Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Çevre

Çocuklar sanal gözlük ile yangın dehşetini yaşayacak

Abdullah Çibir

BURSA- Yaklaşık 2 yıldır çalışmaları devam eden Bursa Ormancılık Çocuk Akademisi aralık ayında açılıyor. Sanal gözlük takan çocuklar, orman yangınlarına müdahaleyi yakından görme fırsatı bulacak.


Bursa’da çocukların genç yaşta eğitim göreceği “orman akademisi” gün sayıyor. Yaptıkları çalışmanın diğer bölgelere de örnek olacağını ifade eden Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, “Bursa’da yaklaşık 2 yıldan beri alt yapısını hazırladığımız ve aralık ayında da tamamlayacağımız Bursa Ormancılık Çocuk Akademisi, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. Eğitim merkezi olarak da hizmet verecek. Alt yapısında doğa müzesi, sınıf ve ormancılık çalışmalarının tanıtılacağı film salonu, simülatör ve yaklaşık olarak 5 dönümlük alanda da çocukların orman ve doğa ile ilgili eğitim göreceği atölyeler olacak. Hedefimiz kurumu ve teşkilatımızı doğru anlatmak için onların bizimle temas etmesini sağlayacağız. Eğitim kadrosunu bizler eğiteceğiz. Çocukların eğlenirken öğrenmesini ve bilinçlenmesin sağlayacağız” diye konuştu.

Aralık ayı içerisindeki açılışa Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanı sıra bin çocuğun katılacağını belirten Akın, “Selçuklu mimarisinde ilhamla inşa edildi. Selçuklu yıldızını esas alan mimari yapısıyla tarihimizi de tanıtmış olacağız. İçindeki çınar ağacı Osmanlı’nın doğuşunu temsil ediyor. Mahyalarındaki Selçuklu kartalıyla çocuklarımıza geçmişi aktaracağız. Hem tarihî bir dokunuş, hem de kurumumuzun yaz ve kış aylarında yapmış olduğu faaliyetleri tanıtacağız” dedi.

Simülatör ve sanal gözlüklerle çocukların bir yangının ortasında nasıl çalışmalar yapıldığını göreceklerini anlatan Yalçın, “Ayrıca fidan dikimi, bakımı ve çeşitli çalışmaları görecekler. Yaklaşık 15 dakikalık bir sanal ortamda bulunacaklar. Bu yapacağımız çalışmalar haftanın 2 günü özel veya kamu okullarının 7 ile 15 yaş arasındaki gruplarına yönelik olacak. Tamamen ücretsiz olacak. İnsanları genç yaşta doğru bilgilendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Çevre

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Samsun’da 314 arsayı satışa çıkarıyor

 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Samsun’da 314 muhtelif arsayı yatırım yapmak isteyenler için avantajlı şartlarda satışa çıkarıyor.

SAMSUN-
Samsun’daki 314 arsa; yüzde 25 peşin, 24 ay vadeyle satışa çıkacak. Bakanlık, peşin ödemelerde yüzde 20 indirim avantajı ile yatırım yapmak isteyenler için büyük bir fırsat sunuyor. 30 Nisan Salı günü saat 10.30’da yapılacak müzayedelere çevrimiçi (on-line) katılım da sağlanabilecek.

Büyük fırsat için başvurular başladı, on-line katılım sağlanabilecek

Konut, tarım ve plansız alan niteliğindeki 314 muhtelif arsa için alıcılar gün sayıyor. Samsun’daki arsalar için başvurular başladı. Açık artırma 30 Nisan Salı günü saat 10.30’da yapılacak. Ankara/Çankaya Holiday Inn Hotel ile Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da yapılacak artırmaya internet üzerinden de (emlakmuzayede sitesinden) teklif verilebilecek.

