Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Ekonomi

Türkiye – Kazakistan B2B Programında 500’e yakın iş görüşmesi gerçekleştirildi

MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen Türkiye-Kazakistan B2B Programı kapsamında kente gelen 40’ı aşkın Kazakistanlı iş adamı heyeti, Konya’dan 50 sanayici ve iş adamıyla ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Programı değerlendiren MÜSİAD Konya Şube Başkanı M. Hilmi Kağnıcı, “Türkiye-Kazakistan B2B programının ilk gününde ikili iş görüşmesi toplantısı düzenledik. Toplantımızda, 500’e yakın ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi. Programımıza, inşaat, otomotiv yedek parça, kuyumculuk, mobilya, lojistik, dayanıklı tüketim ve orman ürünleri sektörlerinde faaliyet gösteren Kazakistanlı sanayici ve iş adamları katıldı. Bu sektörde faaliyet gösteren, Kazakistanlı iş adamlarıyla çalışmak isteyen ve Kazakistan’a yatırım yapmak isteyen tüm Konyalı sanayici ve iş adamlarının katılımını sağladık. Şehrimiz, 2021 yılının ilk 8 ayında 11 milyon 570 bin dolar ihracat gerçekleştirirken, 2 milyon 536 bin dolar da ithalatımız söz konusudur. Kazakistan’la olan karşılıklı ticaret oranlarımız oldukça düşüktür, yapacağımız bu görüşmeler neticesinde bu rakamların daha üst seviyelere çıkacağına inanıyoruz. Bu vesileyle programımızın tüm sanayici ve iş adamlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Ekonomi

Kurban pazarının en büyüğü ‘Toros Kaplanı’, 270 bin TL’den satıldı

İzmir’in Gaziemir ilçesindeki kurban pazarına Adana’dan getirilen 1,5 tonluk ‘Toros Kaplanı‘ isimli boğa, 270 bin liraya satıldı. Kurban pazarının en büyüğü olan boğanın sahibi Ramazan Dağgüllü (34), “Boğamı pazara getirir getirmez hemen sattım, alana hayırlı olsun” dedi.

Kadir ÖZEN
İSTANBUL-
Kurban Bayramı‘nın yaklaşması ile İzmir’de kurulan hayvan pazarlarına, özellikle doğu illerinden kurbanlıklar getirildi. Dişi sığırlar 60 bin liradan başlayarak 120 bin liraya kadar, boğalar ise ortalama 60 ila 270 bin lira arasında alıcı buluyor.

Küçükbaş ise 14 bin ila 20 bin lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Satıcılar, birçok kurbanlığın satıldığını belirterek alıcıları ellerini çabuk tutmaları için uyardı.

Gaziemir ilçesinde kurulan hayvan pazarına getirilen 1,5 ton ağırlığındaki boğa en büyük kurbanlık oldu.

Adana’dan getirilen ‘Toros Kaplanı‘ adı boğanın sahibi Ramazan Dağgüllü (34), “Boğamı pazara getirir getirmez hemen 270 bin liraya sattım, alana hayırlı olsun. Evladımız gibi büyütüyoruz, yetiştiriyoruz. Satışlarımız çok iyi. 3 çadır hayvan getirmiştim. 2 çadır bitti, son 1 çadır kaldı” dedi

.‘PAŞA’ İSİMLİ BOĞA’DA SATILDI 

Ağrı’dan İzmir’e getirilen 1 ton 280 kilogram ağırlığındaki 285 bin liraya satışa çıkardığı ‘Paşa’ isimli boğa için de kıran kırana pazarlık yaşandı. Hayvan sahibi Erdal Karakoç ile tekstil atölyesi sahibi Özgür Bekimkayan (32), tokalaşarak pazarlık yaptı. Pazarlık sonrası boğa 270 bin TL’ye satıldı. (DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

CarrefourSA, 4 ayrı kurbanlık hisse paketi sunuyor

CarrefourSA, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala müşterilerine büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıklardan oluşan 4 ayrı kurbanlık hisse paketi sunuyor. Tamamen hijyenik şartlarda, noter huzurunda, İslami usullere göre kesimi yapılan kurbanlıklar müşterilere ulaştırılıyor.

İSTANBUL-Çiftliklerde veteriner hekim kontrolünde yetiştirilen yerli besiler, CarrefourSA tarafından gerçekleştirilen hayvan refahı denetimlerine tabii tutuluyor. Kesim tesisleri, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylı olan işletmeler arasından seçiliyor ve tesislerin teknik, hijyenik alt yapı şartları CarrefourSA tarafından doğrulanıyor.

İslami usullere uygun şartlarda vekâleten kesim yapan CarrefourSA’da, helal yöntemlerle kesim ve hijyenik ortamda parçalama da dahil olmak üzere, gıda güvenliği kapsamındaki tüm süreç CarrefourSA veteriner hekimleri tarafından kontrol ediliyor. Tüm işlemlerin ardından kurban kolileri soğuk zincir takibi yapılarak müşterilere ulaştırılıyor.

