kız kardeşler ev hapsi, 4 zanlı adli kontrol ve yurt dışı yasağı 3 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Fatih Keçe – Serkan Çetinkaya

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

Amasya’da asırlık konakta yangın; 1 ölü

Amasya’da yaklaşık 100 yıllık 2 katlı konakta çıkan yangın, 2 saatlik çalışmayla söndürüldü. Yapılan incelemede konağın sahibi Vedat Sayar’ın (65) cansız bedenine ulaşıldı.

ŞERİFE SERAP KARA
AMASYA-Hacı İlyas Mahallesi Agah Efendi Sokak’taki Vedat Sayar’a ait 2 katlı konakta, saat 04.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüyüp 4 binaya daha sıçradı. Mahallelinin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine bölgeye polis, itfaiye, AFAD ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler, yaklaşık 2 saatlik çalışmayla yangını kontrol altına alıp, soğutma çalışması yaptı. Konakta yapılan incelemede, Vedat Sayar’ın cansız bedenine ulaşıldı. Sayar’ın cenazesi, yapılan incelemenin ardından Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Konak kullanılamaz hale gelirken, diğer binalarda ise zarar oluştu.

Bu arada, Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi ve İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt da söndürme çalışmalarını yakından takip etti.

Yangının çıkış nedeninin araştırıldığı bildirildi. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Gaziantep’te tramvaya yıldırım düştü

Gaziantep’te şehir içi yolcu taşımacılığı yapan tramvaya yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangın kısa sürede söndürüldü. Olayda can kaybı veya yaralanan olmadı.

Kadir GÜNEŞ
GAZİANTEP-GAR durağından saat 15.30 sıralarında Gaziantep Üniversitesi istikametine hareket eden tramvayın üstüne seyir halindeyken yıldırım düştü.

Tramvayın elektrik telinin kopması sonucu yangın çıktı. Can kaybı veya yaralananın olmadığı olayda tramvaydaki yolcular kısa sürede tahliye edildi.

Gelen itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürdü.
Durdurulan tramvay seferleri, yapılacak inceleme ve onarımın ardından yeniden başlayacak.

Okumaya devam et

Asayiş

MSB: Suriye’nin kuzeyinde 7 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye’nin kuzeyindeki Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde saldırı hazırlığı yapan 7 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

ANKARA-Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Teröristlerin saldırı girişimlerine misliyle karşılık vermeye devam ediyoruz. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye’nin kuzeyindeki Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde huzur ve güvenlik ortamını bozmak için saldırı hazırlığı yapan 7 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hale getirdi. Terörü kaynağında kurutmakta azimliyiz, kararlıyız” denildi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.