“Bu fırsat kaçmaz”

Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan Samsun’da arsa sahibi olma fırsatının kendisini çok heyecanlandırdığını ifade eden Olgun Aydoğan, “Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Samsun’daki 314 arsayı yüzde 25 peşin, 24 ay vadeyle satışa çıkaracak. Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim avantajı ile yatırım yapmak isteyenler için büyük bir fırsat sunuluyor. Bu fırsat beni çok heyecanlandırdı. Bir firmayla anlaşıp 2-3 daire sahibi olabilirim. Yatırım için ise uzun vadede kullanabilirim. Bu fırsat kaçmaz” dedi.

“Arsa sahibi olmak isteyenleri açık arttırmaya davet ediyorum”

Kendisi gibi arsa sahibi olmak isteyen vatandaşları müzayedeye davet eden Kadriye Arslan ise “Samsun’dan arsa almak istiyordum. Güvenilir yerden, uygun şartlarda arsa bulmak oldukça zor. Alacağım arsayı daire karşılığında inşaata verebilir ya da yatırım için bekletebilirim. Tüm uzmanlar da günümüz şartlarında en önemli yatırım aracının arsa almak olduğunu dile getiriyor. Arsa sahibi olmak isteyen vatandaşları bu imkanlardan yararlanmaya davet ediyorum” diye konuştu.

30 Nisan Salı günü saat 10.30’da yapılacak müzayede hakkında ayrıntılı bilgilere internet sitesinden ve 0212 608 15 00 numaralı telefondan ulaşılabilecek.

Okumaya devam et

Çevre

Bayramda hava serin geçecek

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyreden Aydın’da, bayram süresinde serin bir havanın hakim olması beklenirken, doğu ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Uğur Eser
AYDIN-
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada “Bölgemizin hafta sonundan itibaren serin ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının, hafta boyunca mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenmektedir. Pazar günü bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Çanakkale, Balıkesir, Manisa il geneli ile İzmir ve Aydın’ın doğu ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 8 Nisan Pazartesi günü parçalı bulutlu, kıyı kesimlerde rüzgar kuvvetli (40-60km/saat) olacak. 9 Nisan arife günü bölgenin kıyı kesimleri parçalı bulutlu, iç kesimler çok bulutlu geçecek. Bayramın 1. günü bölge geneli parçalı bulutlu geçecek. Bayramın 2. günü bölge geneli parçalı bulutlu geçecek. Bayramın 3. günü bölge geneli az bulutlu ve açık geçecek” ifadeleri yer aldı.

Okumaya devam et

Çevre

Fındıkta yalancı meyve endişesi

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde gidince fındık ağaçları erken meyve vermeye başladı. Üreticiler ise rekoltenin yüksek göründüğü fındıkta dökülme riskinin yüksek olduğunu belirterek endişeye kapıldı.

Ahmet Bilge
GİRESUN-
Giresun’un Tirebolu ilçesinde fındık üreticisi Ali Kuş, bu sene mevsim şartlarından dolayı tozlaşma ve döllenmenin olmadığını ifade ederek doğumda görünen fındığın dökülme riski olduğunu söyledi.

İlçenin Menderes köyünde fındık üreticiliği yapan Kuş, “Dededen, babadan kalma yöntemlerle fındık üreticiliği yapmaktayım. Hayatım fındık bahçelerinde gözlemleyerek geçti. Tarımla ilgili birçok tecrübemiz oldu. Daha bu seneki gibi bir hava şartı ile karşılaşmadım. Kışımız yaz oldu, bizim gibi meyveler de şaşırdı. Şuana kadar zirai don riski olmadığı için her şey iyi gidiyor gibi görünüyor ama hiçte göründüğü gibi değil. Kışı bahar sanan fındık püslerini ve karanfillerini açtı ama ne yazık ki tozlaşma olayı gerçekleşmedi. Fındığa bakarsan dalları meyve vermeye durdu. Bir daldaki ışkında birden çok fındık verecek gibi duruyor ama bu meyveler döllenmediği için dökülecektir. Kısacası dallarda yalancı meyve var. Bunlar döllenmeyince dökülecek meyvelerdir. Fındık püsü ile fındığın çiçeği olan karanfil tozlaşması mevsiminde ve yeterince olmadı. Bizi endişelendiren işte budur” dedi.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.