4 FARKLI KURBAN SEÇENEĞİ

CarrefourSA, müşterilerine bu yıl küçükbaş ve büyükbaş koli olmak üzere 4 farklı fiyat seçeneği sunuyor. Mağazadan alımların yanı sıra CarrefourSA Online Market’ten sipariş veren müşterilere kapıya teslim hizmeti de sunan CarrefourSA’da 2024 yılı kurban fiyatlarında sakatat dahil 12-16 kg’lık Karaman Kurban Paketi 11.950 TL’den, 16-20 kg’lık Kıvırcık Paketi 13.950 TL’den, 20-24 kg’lık Büyükbaş 1/7 Hisse Kurban Paketi 17.950 TL’den satışa sunuluyor. Paketini Kurban Bayramının 4’üncü günü teslim almak isteyenler ise 20-24 kg’lık Büyükbaş 1/7 Hisse Kurban Paketi’nden özel fiyat ile yararlanabilecek. Bayramın 4. günü teslim alınacak Büyükbaş 1/7 Hisse Paketi’nin satış fiyatı 16.500 TL.

KURUMLARA BAĞIŞ YAPILABİLECEK

Kurban alımlarında seçili kartlara taksit imkanı olacak. Kurban bağışı yapmak isteyenler için özel fiyatlar sunan CarrefourSA, anlaşmalı kurumlara bağışçılar adına kurbanlıkları teslim ediyor.

CarrefourSA mağazalarından, Carrefoursa’nın web sitesinden veya CarrefourSA Online Market uygulamasından Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği, İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, Kızılay, Türkiye Harp Malülü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı adına yapılan bağışlar, CarrefourSA tarafından kurumlara teslim ediliyor.

Bağış paketlerinin satış fiyatları ise şu şekilde:

Sakatat dahil; 12-16 kg’lık Karaman Kurban Paketi 10.950TL, 16-20 kg’lık Kıvırcık Paketi 12.950 TL’den 20-24 kg’lık Büyükbaş 1/7 Hisse Kurban Paketi 15.950 TL. 4. Gün teslimat seçeneğini tercih edenler için 20-24 kg’lık Büyükbaş 1/7 Hisse Kurban Paketi 16.500TL.(DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

Kırmızı et fiyatlarında düşüşe neden olan ithalat yıl sonuna kadar sürecek

Yılbaşından bu yana art arda zam yapılan kırmızı et fiyatlarında aylar sonra düşüş oldu. Et ve Süt Kurumu’nun et ithalatı ile arz-talep dengesinin sağlanması üzerine kırmızı ette yüzde 8 ile 10 oranında indirim yapıldı. Gelen indirimin ardından kilogramı 650 liraya satılan kuşbaşı et 580 liraya, 600 liraya satılan kıyma ise 550 liraya düştü. İstanbul Kasaplar Esnaf Odası üyesi Veysel Günal, “Et ve Süt Kurumu’nun ithal et getirmesi ve sanayicilere eti vermesi nedeniyle piyasalarda biraz arz-talep dengelendi. Kırmızı et şu anda 650-700 lira bantlarından 580 lira bantlarına kadar geriledi. Aşağı yukarı kilogramında 70 lira civarında bir düşüş oldu” dedi. Et ve Süt Kurumu’ndan alınan bilgiye göre yıl sonuna kadar kırmızı et ithalatı devam edecek.

Altan ÇİMEN – Feridun AÇIKGÖZ
İSTANBUL-Ocak ayından bu yana aralıklarla zam yapılan kırmızı ette fiyatlar düşmeye başladı. Yılbaşından bu yana artan fiyatların önüne geçmek için Et ve Süt Kurumu kırmızı et ithalatına başlamıştı. Kurumun ithal ettiği etleri zincir marketler üzerinden uygun fiyatla satarak arz-talep dengesini sağlaması ve kasapların daha fazla kırmızı ete ulaşmasıyla birlikte aylar sonra kırmızı ette indirim oldu.

İstanbul Kasaplar Esnaf Odası üyesi Veysel Günal, Et ve Süt Kurumu’nun ithal et getirmesiyle birlikte etin kilogram fiyatında 70 liraya yakın bir indirim olduğunu söylerken, Kurban Bayramı‘na kadar 20 liralık bir indirim daha beklediklerini belirtti. Kasap Haluk Doğan ise Kurban kesileceği için hayvan sayısında bir düşüş olacağını ve bundan dolayı fiyatların daha fazla inmeyeceğini öne sürdü. Vatandaşlar, aylardır yapılan zamların ardından gelen bu indirimi yeterli bulmazken, Et ve Süt Kurumu’ndan alınan bilgilere göre piyasanın et ihtiyacını karşılamak, fiyat istikrarını ve vatandaşların daha uygun fiyatlarla kırmızı ete ulaşabilmesini sağlamak için yıl sonuna kadar et ithalatına devam edileceği öğrenildi.

“ET VE SÜT KURUMU’NUN İTHAL ET GETİRMESİ ARZ TALEBİ DENGELEDİ” 

İstanbul Kasaplar Esnaf Odası üyesi Veysel Günal, “Kırmızı ette ocak ayından itibaren yüzde 40’ın üzerinde bir zam gelmişti. Bu arz talebinin artması üzerine tabii bu piyasadaki dengeyi bozdu. Tabii Et ve Süt Kurumunun ithal et getirmesinden ve sanayicilere eti vermesinden dolayı piyasalarda biraz arz talebi dengeledi. 

Kırmızı ette şu anda 650-700 lira bantlarından 580 lira bantlarına kadar geldi. Aşağı yukarı kilogramında 70 lira bandında düşüş oldu. Her sene kurban olduğu zaman fiyatlar artardı. Kurban fiyatları yüksek olduğundan dolayı, piyasaların ve esnafların da biraz işlerinde düşüklük olduğundan dolayı fiyatlar geriledi” diye konuştu.(DHA)



Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.